Reiser til Maggioresjøen

Naturelskerenes paradis. En reise til Maggioresjøen er lik fred og ro - og utrolig natur.

Maggioresjøen er en oversett juvel i Italia. Som landets nest største innsjø, har den en utrolig kystlinje med mange interessante byer og utsikter. Nå kan du bestille en tur til Maggioresjøen med fly fra Norge, bilutleie på flyplassen og områdets beste ferieboliger her hos Escapeaway.

Maggioresjøen lokker med makeløse naturopplevelser, frisk luft, panoramiske utsikter og mulighetene for flerfoldige aktiviteter, både i fjellene og i vannet. De unike Borromeo-øyene ligger også og frister midt i innsjøen, kun en liten fergetur unna.

Maggioresjøen er Italias nest-største innsjø og sprer seg over to italienske regioner; Piemonte og Lombardia. Dersom dere kommer kjørende til Italia fra Sveits er Maggioresjøen med dens grønne bredder og klare vann det første dere møter.

Anbefalinger


Besøk Stresa by
Til tross for navnet og sin popularitet er ikke Stresa en stressende by. Her er det tilrettelagt for strandlivet vi alle lengter etter, og skulle dere ønske det kan dere ta taubanen opp til Mottarone-fjellet – som unektelig minner veldig om Bergens høyeste fjell Ulriken. De to gondolvognene er til og med gule og røde! På toppen kan dere nyte slående utsikter over innsjøen og den kjente ski-resorten ved Monte Rosa-fjellet. Dersom dere er musikkelskere anbefaler vi å besøke Stresa i slutten av august/begynnelsen av september da det avholdes en stor internasjonal musikkfestival her hvert år. Kystbyen byr også på fergeavganger til Maggioresjøens mest kjente attraksjoner: Borromeo-øyene.

Forelsk dere i Borromeo-øyene
Isola Bella (Den pene øy) var inntil 1700-tallet ikke noe annet enn en bar klippe som steg opp av vannflaten. Men så kom dagen da greven Carlo III Borromeo bestemte seg for å gi sin kone en paradis-øy. Den bare og tomme klippen ble forvandlet til en overdådig barokkhage med grotter, fossefall, statuer, trapper, søyler, kunstklippede hekker og selvfølgelig en flokk vakre og majestetiske påfugler.

De andre øyene i den lille øy-gruppen er Isola dei Pescatori og Isola Madre. Isola dei Pescatori (Fiskernes øy) har bevart deler av sin opprinnelighet, og her kan dere finne restauranter og barer der dere kan få kontakt med lokalbefolkningen. Isola Madre har også flotte palasser og storslåtte hager, men er en smule mindre ekstravagant enn storesøsteren Isola Bella.


Gå i kongelige fotsport i Baveno
Baveno ligger litt nord for Stresa. Her ferierte Dronning Victoria i 1879 og er en av hovedgrunnen for de mange engelske charterturistene som hvert år strømmer til byen. Fra Baveno kan dere bla. besøke Mergozzosjøen, den lille avstikkeren til Maggioresjøen, eller hva med å ta turen opp til Camoscio-berget og beundre de karakteristiske rosa granittsteinene på veien?

Byen Verbania ligger i den pene delen av Maggioresjøens industriområde. Her finner dere sjøens mildeste klima som inspirerte den skotske soldaten Kaptein McEachern til å oppføre en stor botanisk hage her på 30-tallet. Hagen heter Villa Taranto og har en imponerende samling av mer enn 20.000 forskjellige plantearter hentet fra hele verden.

Dersom dere besøker Cannobio, må dere innom det hellige kappellet Santuario della Pietà som ble bygget i 1522, der - ifølge legendene - et Madonna-bilde på mirakuløst vis begynte å felle tårer. Den gamle delen av det hyggelige bysentrumet er fullt av smale gater dere kan gå dere vill i, og den pastellfargede kystfasaden i Cannobio gjør byen til en av de vakreste ved Maggioresjøen. Dere kommer dere lett hit med både bil, båt og buss.

La dere fascinere av østkysten
Maccagno ligger i den nordlige delen av sjøen, og er et av de minst turistifiserte stedene i omrrådet. Det er en hyggelig by og en portal til flere turstier i området. Dere kan for eksempel ta turen til byen Curiglia, og hvis dere forsetter langs et eseltråkk 500 meter videre opp, kan dere nå landsbyen Monteviasco. Det er ingen andre veier som fører dit og det er først nylig at det har blitt mulig å komme dit med taubane.

Luino ligger litt sør for Maccagno og hvis dere tenker dere innom der anbefaler vi å dra dit på onsdager. Da finner Maggioresjøens største marked sted her, og det er masse liv. I byens historiske sentrum kan dere dessuten tilbringe noen timer i gode vin- og matbutikker.

Laveno byr på de mest merkverdige ting. Byens hovedindustri er keramikk og dere kan besøke et keramikkmuseum med all slags merkelige og unike utstillinger. I desember kan dere også besøke en julekrybbe - som ligger under sjøen! Fra Lavano kan dere via taubanen komme dere til Sasso del Ferro, der dere får en fantastisk utsikt over Alpene.

Hopp på Lago Maggiore Express
Maggioresjøen byr sine besøkende en usedvanlig opplevelse med Lago Maggiore Express; en enestående mulighet til å oppleve innsjøen og dens omkringliggende fjell - både i Italia og Sveits. Turen vil by på sjøpromenader langs Maggioresjøens kyst, dramatisk fjellandskap i dalene Centovalli, Valle Vigezzo og Val d'Ossola samt besøk i de karakteristiske middelalderbyene langs ruten. Dere kan gå på hvor som helst på ruten som gjennomføres med båt på Maggioresjøen og med tog på land. Det er også å bestille frokost underveis. Billettene kan kjøpes for en eller to dager på togselskapet eller turistkontorene i de respektive byene.

Les mer på Lago Maggiore Express
(hjemmeside på italiensk, engelsk, fransk og tysk)

Klare for å bestille ferieovernattingene deres ved Maggioresjøen?

Ta en titt i vår håndplukkede katalog stappfull av flotte ferieovernattinger ved å bruke søkemotoren øverst på siden, og se hva som får hjertene deres til å slå litt fortere. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller og selvbetjente ferieleiligheter ved Maggioresjøen, både i Piemonte og Lombardia. Alle ferieovernattingsstedene blir besøkt jevnlig av våre medarbeidere for å sørge for at de lever opp til vår standard. Spør gjerne en av våre erfarne reiseeksperter om gratis tips og råd; bare send oss en email ved å bruke lenken på toppen av siden, bruk telefonnummeret til høyre på siden for å ringe oss eller slå av en prat via chat-alternativet til venstre. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi hjelpe dere med å skreddersy den perfekte ferien deres ved Maggioresjøen.

Mer informasjon om din reise til Maggioresjøen

 Maggioresjøen ligger nord i Italia ved sin vestligebredde strekker den seg inn i Piedmont-regionen, den østlige delen strekker seg inn i Lombardia-regionen og den nordlige delen som strekker seg 13 kilometer inn i Ticino-kantonen i Sveits. Innsjøen er den lengste innsjøen i Italia med en lengde på 64 kilometer og er Italias nest største innsjø, bare forbigått av feriemekkaet Gardasjøen.

Maggioresjøen tilbyr et vakkert og rolig naturområde som er ideelt for både avslappende og aktive ferier, gode turstier i fjellet, sjarmerende landsbyer og de berømte Borromee øyene. Du kan også oppleve sjøen og fjellene bak - i både Italia og Sveits - med Lago Maggiore Express, som gjennomfører sin rute med båt på sjøen og med tog på land.

I byen Stresa, overfor Borromeo-øyene, kan du oppdage flotte villaer, blant annet Villa Ducale og Villa Pallavicino, med sin park og zoologiskhage. Fra byen går det en stor taubane opp til fjellet Mottarone hvor du har utsikt over 7 innsjøer.

Rett over byen er som sagt Borromeo-øyene, en øygruppe som består av tre små øyer og to knauser. De tre øyene, Isola Bella, Isola Madre og Isola Superiore/Isola dei Pescatori, hvorav de to førstnevnte er kjent for sine palasser og vakre landskap. Isola dei Pescatori er den eneste av øyene,  som i dag er bebodd og har en liten fiskerlandsby hvor du finner restauranter og barer med en umiskjennelig lokal smak.

I byen Luino, litt sør for Maccagno, kan du oppleve Maggioresjøens største marked og utforske byens historiske sentrum, hvor det er mange gode vin- og matbutikker. I byen Laveno kan du ta en taubane til Sasso del Ferro, som tilbyr en vakker utsikt over Alpene. Laveno er også knutepunkt for båttrafikk over Maggioresjøen. I Verbania vil du møte en overflod av naturlige "terrasser" og vakre hager, inkludert den botaniske hagen "Giardino Botanici di Villa Taranto", som strekker seg over 16 hektar og teller ca. 20.000 slags forskjellige planter fra hele verden.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller ved Maggioresjøen

Populære hoteller ved Maggioresjøen

Italia, Nord-Italia, Piemonte, Stresa
8,4
Meget bra
1744 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 50 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Piemonte, Ghiffa
9,0
Fantastisk
391 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Piemonte, Stresa
8,9
Meget bra
845 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene ved Maggioresjøen?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 18 anmeldelser