Reiser til Piemonte

Piemonte er en vinelskers drøm. Og står ikke vin øverst på lista, kan Piemonte også friste med skyskrapende alper, frodig landskap, pittoreske byer, sjokolade, trøfler – trenger vi å si mer?

Selv om mange assosierer Piemonte med de store vinene, så imponerer regionen også med naturen, folket, majestetiske slott og idylliske innsjøer – og utrolig mye godt å spise. Visste du at Piemonte et en av regionene i Italia med flest Michelin-restauranter?  Reis med Escapeaway til et grønt og velsmakende stykke Italia.

Piemonte som matmekka

Piemonte er rik på gastronomiske opplevelser. Maten er robust, og regionen er kjent for å være trøffelens hjemsted. I tillegg kommer de berømte brødstengene, grissiniene, fra regionens hovedstad Torino, som for øvrig har markert seg i søtsaksindustrien med sine delikate sjokolader. Områdets kvalitetsviner kommer fra Langhedalen, sørvest for Torino, der de produserer noen av Italias beste rødviner – som de kraftige og smakfulle Barolo- og Barberesco-vinene. En annen spesialitet er den musserende Spumante-vinen, som er italienernes foretrukne drikke til festlig lag.

Regionens hovedstad (og Italias hovedstad i en kort periode på 1800-tallet) er Torino. Byen har både sjarm og eleganse med et flott  sentrum med store torg og hyggelige gater, stappfulle av kafeer, restauranter og handlemuligheter. Piemonte byr, i tillegg til de store vin- og naturopplevelsene, på en rekke imponerende slott fra spesielt 1600-tallet, som troner majestetisk i de bølgende bakkene.

Det autentiske Italia

Leter du etter det autentiske Italia der du kan oppleve lokalsamfunn som ikke er blitt altfor preget av turismen, så byr den billedskjønne regionen Piemonte på flere muligheter. 

Regionen kalles for 'det nye Toscana' takket være de levende landskapsmaleriene med vinmarker og vinbønder, og du trenger ikke lete lenge for å finne en stille landsby i vindistriktet Langhe, som ikke har noen særlige tegn på turisme. 

I Piemonte har du opplevelser av høy klasse i vente, både i praktisk og overført betydning. De piemontiske fjellene kan ta pusten fra de fleste, og med et glass Barolo i hånden og flott utsikt hvor enn du snur deg, kan man fort venne seg til livet her i Italias nordvestlige hjørne. Det er dessuten ganske kort avstand til strand og kyst i Liguria, og til ypperlige skiområder både på den italienske og den franske siden av grensen. 

De fleste reiser til Piemonte for å nyte livet, og dette er en region uten mye oppstyr, men med mye å by på. 

Hvilken flyplass flyr du til i Piemonte?

I Piemonte er det kun én stor flyplass, og det er Caselle Airport ved Torino. Vil du oppleve området nord for Torino er Caselle et godt valg. For en reise til den vestlige delen av Piemonte kan du med fordel finne flybilletter til den franske flyplassen Nice, som ligger sørvest for Piemonte. For den sørøstlige delen av Piemonte er det mulig å fly inn til Ligurias hovedstad Genova, som ligger kun en liten halvtime med bil fra regionsgrensen. 

For mange nordmenn er det best forbindelser til Milanos Malpensa-flyplass, som ligger på grensen til Piemonte og utgjør den klart raskeste inngangen til den delen av regionen som strekker seg opp mot Maggioresjøen og innover mot Sveits. 

Slik finner du priser på din reise til Piemonte

I søkemotoren her på siden kan du sammenligne priser på reiser med alle anerkjente flyselskaper - inkludert lavprisfly. Skal du dra på ferie i Piemonte anbefaler vi å fly til enten Milano eller Torino flyplass. Du bestemmer selv avreisedag, reiselengde og naturligvis også om du vil fly direkte eller med én mellomlanding. Bestiller du en pakkereise til Piemonte, som både inkluderer flybillett og hotell eller annet feriehus, er du dekket av reisegarantien – og til samme, lave priser som hvis du bestiller via de store, utenlandske portalene. 

Siden 1999 har Escapeaway sørget for håndplukkede feriehus og hoteller i Piemonte og resten av Italia til norske reisende som ønsker seg en god miks av kvalitet og pris. Her får du det største utvalget og de beste forbindelsene.

Hvor skal du bo i Piemonte?

Det er mange interessante destinasjoner i Piemonte, og alt avhenger av hva du gjerne vil oppleve på reisen. Er du vinkjenner og vil besøke vingårder, bli med på prøvesmakinger og lære mer om de beste druene, kan det anbefales å kikke på området rundt byen Alba, som er et godt utgangspunkt for å utforske vindistriktet Langhe

Er du glad i storbyferier kan du ta noen dager i hovedbyen Torino, som glimrer med sin vakre beliggenhet ved føttene av Alpene, og med mulighet for å oppleve toppfotball med Juventus og se olympiske byggverk. Nord for Torino finner du den vestligste av Italias store innsjøer, nemlig den 66 km lange og kun 10 km brede Lago Maggiore, som byr på mange flotte utsikter og hyggelige hoteller, spesielt langs den vestlige bredden. 

Hvis du vil på ski, byr det vestlige Piemonte på noen helt fantastiske muligheter rundt Sauze d'Oulx og den legendariske skibyen Sestriere, der det både kjøres verdenscup og VM i alpint fra tid til annen. 

Se, oppleve og smake i Piemonte

Piemonte, som ligger ved føttene av Alpene i den nordvestlige delen av landet, er Italias nest største region, kun overgått av Sicilia. Regionen har rundt 4,6 millioner innbyggere, derav ca. 900 000 bor i regionshovedstaden Torino. 

Piemonte er kjent for sine rike gastronomiske tradisjoner som nærmest har gitt regionen status som et slags matmekka, noe som sier en del når det er Italia det er snakk om. Det er blant annet her det produseres noen av Italias beste viner. Én av regionens vin-spesialiteter er den musserende Spumante-vinen som ofte serveres ved festlige anledninger. Men de beste av regionens viner kommer fra Langhe vindistrikt, som ble erklært for verneverdig verdensarv av UNESCO i 2014, og der noen av Italias ypperste rødviner produseres. 

Av andre gastronomiske spesialiteter i regionen kan vi blant annet nevne braisert grytestek med Barolo, ravioli med fyll av den lokale kanin-rasen coniglio grigio, diverse risotto-varianter og mange forskjellige viltretter. Vi anbefaler på det varmeste å besøke en eller flere av regionens utallige vingårder, der du kan få smake på lokalproduserte viner og landbruksprodukter, og ofte også få et innblikk i hvordan de blir produsert. 

For å bygge opp appetitten kan du besøke sjarmerende byer som Asti, Canelli, Barolo og Alba – og ikke minst regionshovedstaden Torino. Kongebyen, som senere utviklet seg til å bli en viktig industri- og kulturby, byr blant annet på utallige neoklassiske herskapshus, det anerkjente egyptiske museet, den kongelige residensen, samt et hav av gode restauranter og kafeer. På disse kafeene kan du ofte få servert den lokale spesialiteten "bicerin", som består av varm melk, kaffe og byens fremragende, lokalproduserte mørke sjokolade. 

Og hvis ikke det gir deg appetitt nok, kan du alltids slå deg løs med en litt mer anstrengende aktivitet i regionen, som å stå på ski i Alpene, gå turer i noen av regionens mange flotte skoger, eller dra på seiltur langs en av regionens elver. 

Reisemål i Piemonte

 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Stresa
  6 hoteller
  Stresa ligger midt på Maggioresjøens vestkyst omgitt av flotte landskaper. Nede fra byen kan du ta en kabelbane opp til toppen av fjellet Mottarone, hvorfra du kan nyte utsikten over 7 sjøer eller utnytte mulighetene for vandreturer, mountainbiking ... og mer! Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Monforte d'Alba
  5 hoteller
  Hyggelige Monforte d`Alba ligger midt i det berømte Langhe-vindistriktet, som utover viner som Barolo og Barbaresco, er kjent for sitt kjøkken som regnes blandt de beste i Italia. Monforte d`Alba i Piemonte-regionen er med andre ord som skapt ... til en riktig livsnyterferie med kulinariske opplevelser som krydres med spennende sightseeing. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Torino
  5 hoteller
  Torino, hovedstaden i Piemonte-regionen, har en vakker beliggenhet ved Po-elven ved foten av de ruvende Alpene. Denne byen, Italias fjerde største, er et kulturelt senter med et utmerket utvalg av teatre, museer, operahus og kunstgallerier.
 • Serralunga d'Alba
  3 hoteller
  Serralunga d'Alba er en av de vakreste og best bevarte middelalderlandsbyene i vindistriktet Langhe. Under et høyt slott sprer et nettverk av trange gater seg ut over åsen. Byen er perfekt for en ferie med ulike utflukter.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Alba
  2 hoteller
  Alba er Piemontes, og kanskje hele Italias, gastronomiske midtpunkt. Her får du en unik mulighet til å smake på de beste spesialitetene som trøffel, vin og italienske delikatesser i verdensklasse; med andre ord en nytelse for smaksløkene.
 • Gjesteanmeldelser 7,5
  Canale d'Alba
  2 hoteller
  Canale d'Alba er en historisk, liten perle som med sine sjarmerende brosteinsgater er et glimrende utgangspunkt for å utforske borgene, slottene og ikke minst vindistriktene som det lekre landskapet rundt byen byr på.

Populære hoteller i Piemonte

Italia, Nord-Italia, Piemonte, Torino
8,4
Meget bra
1654 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Piemonte, Stresa
8,5
Meget bra
1718 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 50 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Piemonte, Torino
8,4
Meget bra
1169 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 19 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje

Majestetiske Torino

Torino er en flott by med historie som strekker seg helt tilbake til romertiden. Byen ligger i vakre omgivelser, omkranset av grønne og frodige bakker, og prydet med den brede Po-elva. I Torino kan du blant annet beundre utallige neoklassiske herskapshus, det anerkjente egyptiske museet og den kongelige residensen, alt mens du går forbi fine butikker og nyter den gode lokale sjokoladen eller vinen. Unn deg et besøk på en av Torinos hyggelige kafeer, som spesielt i årene etter krigen ble samlingspunkter for det kulturelle livet i Italia.

Piazza Castello ligger midt i byen, og ut herfra går de fine sentrumsgatene som er preget av søyleganger. På Via Roma og i området Via Garibaldi er det mange spennende butikker og spisesteder. Prøv f.eks den lokale drikken "bicerin", som består av mørk sjokolade, varm melk og kaffe. Apropos sjokolade er Torino kjent for å fremstille fantastiske sjokoladeprodukter.

Andre byer i regionen som kan fremheves for deres hygge, sjarm eller monumenter er f.eks. Asti, Canelli, Barolo og Alba.

Hva sier gjestene i Piemonte?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 456 anmeldelser