Reiser til Marche

Marche er Italias best bevarte hemmelighet. Ikke mange skandinaver har oppdaget dette ferieparadiset – ennå! Marche har alt du kan ønske deg, strender langs Adriaterhavskysten, klipperlandskap, rustikke byer og fremragende mat og vin.

Escapeaway har det det største utvalget et hoteller, ferieleiligheter og villaer i Italia – få fly, overnatting og evt. leiebil i én pakke.

Finn noe for alle i Marche

180 km kystlinje med forskjellige typer strender, flere hundrede historiske, kulturelle og religiøse severdigheter, 71 historiske teatre og en fantastisk natur – regionen har to nasjonalparker, fire regionalparker, og fem naturreservater. Hva mer kan du ønske deg i ferien? Bestill ferieovernattingene deres i Marche med Escapeaway og velg blant vårt håndplukkede utvalg.

Gastronomiske gleder

Et opphold i de såkalte trøffeldalene i den nordlige delen av regionene er en fantastisk opplevelse som enhver gourmet eller naturelsker bør unne seg. Bor dere i trøffeldalene, får dere også et godt utgangspunkt for dagsturer til noen av de klassiske byene i Marche, som Urbino og Urbania. For kulturinteresserte har Urbino spesielt mye å tilby. Vi bør heller ikke glemme det fabelaktige kjøkkenet og de gode vinene som regionen er veldig stolt av; Rosso Piceno og Rosso Conero og den verdenskjente Verdicchio fra området rundt byen Jesi.

Fantastisk natur i Marche

De mange vakre naturområdene i Marche – som Conero Naturreservat, "Gola della Rossa e di Frasassi" og Monti Sibillini Nationalpark – har masse å tilby. Førstnevnte tar utgangspunkt i kyststrekningens eneste fjell, Monte Conero. Fjellet er dekket av skog, og det finnes flere stier og veier som er egnet til spaserturer og terrengsykler. Det er mange utsiktspunkter fra fjellet, hvorfra dere kan nyte Adriaterhavets horisont.

Naturparken "Gola della Rossa e di Frasassi" har mange klipper, samt de berømte dryppsteins-hulene Frasassi Grottene som ble oppdaget i 1971. Vi anbefaler på det varmeste å besøke disse – er en svært imponerende opplevelse.

Parco Nazionale dei Monti Sibillini strekker seg over 70 000 hektar, og omfatter 18 kommuner i Marche og Umbria. Her finnes mange meget gode turstier, blant annet en som går til den fantastiske fjellsjøen "Lago di Pilato", ca 1500 m.o.h. Det er også mange småbyer i Sibillinifjellet med hver deres særpreg. På høysletten rundt den idylliske byen Montemonaco dyrkes linser som selges både i og utenfor Italia. Det produseres dessuten pølser, skinke, ost og honning i fjellene, som selges både fra forretninger og boder i småbyene.

I Marche finner dere dessuten mange interessante byer, store og små, som er preget av en behagelig og autentisk stemning (takket være at regionen ikke er så turistifisert), samt mange spennende severdigheter, spesielt fra middelalderen. Vi anbefaler å sette av tid til besøk i Ascoli Piceno, Macerata, Recanati, San Severino Marche, Urbino og Urbania. "Trøffelbyen" Acqualagna er et must for de trøffelglade – kanskje kombinert med et opphold i trøffeldalene?

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Marche

 • Portonovo
  3 hoteller
  Portonovo er en vakker perle av en badeby ved foten av fjellet Monte Conero få kilometer sør for Ancona. Dette tidligere fiskerleie er perfekt til en ferie hvor du bare nyter naturen, stillheten og stranden langt unna leven og turiststress.
 • Pesaro
  2 hoteller
  Den koselige lille byen Pesaro langs Adriaterhavet tilbyr et sjarmerende sentrum og fin sandstrand. Her unngår du masseturisme og kan nyte autentiske Italia ved kysten. Kom hit og ta del av herligheten.
 • Fano
  1 hotell
  Fano er en sjarmerende kystby på Italias nordlige Adriaterhavskyst med en overflod av smale gater og hyggelige torg. Her samles lokale og besøkende om kvelden på de utallige fortauskaféene for å nyte de lune kveldene og regionens gode mat.
 • Macerata Feltria
  1 hotell
  Macerata Feltria ligger i et grønt, naturskjønt område som inviterer til en aktiv ferie med fot- eller sykkelturer. Samtidig er du her i et område rikt på kulturperler, som ennå ikke er overbefolket av turister.
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Mergo
  1 hotell
  Mergo ligger på en bakketopp midt i Le Marche-regionen, og er en fredelig landsby med en godt bevart og bilfritt sentrum. Her er du omgitt av et nydelig landskap av marker og myke, grønne bakker som skjuler utallige spennende utfluktsmål.
 • Det hviler en behagelig ro over den ganske lille byen Montecalvo in Foglia. Her er det mer sannsynlig at det av og til kjører en traktor gjennom byen enn en turistbuss. Her er det gode muligheter for å falle i snakk med de lokale og få tips ... til utfluktsmål. Les mer

Populære hoteller i Marche

Italia, Marche, Monterado
9,8
Fantastisk
834 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Marche, Portonovo
9,1
Fantastisk
439 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 29 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Marche, Monteprandone
9,5
Fantastisk
70 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 74 km
 • Avstand til havet: ca. 5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Byer i Marche

Ancona er regionens hovedstad og er en gammel havneby med flere romerske severdigheter som ruinenene av amfiteateret og Trajans triumfbue. Havnen i Ancona er en av Italias viktigste og største havner. Ved ankomst i Ancona, er San Ciriaco domkirken et av de første monumentene dere oppdager. Den troner høyt over havet, og er virkelig et flott syn. Ancona har de seneste år blomstret opp, da myndighetene har brukt masse ressurser på restaurering og oppussing av monumenter og torg, så byen er virkelig verdt et besøk.

Ascoli Piceno er regionens nest største by. Den ligger i innlandet på et høyt platå, og er omringet av to elver; Castellano og Tronto. Byen ble grunnlagt av picenerne, og beliggenheten ble valgt av strategiske grunner. Byen er meget flott, lys og stemningsfull, og har mange flotte torg. Den har dessuten mange severdigheter å by på, blant annet et arkeologisk museum, mange romanske kirker, middelalderkirker, bymuseum, kunstmuseum og mye mer.

Pesaro er komponisten Rossinis hjemby og er kjent for sin årlige Rossini-festival. Byen har også flere interessante monumenter, for ikke å glemme alle de flotte sandstrendene

Sirolo kalles i Marche for Adriaterhavets perle. Denne flotte, lille badebyen ligger 100 meter over havet, og fra torget midt i byen kan dere nyte en storslagen utsikt over Adriaterhavet. På klare dager kan dere til og med skimte Kroatias kyst. Sirolo har de seneste år blitt et mer populært feriested, ikke minst blant italienere, og det er ikke uten grunn. Denne lille og hyggelige byen er stemningsfull og sjarmerende med sine smale og brosteinsbelagte gater, blomsterkasser, kafeer og restauranter. Det finnes også noen veldig flotte strender ved Sirolo, og siden byen ligger høyt går veien ned til stranden gjennom den eventyrlige pinje-skogen.

Den mest besøkte stranden er Spiaggia Urbani. Her finnes et godt utvalg av hyggelige restauranter og kafeer til rimelige priser, både private strender – hvor solsenger og/eller parasoll er obligatorisk – samt et lite stykke offentlig strand med dusj. Det er snakk om en liten bukt, hvor vannet som oftest er meget rolig, noe som gjør Spiaggia Urbani meget barnevennlig.

Den flotteste stranden med minst turister her, er San Michele. Her finner dere også private områder med parasoller, men den offentlige stranden er større enn Urbani-stranden. Her er ikke så mange barer, og i helgene er det roligere med langt færre mennesker enn det er på Urbani. Stranden er dessverre ikke like barnevennlig, da vannet raskere blir dypt og stenene på bunnen er større enn på Urbani.

Sirolo anbefales dersom dere ønsker å tilføre badeferien en ekstra dimensjon av flott italiensk stemning og fin natur. På den nordlige kystlinjen av regionen, rundt Gabicce Mare og Pesaro, kan dere finne fine og brede sandstrender, og Pesaro ligger en knapp 45 minutters kjøretur fra Urbino-området.

Numana er en liten badeby i meget idylliske omgivelser, og med utsikt til områdets største fjell; Monte Conero. Numana Alta er den eldste delen av byen, og er meget karakteristisk med sine smale gater og hyggelige stemning. Stranden i Numana er behagelig og bred. Langs strandveien finner dere et stort tilbud av restauranter og barer, og vannet i Numana har en flott og turkisblå farge.

Lengre inn i landet finner dere blant annet den interessante byen Cagli, som ligger flott til og har flere gamle paleer og kirker. Cantiano er en annen middelalderby med flott beliggenhet, og hvor de gamle bygningsverkene er velholdte. Også mange av de mindre, og ikke fullt så kjente middelalderbyene er verdt et besøk; både i området rundt Ancona, Macerata og nede i den sørlige delen av Ascoli Piceno.

Rundt Ancona finnes byer som Offagna, Osimo og Castelfidardo, som alle har sin egen sjarm. Hva med å stikke innom Recanti (ca. 40 km fra Ancona) og oppleve det livlige lørdagsmarkedet og noen av byens mange severdigheter? En av Italias mest kjente diktere, Giacomo Leopardi, ble født her i 1798. Ikke langt fra Recanati ligger Porto Recanati, en hyggelig liten by helt ute ved kysten, med en herlig strandpromenade langs småstein-stranden som blir flittig besøkt i sommermånedene.

Befinner dere dere i området rundt Macerata, anbefaler vi å besøke Tolentino og Caldarola. Begge er små og sjarmerende byer. Tolentino kan skryte av den imponerende Basilica di San Nicola, og i Caldarola har middelalderborgen Pallotta. I nærheten av Tolentino ligger den hyggelige, lille byen San Severino Marche, som er en oversett liten skjønnhet og en vidunderlig by å spasere rundt i med en gelato i hånden.

Rundt Ascoli Piceno er byene Ripatransone, Offida, Sant'Elpido a Mare, Montefiore samt Montecosaro også å anbefale. Selve byen Ascoli Piceno oppfattes av mange som den flotteste byen i Marche.

Urbania, som ligger i nærheten av Urbino, er en hyggelig by med et livlig kulturelt sentrum. Byen har flere monumenter, men er også kjent for sin tradisjonelle keramikk-produksjon.

Urbino kan med rette kalles en arkitektonisk perle. Byen er en overveldende flott opplevelse med storslåtte renessansebygninger. Det var her den betydningsfulle renessansefyrsten Fredrico de Montefeltro regjerte, og hans "Palazzo Ducale" er i dag en av Marches største severdigheter. Hva med en visitt i den verdenskjente renessansemaleren Rafaels barndomshjem? Eller en tur til Oratorio di San Giovanni, hvor dere får se flotte fresker, malt av brødrene Lorenzo og Jacopo Salimbeni i starten av 1400-tallet, pryde veggene? Urbino er en kulturell skattekiste!

Hva sier gjestene i Marche?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 44 anmeldelser