Reiser til Slave

Salve er omgitt av olivenlunder i den sørligste delen av Apulia nær spissen av Italias "hæl" og noen av landets beste strender. Beliggenheten noen kilometer tilbake fra kysten er perfekt hvis du ønsker å nyte en avslappende strandferie, hvor du etter en dag på stranden kan trekke deg tilbake til mer fredelige omgivelser.

En tur til Salve er også en unik sjanse til å utforske Salento-halvøya, som er den sørlige delen av en av de mest eksotiske italienske regionene, Apulia. Foruten å ha den lengste kystlinjen, er regionen også kjent for å være en av Italias ledende produsenter av oliven, druer og vin. Turisme er også en økende inntektskilde, spesielt langs kysten ved de vakre strendene. Du trenger imidlertid ikke gå veldig langt inn i innlandet for å oppleve et autentisk Sør-Italia helt upåvirket av masseturisme.

Salve er et godt eksempel på dette, selv om det kun er noen få minutters kjøring herfra til populære badestativ. I gamlebyen har denne sjarmerende landsbyen brosteinsbelagte gater som snor seg mellom hvite og sandfargede bygninger fra en tid lenge før ferierende begynte å komme hit. I den nyere delen av byen følger gatene et mer regelmessig mønster, men har samme lave bebyggelse.

Byen ble grunnlagt som Salvius rundt 300 f.Kr. Byen ble bygget litt inn i landet for å være noe trygg mot angrep fra havet. En hel rekke folkeslag har hersket over Salve over tid, fra grekerne og romerne i antikken til spanjolene, som på 1500-tallet bygde den nærliggende Torre Pali med et vakttårn for ytterligere beskyttelse. Reiser du til Salve bør du ta deg tid til å rusle rundt i byen. Du vil se mange bevis på dens lange historie i form av vakre kirker fra slutten av 1500-tallet.
 

Utforsk Italias hel

Det var først etter andre verdenskrig at de kilometerlange uforstyrrede strendene i nærheten begynte å tiltrekke feriegjester til Salve. I dag har du alt du trenger til ferien her, med et godt utvalg av spisesteder og shopping. Tilbringer du deler av dagen ute ved en av strendene, kan du selvfølgelig også nyte det enda større utvalget av restauranter og barer der.

Når du reiser til Salve, vil de nærliggende strendene, spesielt om sommeren, trolig være helt uimotståelige. Hvis du ikke bare vil slappe av ved vannet, er Salve også et godt utgangspunkt for spennende utflukter. For eksempel kan du enkelt ta dagsturer til Lecce, Otranto, Ostuni og Alberolbello, den pittoreske byen Trulli.
  

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Salve