Reiser til Isola Rossa

Badeferie i vakre omgivelser

Isola rossa ligger mellom Castelsardo og Santa Teresa på nordkysten av Sardinia. Byen har oppstått rundt det imponerende tårnet som dominerer kysten. Senere ble den bebodd av fiskere fra Genova som flyttet til Sardinias fiskerike kyst.

Det er det ideelle stedet å bo for familier og par på jakt etter vakre og rolige omgivelser. Malere og fotografer kan definitivt finne inspirasjon her på grunn av den sterke kontrasten mellom det utrolig blå havet, den røde granitten byen ligger på, samt de grønne åsene som tårner opp.

Kart over Isola Rossa

Hvis du klikker på kartet nedenfor, vil du få en oversikt over feriehus i byen, samt en oversikt over nærmeste flyplasser og kjøreavstand fra byer i Nord-Europa.

Den røde øyen

Rett overfor tårnet er en stor øy med rød granitt som har navngitt byen. Isola Rossa betyr 'Den røde øya' på norsk. Den vestlige delen av byen er i dag preget av sommerhus på en eller to etasjer, som ligger ned til den fine sandstranden. Det er flere shoppingmuligheter, restauranter og puber, men det er ikke turisifisert til tross for en liten turisthavn i byen.

Strender ved Isola Rossa

Den nærmeste stranden er Longa Beach, som er ideell for familier med barn takket være en sakte stigende vanndybde. På en del av stranden kan du leie solsenger og parasoller, samt er det et dykkesenter og utleie av pedalbåter og kanoer ved stranden.

Li Femini-stranden ligger ved byens marina. Denne stranden, som også er egnet for familier med barn, hadde angivelig opprinnelig bare tilgang for kvinner, derav navnet.

La Marinedda-stranden, som ligger omtrent 1 km fra Isola Rossa nordøst i en bukt, er kjent for sine gode forhold for surfing. Hvert år holdes en surfekonkurranse, det er også en surfeskole her.

Hvis du er ute etter fred og ro, er Li Feruli-stranden 10 minutters kjøretur fra byen et godt utfluktsmål. Du kan også følge den smale stien langs den lange kysten her - en tur på omtrent en time. Her er det vanligvis færre mennesker og vakre omgivelser.

Litt lenger er det til Li Cossi-stranden i nordøst (ca. 25 min kjøring), men det er verdt turen. Sandbukta er populær om sommeren, så det er lurt å ankomme tidlig på dagen for å få en parkeringsplass.Hotel, villa eller ferieleilighet?

På Escapeaway kan vi tilby mer enn 1500 feriehus i Italia - inkludert et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter på Sardinia.

Hvis du ønsker å bo i Isola Rossa, kan du raskt få en oversikt over tilgjengelige feriehus i og rundt byen ved å bruke søkemotoren ovenfor.

Er det ikke strandliv, men en ferie i fredelig landlig idyll du drømmer om? Da bør man kanskje vurdere muligheten for å feriere på et agriturismo på Sardinia. Her bor du vanligvis i en ferieleilighet i et sjarmerende landsted, som i noen tilfeller fortsatt har en aktiv produksjon av vin eller oliven.

Hvis du har spørsmål om forskjellige typer overnatting, eller ønsker hjelp til å ta det riktige valget, kan du ringe oss for en prat om hva du skal velge og hvorfor.

Hvis du vil oppleve flere deler av den vakre øya i løpet av ferien, kan du selvfølgelig også velge å bo på forskjellige steder. Vi hjelper deg gjerne med forslag.

Transport

Italia har flere internasjonale flyplasser. Hvis du skal feriere på Isola Rossa, er den nærmeste Olbia flyplass, men Alghero flyplass ligger imidlertid bare noen få kilometer lenger unna. På disse flyplassene finner du et bredt spekter av flyselskaper som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til store deler av resten av Europa - inkludert Norge.

Det er mulig å komme til Isola Rossa med buss, men det kan kreve noen skift. Derfor velger mange av våre reisende å leie bil. Med en leiebil vil det ikke bare være lett å komme seg til og fra flyplassen, men også å utforske øyas severdigheter i ditt eget tempo.

Les mer om bilutleie på Alghero flyplass

 

Restauranter og shopping

Løper smaksansene dine ved tanken på fersk sjømat, har du virkelig noe å se frem til på Sardinia. I Isola Rossa får restauranter fisken sin direkte fra båtene som kommer inn fra havet.

Byen er ikke stor, men takket være turismen finner du et ganske fint utvalg av spisesteder. En ferie på Sardinia er i det store og hele rik på muligheter til å utforske en spennende kulinarisk verden - også på turer til noen av de sjarmerende byene i området.

Det er et nytt supermarked i rundkjøringen i utkanten av byen, hvor du kan få det meste til dine daglige behov og for å tilberede dine egne måltider.

Utflukter

Du kan enkelt tilbringe mesteparten av ferien din med å nyte områdets mange flotte strender, men det er også mange andre interessante utfluktsmål hvis du vil ha en pause fra strandlivet.

Ta for eksempel en tur til Castelsardo, en liten koselig kystby som er pittoresk plassert oppe på en steinete odde. Byen er okkupert i det ettertraktede selskapet av "Italias vakreste landsbyer", og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor med sine smale brosteinsbelagte gater og gamle bygninger. Husk badetøyet, da denne byen også har en fin badestrand.

Du lever også godt i forhold til å dra på litt lengre dagsturer hvis du vil oppleve mer av Sardinia. I sør er Alghero for eksempel et spennende bekjentskap. Byen, ofte referert til som "Barcelona i Italia", er rik på kulturelle og historiske opplevelser. Selvfølgelig i tillegg til mange gode restauranter og spennende butikker.

Lokale linker

Du kan finne det offisielle nettstedet til det sardinske turistkontoret her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Isola Rossa

Hva sier gjestene i Isola Rossa?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 17 anmeldelser