Nord-Italias tre store innsjøer

Comosjøen, Gardasjøen og Maggioresjøen

Når du tenker på Nord-Italia som en helhet kan du ikke unngå å snakke om innsjøene som preger denne delen av den italienske halvøya. Vi foreslår en reiserute der du får oppleve tre forskjellige innsjøer og deres ulikheter på bare en uke!

Historisk sett har innsjøene vært populære siden Romertiden, og på 1700-tallet var de et viktig element i kunnskapsreisene som ble sett på som nødvendig for unge mennesker fra gode familier. Du kunne kanskje trodd at har du sett én innsjø har du sett dem alle, men sånn er det altså ikke. Landskapsmessig er det stor forskjell på de tre største innsjøene i Nord-Italia. Gardasjøen er preget av bølgende bakker og sjøpromenader, Comosjøen er preget av høye fjell som stuper ned i sjøen og Maggioresjøen er preget av flotte øyer og vakker natur.

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Toscana, Montecatini Terme
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Scillichenti
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Venturina
  • Nærmeste flyplass: 96 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Mest populære destinasjoner ved de store innsjøene

Kart over innsjøer i Nord-Italia

På kartet kan du få en oversikt over beliggenheten på de mange innsjøene i Nord-Italia, samt plasseringer av hoteller, ferieleiligheter og villaer ved innsjøene. Du finner også informasjon om byer, severdigheter og flyplasser på kartet. Klikk på kartet for åpne det i en større utgave med forklaring på de forskjellige symbolene. Vær oppmerksom på at hoteller og ferieboliger vises først når du zoomer inn på kartet!

Gardasjøen

Gardasjøen er Italias største innsjø og det er mange gode grunner til at den har blitt et så populært reisemål - kanskje det mest populære i hele Nord-Italia. Ved Gardasjøen finner du vakker natur, hyggelige gamle byer og et hav av aktivitetsmuligheter for både barn og voksne. I tillegg ligger innsjøen perfekt til for utflukter til byer og severdigheter, så her får du mange muligheter for opplevelser for både store og små.

>> Informasjon om reiser til Gardasjøen

Maggioresjøen

Velg Italias nest-største innsjø hvis du er på jakt etter forlokkende natur og mindre oppstyr enn ved de andre innsjøene. Og hvis du likevel også ønsker deg litt kulturelle innslag er det bare å avlegge Borromee-øyene eller de stemningsfulle byene et besøk.

>> Les mer om ferie ved Maggioresjøen her

Comosjøen

De mange imponerende herskapsvillaene og parkanlegget ved Comosjøen fortellet deg historien om en "selvstendig innsjø". Og de stemningsfulle byene og dramatiske skråningene har tiltrukket gjester med sans for hygge og estetikk i mange år.

>> Les mer om ferie ved Comosjøen her

Rundtur - besøk alle tre innsjøene på samme ferie

En opplagt måte å reise på er en bilrundtur der du opplever de tre store innsjøenes forskjeller på en uke eller mer - et forslag kunne være å bo tre netter på sentrale Hotel Europe ved Gardasjøen, to netter på fortryllende Hotel Eremo Gaudio ved Comosjøen og til slutt to netter på hyggelige Hotel Flora ved Maggioresjøen. Men som alltid hos Escapeaway kan du kombinere reisen din akkurat slik du ønsker, og hvis du vil få tips og gode råd til valg av hotell eller ferieleiligheter på rundreisen din til de Nord-Italienske innsjøene, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Andre innsjøer i Nord-Italia

I beskrivelsen ovenfor har vi kun nevnt de tre største og mest kjente innsjøene i Nord-Italia, men det finnes mange flere vakre innsjøer du kan besøke på ferien din, f.eks. Iseosjøen i Lombardia, Ortasjøen i Piemonte, Mergozzosjøen i Piemonte, Ledrosjøen i Trentino, Luganosjøen i Lombardia, Idrosjøen i Lombardia for å nevne noen. Du kan lese mer om de fleste innsjøene her hos oss i Escapeaway, bare skriv inn navnet på den eller de innsjøene du er ute etter i søkemotoren helt øverst til høyre på siden, og få tilgang til informasjon og priser på hoteller og feriehus i Italia.