Påskeferie i Italien

Påskeferie i Italia betyr vanligvis behagelige temperaturer og en sol som begynner å varme opp til sommergjestene ankommer. Det blir selvfølgelig varmere i luften jo lenger sør i Italia du reiser. 

Hvis påskeferien går til Italia, kan du se frem til å bli møtt av en helt spesiell duft av liv og mild varme, som også forekommer i Italia når trærne står i blomst med delikate skudd og grønne vårblader. Om våren vekkes byens gater til live igjen med sine smilende landsbyboere som kaster blikk fra ansikt til ansikt for å ønske våren velkommen. For skandinaver vil kanskje havet være fristende, spesielt i Sør-Italia bør det være mulig å ta en svømmetur, akkurat som man kan se frem til å nyte lunsjen på torgplassen.

Hvis du vurderer å tilbringe påskeferien i en av de italienske regionene, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss eller lese mer om våre forslag til feriehus å bo på mens du er på italiensk påskeferie.

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Toscana, San Donato in Collina
9,7
Fantastisk
113 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Avstand til sentrum: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, Montecatini Terme
9,3
Fantastisk
584 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 45 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Castellina in Chianti
9,1
Fantastisk
142 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Avstand til sentrum: ca. 10 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Buona Pasqua!

I Italia er påsken kjent som 'Pasqua' og er etter julen den nest viktigste religiøse høytiden i Italia. I religiøs forstand er påsken dedikert til Jesus Kristus oppstandelse slik vi kjenner den fra Norge, men for italienske katolikker handler påsken særlig om å minnes kvinnene ved graven som ble trøstet av en engel da de vendte tilbake til Jesu grav og fant den tom.

I år 325 etter Kristus besluttet Rådet i Nice at påsken skulle falle på den første søndagen etter den første fullmånen etter vårjevndøgn. Siden har religiøse og kulturelle tradisjoner formet påskefester verden over, herunder den tradisjonelle påskefeiringen i Vatikanet, der paven leverer sitt "Urbi et Orbi"-budskab. La Settimana Santa ("Den Hellige Uke") starten på palmesøndag og slutter den etterfølgende helgen. De fleste italienske feiringer av påsken strekker seg over tre dager; torsdag, fredag og lørdag (fra det latinske triduum).

På skjærtorsdag minnes Jesus og apostlenes siste nattverd. Langfredag, dagen for Kristi død, gjennomføres en tradisjonell messe klokken tre på ettermiddagen (som menes å være tidspunktet for Kristi død). Under denne messen feires Kristi lidenskap. Påskelørdag bringer til gjengjeld stillhet og en messe som gjennomføres uten musikk eller kor. I løpet av disse tre dagene avholdes en rekke spektakulære opptog i byer over hele Italia, med paradedeltakere som er ikledd gamle kostymer.

Påsketradisjonene i Italia variere fra by til by. For eksempel feirer Firenze påske med Scoppio del Carro, der en kjerre eksploderes. Kjerren blir slept gjennom Firenze av hvite okser, før den når frem til den historiske Basilica di Santa Maria del Fiore. På slutten av messen sender erkebiskopen en rakett inn i vognen, som slik antenner fyrverkeriet. 

Den tradisjonelle påskefrokosten

I likhet med andre helligdager i Italia, feires avslutningen av Pasqua med en overdådig lunsj. Dette skyldes særlig at påsken markerer enden på fastetiden, og det tradisjonelle, italienske påskekjøkkenet byr på en overflod av god mat. I flere regioner spiser italienerne  "torta di Pasqua", et saltet ostebrød som drysset med hellig vann, "La Colomba", som er en dueformet kake med kandisert appelsinskall og mandelsukkerglasur og hardkokte egg, sjokolade og mye mer. 

Påskefrokosten er forøvrig hovedmåltidet som feirer vårens kjøkken med ferske råvarer. I denne forbindelse serveres ofte matretter som ville asparges, tagliatelle, ristet lam, nypoteter, artisjokker, fennikel, brokkoli og andre sesongbetonte grønnsaker.

Tast inn dine foretrukne reisedatoer i vår søkemaskin, så finner vi raskt de beste prisene på håndplukkede hoteller med gode anmeldelser til din påskeferie i Italia. Hvis du ønsker å supplere med fly og leiebil kan du velge mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper - inkludert lavprisselskaper - og kombinerer dem med en leiebil. Du blir sikret av Reisegarantifondet, slik at alt er på plass hjemmefra. God tur!

 >> Les også om reiser til Nord-Italia her