Reiser til Puglia

Nyt Italias eksotiske hjørne! Her er det snodige små byer som tatt ut av eventyrbøkene, eldgamle huler, praktfulle kirker og greske templer. Vi tilbyr reiser til Puglia med fly fra Norge. 

Puglia er en eneste stor fusjon av kulturer, og her i "hælen" av Italia er det opplevelser nok til et helt reiseliv. Nå kan du bestille en reise til Puglia med fly fra Norge, leiebil på flyplassen og et håndplukket feriehus i unike omgivelser her hos Escapeaway.

Puglia byr på en enestående versjon av Italia dere aldri har sett før. Her er fargene mer intense, arkitekturen overrasker og den kulinariske kunsten får munnen din til å løpe i vann. Naturlandskapet her er preget av maleriske motiver, og i nasjonalparken Gargano (med de utsøkte Tremiti-øyene) får dere oppleve det beste Puglia har å by på.

Oppdag den kulturelle smeltedigelen

Puglia er en av de mest eksotiske regionene i Italia. Grekere, romere, longobardere, arabere, bysantinerne, normannene, hohenstauferne, franskmenn, spanjoler og til og med Østerrike har regjert her! Alle disse kulturene har etterlatt spor som dere kan se på landskapet, maten og på arkitekturen. Puglia er en uvurderlig skatt med sine kirker, borger, store herskapshus og andre spennende byggverk.

Besøk det tropiske sør

Salento-halvøya i den sørlige delen av Puglia er et fascinerende område med dramatiske kyststrekninger, spennende landsbyer og barokkbyer, samt vakre sandstrender som fører tankene til tropiske strøk. Men det nydelige landskapet i Itriadalen med sine interessante og flotte byer - som Locorotondo, Alberobello, Fasano og Martina Franca - er også verdt et opphold.

Puglia er i stor grad dekket av olivenlunder, og regionen står for nesten 50 % av den italienske produksjonen av olivenolje. Puglia er også kjent for sine eldgamle steingjerder og fascinerende rødbrune jord. Sist, men slett ikke minst, finner dere også noen av Italias vakreste sandstrender her.

Ferie i privat villa

Oppfyll drømmen din om en egen, privat villa i Italia, enten du reiser med storfamilien, et firma eller en vennegjeng. Det beste ved en privat villa er uavhengigheten - det er sjelden naboer og ingen andre enn ditt eget reisefølge å dele bassenget med.

Med en privat villa sikrer du deg ikke bare privatliv, men også fleksibilitet. Ofte ligger villaen litt utenfor byen, gjerne med kort kjøreavstand til flere spennende utfluktsmål i området. 

Hvis du velger å bestille en villaferie, er det en fordel å velge en villa med kapasitet til akkurat så mange deltakere som er med i reisefølget ditt. Dermed sikrer du deg at utgiftene per person holdes på et fornuftig nivå - ofte ikke stort høyere enn hva dere hadde betalt for et opphold på et mer upersonlig feriesenter. 

Det er enkelt å reise på tvers av Puglia, men noe mer langsommelig på langs. Denne vakre regionen, som bl.a. utgjør hælen i den berømte, italienske støvelen, er hele 450 km lang på sitt lengste, men kun rundt 100 km bred. Avstandene kan derfor være betraktelige, og det kuperte terrenget med små veier gjør ikke reisen raskere - men det er også en del av Puglias uimotståelige sjarm. 

Når du reiser til Puglia med Escapeaway, kan du velge å fly fra hele ni forskjellige norske flyplasser, deriblant Oslo Gardermoen, Bergen Flesland, Trondheim Værnes og Stavanger Sola. Bruk søkemotoren til å danne deg et overblikk over de mange unike feriehusene våre. Når du har funnet det perfekte stedet og er klar til å bestille din reise, går du videre til flybestilling, og deretter får du muligheten til å reservere en leiebil. Alt gjort på én gang, og sikret av Reisegarantifondet - bedre blir det ikke. 

Fly fra Norge til flyplasser i Puglia

I skrivende stund går det ingen direkte flyforbindelser fra Norge til Puglia, men de to flyplassene Brindisi Salento Airport og Bari Palese Airport kan for det meste nås med kun én enkelt mellomlanding, noe som også gjelder f.eks. Napoli flyplass, som ligger ca. 120 km kjøring fra den vestlige delen av Puglia. 

Det er også mulig å fly (med mellomlanding) fra Norge til flyplassen i Pescara, der det er snakk om ca. 100 km kjøring på en god motorvei langs Adriaterhavskysten til den nordlige delen av Puglia. Under alle omstendigheter anbefales det å leie en bil, slik at du kan frakte deg selv rundt i dette fantastiske landskapet.

Mer informasjon til din reise til Puglia

Puglia utgjør hælen i den italienske "støvelen" sørøst i landet, omgitt av regionene Campania mot vest, Molise mot nord og Basilicata mot sørvest. Regionen har en befolkning på rundt 4 millioner, derav ca. 328 000 bor i regionshovedstaden Bari, som er Sør-Italias nest største økonomiske sentrum etter pizzabyen Napoli.

Puglia byr på en fantastisk gastronomi, store naturopplevelser, en lang rekke historisk unike byer og monumenter, og rike muligheter for en sol- og badeferie. 

Landskapet i regionen er preget av marker og lunder med oliventrær, derav noen som kan være opptil flere tusen år gamle. Her produseres det masse olivenolje; Puglia står faktisk for hele 50% av den samlede produksjonen av olivenolje i Italia.

Ved kystene i Puglia finner du en sann overflod av bademuligheter, enten det er regionens karakteristiske, bratte klipper eller de deilige, hvite sandstrendene det er snakk om. De hvite sandstrendene finner du spesielt ved den joniske kysten sør for Gallipolli, som ofte kalles for "Italias Maldivene", eller ved Adriaterhavskysten i naturparken Gargano.

I regionshovedstaden Bari kan du oppleve basilikaen San Nicola, som huser restene av Sankt Nicolaus, som gav opphav til legenden om julenissen (Santa Claus), festningen Castello Svevo, bygget av den normanniske kongen Roger 2. av Sicilia, og San Gregorio-kirken, bygget under den bysantinske perioden. 

I Lecce – som ofte kalles for Sør-Italias Firenze – kan du oppleve en overflod av bygninger og monumenter fra barokktiden i byens historiske sentrum, som har fått UNESCO til å erklære den for verneverdig verdensarv. I Ostuni, som også kalles for "den hvite by", kan du gå på oppdagelsesferd blant byens monumenter, som Chiesa delle Monacelle, kirken San Francesco og katedralen. Og i Alberobello får du se helt spesiell type hus med kjegleformede tak kalt trulli, som har kjente røtter helt tilbake til det 15. århundre, og som også er å finne på UNESCOs liste over verneverdig verdensarv. 

Og så må vi ikke glemme regionens fremragende tapas-lignende gastronomi. Her kan du smake på lekre fiskeretter, det berømte gylne brødet fra Altamura, nye fremadstormende viner fra f.eks. Accademia dei Racemi, Cantina Due Palme og Castello Monaci, eller søte spesialiteter som den regionale klassikeren som består av tørket fiken med mandel, drysset med kakao. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Puglia

 • Bari
  5 hoteller
  Den store havnen i Apulia Bari er spesielt verdt et besøk hvis du vil oppleve en by der livet fremdeles leves på gammeldags italienske måter. Bari er den regionalehovedstaden og den syvende største byen i Italia, så her er nok severdigheter ... for en hel dags sightseeing. Les mer
 • Ostuni
  4 hoteller
  Ostuni lokker med sine vakre, hvitkalkede hus, som har gitt den navnet "Den hvite by", sin gamle bydel med middelalderlig opprinnelse, sitt gode, milde sør-italienske klima og Apuliens lekre gastronomi.
 • Otranto
  4 hoteller
  Få kystbyer i Puglia utmerker seg gjennom en så rik historie som Otranto. Legg så til en fin badestrand og du får alt du trenger for en utmerket ferie i Sør-Italias mest eksotiske region. Herfra kan du velge og vrake blant opplevelser.
 • Fasano
  3 hoteller
  Den sjarmerende middelalderbyen Fasano gir deg et godt utgangspunkt for å få mest mulig ut av en reise til Italias hæl, Apulia. Du har således både familievennlige sandstrender og spennende severdigheter innenfor kort kjøreavstand, deriblant ... selve Fasano, som med sitt vakre, gamle bysentrum innbyr til avslappende stunder på fortausrestauranter. Les mer
 • Gallipoli
  3 hoteller
  Den historierike festningsbyen Gallipoli ligger helt nede ved det krystallklare, turkisblå havet. De fleste som reiser til denne byen på Italias hæl ender som regel opp med å bruke en god del av ferien på de omkringliggende, deilige strendene.
 • Polignano a Mare
  3 hoteller
  Polignano ligger vakkert til helt ute langs klippekanten ved det asurblå Adriaterhavet. I byens smale gater og på de hyggelige torgene venter det deg ekte søritaliensk stemning, og nede på den lille stranden kan ta deg en dukkert.

Populære hoteller i Puglia

Italia, Sør-Italia, Puglia, Mancaversa
 • Nærmeste flyplass: 89 km
 • Avstand til havet: ca. 2.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Puglia, Monopoli
7,9
Bra
139 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 63 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Puglia, Ostuni
9,5
Fantastisk
270 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 40 km
 • Nærmeste strand: ca. 15 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Velg blant spennende byer i Puglia

Puglia har et stort utvalg av varierte byer å tilby sine besøkende, og enten dere er ute etter historiske serverdigheter, livlige markeder eller avslappende steder i harmoni med naturen, finner dere noe her. Bari er for eksempel en by for de historieglade, og her kan dere besøke basilikaen San Nicola, Castello Svevo-festningen på utkanten av byen og San Gregorio-kirken som stammer tilbake til bysantinernes dager.

Besøk Ostuni – den hvite byen. Her kan dere beundre de vakre fasadene og gå dere ville i sjarmerende smug blant hvitkalkede hus. Byen har flere severdigheter, som Chiesa delle Monaco, San Francesco-kirken og katedralen.

Egnazia er en arkeologisk park med romerske ruiner, blant annet restene av et amfiteater.
Alberobello er en annen enestående by i Puglia som er karakterisert av mange spesielle hus fra fortiden som kalles Trulli. Vi tilbyr faktisk overnattinger i en trulli, dersom dere skulle ønske det.

Taranto var under den greske og bysantiske perioden en viktig by. Byen har mange trange og karakteristiske gater, og dere kan besøke restene av et dorisk tempel til ære for Poseidon, samt flere andre greske levninger.
Lecce er en av Italias mest imponerende barokkbyer. La dere fascineres av de mange barokkperlene som Santa Croce-kirken og domkirken, og ikke glem å avlegge det romerske amfiteateret en visitt.

Otranto har en deilig sandstrand dere kan slikke sol, i tillegg til en flott katedral som er utsmykket med mosaikker fra 1100-tallet. Mosaikkene avbilder kjente bibelske historier som ”Livets Tre”.
Gallipoli er en annen vakker by sør i Puglia, med en historie som strekker seg helt tilbake til da grekerne hersket i området (Gallipolli betyr ”vakker by” på gresk).

Hva sier gjestene i Puglia?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 54 anmeldelser