Reiser til Viveronesjøen

Viveronesjøen er en ganske liten og ukjent innsjø ( ca. 6 km i omkrets) som ligger mellom Milano og Torino med Alpene som bakteppe. I motsetning til mange av de store norditalienske innsjøene, så finner man her absolutt fred og ro, samt få turister. For de som vil være aktive er det godt muligheter for å kjøre rundt sjøen på mountainbike, men bemerk at man ikke kan gå rundt innsjøen , da det kun er avmerkede stier på deler av strekningen. På selve innsjøen er det også muligheter til å være aktiv: prøv for eksempel en båttur, vannski eller wakeboard.

Den nærmeste byen i området er Viverone, som har gitt navn til innsjøen. I byens lille sentrum finner man det gamle slottet Il Castello di Roppolo , som kan dateres tilbake til 900-tallet. Byen ligger litt tilbaketrukket fra innsjøen i grønne omgivelser, som preges av Alpenes storslåtte profil i bakgrunnen. Hvis man ønsker mer kultur og by-stemning ligger Biella ca. 20 km unna, mens det er kun ca. 15 km til Ivrea. Man kan lett komme til Torino ved å kjøre til Santhià (ca. 10 km) hvor det er gratis parkering og direkte tog til Torino (ca. 45 min.).

Rundt innsjøen er det også flere vinprodusenter, som blant annet produserer velsmakende viner, som har fått navnene Rosso di Viverone (rødvin) og Erbaluce di Caluso (hvitvin). Viveronesøen er kanskje ikke et sted hvor man tilbringer flere uker, men innsjøen er perfekt som et par dagers pit stop "etter ankomst eller før avreise fra en av Milanos flyplasser. På denne måten får man en flott opplevelse og en fin begynnelse eller avslutning på Italia-ferien.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller ved Viveronesjøen