Luksusferie i Italia

Hvis det er viktig for deg at din villa, hotell eller ferieleilighet hever seg over det vanlige, hvis komfort, stil, sjarm og eksklusivitet er nøkkelord for deg, og hvis du helst vil bli bortskjemt når du reiser, så har du kommet til rett sted. Bestill en luksusferie til Italia med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway tilbyr vi reiser til Italia i mange prisklasser. Vi har et stort utvalg av hoteller, villaer og ferieboliger - også til deg som mener at bare det beste er godt nok.

Luksusreiser handler om å få ønskene sine oppfylt

Ordet "luksus" brukes stadig om flere og flere ting. Alt fra kaffe til vaskepulver blir markedsført som en slags luksus. Med andre ord er begrepet sannsynligvis blitt litt slitt. Men det vil ikke si at det har mistet sin betydning, og når du bestiller en luksuriøs reise, er det viktig at du kan stole på at dine forventninger blir oppfylt.  

Vi i Escapeaway følger ikke alltid alle de nyeste trendene, og det vil for eksempel si at vi ikke har kastet oss på trenden der man kan kalle hva som helst luksus. Tvert imot - jo mer erfaring vi får med hoteller, jo mer skal det til for å imponere oss. Så du kan trygt ta oss på ordet når vi lover deg at en feriebolig er av den eksklusive og luksuriøse typen.

Når du betaler gode penger for et hyggelig hotellopphold fordi du vil ha en høy standard, må vi selvfølgelig oppfylle dette ønsket. Vår lange erfaring med fornøyde feriegjester viser at det er vi i stand til.

Detaljene er med på å gjøre ferien din luksuriøs

Det som kjennetegner et eksklusivt hotell er åpenbart et høyt servicenivå. Det er også viktig at hotellet har et stort antall fasiliteter tilgjengelig for deg som feriegjest, og at disse anleggene hever seg over gjennomsnittet. Det kan for eksempel være spa- og velværefasiliteter, treningssenter, ett eller flere svømmebasseng av det praktfulle slaget, en vakker, frodig hage, en stor balkong eller terrasse til hvert rom - sistnevnte fortrinnsvis med en malerisk utsikt over havet eller et vakkert landskap . De fleste hoteller i en høyere klasse har minst en veldig god og hyggelig innredet restaurant, hvor kokkene er klar til å kjærtegne ganen din med sine veltilberedte retter.

Det er imidlertid ofte de små tingene som kjennetegner et hotell av høy standard. Når du flater ut på rommet ditt etter ankomst, vil det du virkelig faller for ved ditt hotell ofte være spesielle ting som gir ferien en ekstra smak av luksus: lekre detaljer i rommets design, et par myke tøfler du kan skli føttene inn i om morgenen, ekstra store håndklær, et badekar, et stort utvalg av kjølige drinker i minibaren, velsmakende, frisk frukt ved frokostbufféten neste morgen og et kompetent, varmt og smilende personale som gjør det lille ekstra for at du skal føle deg godt tilpass hver eneste feriedag.

Luksusreiser er ferie i velværets tegn

Store, romslige rom eller leiligheter med stilfullt interiør, komfortable senger i høy kvalitet som sikrer en fantastisk søvn, et fint bad hvor ingenting mangler, romservice og en attraktiv beliggenhet sentralt i en storby, nær stranden eller omgitt av fjellene hører også i mange tilfeller med i begrepet luksus ferie.  

Nedenfor vil vi fremheve noen av de utmerkete hotellene vi jobber med som har spesialisert seg på å tilfredsstille den kresne feriegjesten. Kontakt oss gjerne hvis vi skal hjelpe deg med å skreddersy en eksklusiv ferie etter ditt ønske.

Italia er det ideelle reisemålet for livsnytere, som her kan nyte en luksusferie med alt kropp og sjel måtte ønske, fra deilige strender ved det asurblå havet, til fantastiske gastronomiske opplevelser. Italia har kort sagt alt som må til hvis du vil skjemme deg selv eller en du er glad i med en spesiell ferieopplevelse. Bo på et av de håndplukkede luksushotellene i Italia som du finner hos Escapeaway, fordelt over hele det eminente ferielandet. Du kan selv kjøre til Italia, eller du kan fly med rutefly til en flyplass tett på din destinasjon. 

En luksusreise til Italia er naturligvis også en mulighet til å oppleve den enorme kulturrikdommen i form av kunst og historiske severdigheter. Bare i hovedstaden Roma finner du en rekke verdenskjente attraksjoner, som f.eks. Colosseum, Peterskirken og Trevifontenen. Men det som ofte skiller en luksusferie fra en vanlig ferie er den nære, intime opplevelsen av et autentisk, italiensk miljø, hvor alle detaljene er tatt hånd om slik at ditt opphold skal bli en unik og uforglemmelig opplevelse. 

Populære lukusreisemål i Italia

Amalfikysten
En av Europas vakreste kyststrekninger med dramatiske fjellformasjoner og nydelige landsbyer, kilt inn mellom fjellsidene. Fly til Napoli og lei en bil - opplev vulkaner og arkeologiske utgravninger på veien. 
>> Les mer om luksusreiser til Amalfikysten

Toscana
Regionen som kalles Italias Hjerte, er et utrolig festfyrverkeri av opplevelser, fra festningslandsbyer til utrolige storbyer, skjeve tårn og gamle broer. Her er naturen, bakkene og det lokale landbruket en del av attraksjonen, og vi anbefaler overnatting på et av de små luksushotellene i det åpne landskapet. 
>> Les mer om luksusreiser til Toscana her

Sicilia
Middelhavets største øy har gjennom århundrer - om ikke årtusener - vært et ettertraktet bytte for krigsherrer fra nord til sør. Her opplever man en smeltedigel av kulturer, noe som påvirker både maten, menneskene og avlingene på denne frodige øya, som byr på både aktive vulkaner, lekre strender og herlige byer. 
>> Les mer om luksusreiser til Sicilia

Sardinia
Sicilias mindre kjente "søster" i nord er et av Europas mest fantastiske reisemål hvis du er på utkikk etter vakre strender med karibisk preg. Sardinia er kjent for nydelig sjømat og ferske råvarer fra lokale produsenter. Innflytelsene er både spanske, italienske og franske, så smaksløkene dine kommer ikke til å kjede seg. 
>> Les mer om luksusreiser til Sardinia

Sorrento
Mellom storbyen Napoli og den dramatiske Amalfikysten finner du Sorrento, som i århundrer har tiltrukket seg besøkende fra store deler av Europa. Hopp på en båt fra Napoli eller ankom med den lokala jernbanen, som snor seg gjennom utallige tunneler og over broer frem til endestasjon av en annen verden. 
>> Les mer om luksusreiser til Sorrento

Roma
Det er som om byen kribler etter å tilby deg all luksus du måtte ønske deg. Bestill et luksushotell i sentrum av Roma, og beveg deg ut i denne utrolige byen til fots mens du beundrer Petersplassen, Colosseum, Trevifontenen og alle de andre verdensattraksjonene. 
>> Les mer om luksusreiser til Roma 

Firenze
I Middelalderen var Firenze Europas rikeste by, styrt av Medici-familien, hvis makt strakte seg rundt i store deler av den gamle verdenen. Rikdommen gagnet byen, og her finner du en rekke små luksushoteller innredet i historiske bygninger i sentrum av denne utrolig flotte byen.
>> Les mer om luksusreiser til Firenze 

Med reisemål som Toscana, Sicilia, Umbria, Sardinia, Sorrento og Amalfikysten byr Italia derfor på en skattkiste av opplagte destinasjoner for en luksusferie. Vi har gjort det enkelt for deg å finne de unike, små luksushotellene og ferieboligene som vil danne den perfekte rammen for en spesiell ferieopplevelse, uansett hvilken del av Italia du ønsker å besøke. Se nedenfor, eller bruk søkemotoren på toppen til å søke deg frem til steder og datoer som passer deg. 

Utvalgte luksushoteller i Italia - med stil og sjarm

Vi nordmenn har reist på ferie i Italia i flere tiår for å få god mat, gode priser, storslått natur og deilig vær. Avstanden gjør at det er mulig å kjøre hit i egen bil fra Norge og oppleve de nordligste reisemålene som f.eks. Dolomittene, Milano, Toscana og Venezia. De siste årene har det også blitt mulig å fly direkte eller med en kort mellomlanding til mange flyplasser i Italia, deriblant Pisa, Milano, Roma og på Sicilia. Vi i Escapeaway søker etter flybilletter fra alle flyselskaper, slik at du alltid får maksimal fleksibilitet og de beste prisene. 

Samtidig plukker vi løpende ut luksushoteller i Italia som vi selv besøker og evaluerer, og som har de beste anmeldelsene fra gjestene sine. Her får du en opplevelse som er luksuriøs, autentisk og sjarmerende. Derfor velger vi alltid hoteller med få rom, suveren beliggenhet og ypperlig service til deg og dine reisefeller. Bestill hotellet sammen med flybillett og ev. leiebil, og få din reise sikret av Reisegaranti. 

>> Les mer om luksushoteller her

Masseria Cervarolo i Puglia

Her i det solsvidde, eksotiske Sør-Italia skjuler et av de beste hotellene vi vet om seg. Bare seks kilometer fra middelalderbyen Ostuni ligger Masseria Cervarolo midt i en frodig, landlig idyll. Hotellet var opprinnelig en gård som i seg selv er verdt hele turen, bare for å betrakte den rustikke skjønnheten som preger de unike bygningene både innvendig og utvendig. Rommene er komfortable og velutstyrte, men samtidig nesten hule-lignende med sine hvitmalte steinvegger. Bassenget er dypt imponerende og hele 600 kvadratmeter stort. Her mangler du ingenting og har mulighet til enten å få din daglige trening eller bare kjøle deg ned og nyte livet. Hotellet har også barnebasseng og restaurant.

Relais Villa D’Assio i Lazio

Bare 100 kilometer fra Roma finner du denne juvelen av en vakker resort. Fantastisk vakkert beliggende i et grønt, kupert landskap lokker Relais Villa D'Assio med et stort utendørs svømmebasseng, som du kan slappe av i mens du tar de naturskjønne omgivelser innover deg. Boblebad, massasje og en opplyst natursti til den nærliggende Santa Susanna elven er også på menyen på dette helt spesielle hotellet. Hotellets restaurant skjemmer deg bort med særdeles god mat, som er laget av lokale råvarer. Vi har ikke engang nevnt det beste: Relais Villa D'Assio tilbyr overnatting i to unike, litt avsidesliggende suiter. Her kan du slappe helt av og bli inspirert av den stilfull innredningen med detaljer fra berømte italienske designere.

B&B La Respuchina ved Comosjøen

Den spektakulært vakre Comosjøen har i seg selv et rykte som et eksklusivt reisemål, og naturens skjønnhet kan absolutt sies å heve seg langt over hva man kan oppleve de fleste andre steder. Bed and Breakfast er ofte en sjarmerende, men enkel måte å bo på når du er på ferie. Mange ville trolig ikke umiddelbart koble en seng og frokost med begrepet luksus. B&B La Respuchina ligger langt fra masseturismen, men tilbyr noe utenom det vanlige. Stedet har karakter og personlighet, utsikten over sjøen og fjellene fra balkongen må fremheves som noe, som i seg selv vil gjøre ferien din her uforglemmelig og gir deg lyst til å ville komme igjen. Slapp av i det familiedrevne hotellets koselig hage og nyt en deilig frokost i storslått prakt på balkongen din. Et perfekt tilfluktssted for par som søker en romantisk get-away.

Residence Borgo Degli Ulivi på Sardinia

Vi kan selvfølgelig ikke presentere de mer eksklusive feriehusene våres uten å nevne et flott hotell i nærheten av stranden. Det fantastiske dekorerte og barnevennlige Residence Borgo Degli Ulivi ligger bare en kilometer fra en av Sardinias fine, hvite sandstrender. Når du er lei av å ligge på stranden, kan du som et alternativt ta en svømmetur i bassenget, som er omgitt av eksotisk flora som banantrær og rosmarin busker. Det svært attraktive bassengområdet har også et barnebasseng på hele 45 kvadratmeter der barna virkelig kan gi gass. Det kan de også på hotellets lekeplass. Velg mellom 2- og 3-roms leiligheter med ulik standard, med privat terrasse eller hage. Et flott sted å feriere med barn.

>> Les mer om luksusreiser

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Sør-Italia, Puglia, Fasano
9,6
Fantastisk
274 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Avstand til havet: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Rapale
8,3
Meget bra
301 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 91 km
  • Avstand til havet: ca. 120 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Positano
10,0
Fantastisk
429 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Avstand til havet: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)