Reiser til Sicilia

Sicilia er en herlig blanding av oldtid, vulkaner, dramatisk landskap og fine strender. Reis til Sicilia med Escapeaway, og få fly, hotell og evt. leiebil samlet i én pakke.

Sicilia - pakkereiser med reisegaranti

Sjekk ut vårt store utvalg av hoteller, villaer og ferieleiligheter, bestill reisen din på nettet inkl. fly, hotell og evt. leiebil og få billigst mulig pris. Når du bestiller en pakkereise, er du automatisk dekket av pakkereiseloven og en reisegaranti i tillegg til at vi har tegnet utvidet ansvarsforsikring. Med Escapeaway kan du reise til alle flyplassene i Italia, og du velger selv reiselengde og reiseperiode. 

Reis fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller et annet sted

Velg selv fra hvilken flyplass du vil starte reisen din. Du kan søke etter reiser til Sicilia med avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Bodø, Tromsø, Ålesund, Haugesund og Kristiansand. Se aktuelle tider og mulige ruter online i søkemotoren. 

Hvilken flyplass skal jeg velge når reisen går til Sicilia?

Når du reiser til Sicilia, kan du velge å fly direkte eller med en mellomlanding til flyplassene i Catania eller Palermo, som ligger på henholdsvis østkysten og nordvestkysten av øya. 

Catania eller Palermo flyplass – Sicilia er en stor øy

Vær oppmerksom på at det er ganske store avstander på Sicilia, og at du ofte kjører på små veier, noe som betyr at det kan ta lengre tid enn du regner med. Mange blir overrasket over størrelsen på øya, Sicilia er Middelhavets største øy, og det bor ca. 5 millioner mennesker her. Avstanden mellom Palermo og Catania er ca. 300 kilometer. Skal du på ferie på den østlige eller sørlige delen av øya vil vi anbefale å fly til Catania flyplass

Se avstander fra ditt hotell på kartet

Vi anbefaler kun å benytte Palermo flyplass hvis ferien går til den nordvestlige delen av øya. Som hjelp til å finne rett flyplass har vi i søkemotoren angitt kilometer og ca. reisetid fra de forskjellige flyplassene til det valgte hotellet, samtidig som du kan se avstanden på kartet. Du kan naturligvis også lese om hvilke flyplasser som ligger nærmest reisemålet ditt under de enkelte hotellbeskrivelsene. 

Flyplassene Comiso og Trapani

Det er to flyplasser i tillegg til flyplassene i Catania og Palermo, nemlig Trapani som ligger på den vestlige delen av øya (ca. en times kjøring sør for Palermo), og den nye flyplassen Comiso, som ligger ca. en times kjøring sør for Catania. I skrivende stund går det ikke direktefly fra Norge til hverken Comiso eller Trapani, som begge hovedsakelig benyttes av lavprisselskaper som Ryanair og Wizz Air. 

Reis direkte eller velg flyruter med et stopp underveis

Hos Escapeaway har vi i søkemotoren valgt å kun vise flyruter til Sicilia som er direkte eller har maksimalt én mellomlanding. Du kan kjapt og greit sammenligne ruter og flytider fra alle de anerkjente flyselskapene, og f.eks. skreddersy reisen din ved å fly ut med et selskap og hjem med et annet. 

Hvem flyr direkte til Sicilia?

Det dukker hele tiden opp nye ruter til reisemål i Italia, og Sicilia er ikke noe unntak. Du kan alltid finne oppdatert informasjon om direkte flyavganger i søkemotoren, men i skrivende stund flyr følgende selskaper direkte til Sicilia:

Norwegian flyr direkte fra Oslo til Catania flyplass i perioden april til oktober, og med flere ukentlige avganger i sommermånedene. Fra Oslo kan du også fly direkte med SAS til Palermo. Fra andre flyplasser i Norge er det i skrivende stund ingen direkte flyforbindelser til Sicilia, men gode avganger med Norwegian, SAS, Lufthansa og KLM som inkluderer et stopp. 

Lei bil på flyplassen med fri kilometer og forsikring

Sicilia er absolutt et reisemål hvor vi anbefaler å leie bil til hele oppholdet. Da får du bedre muligheter til å utforske den rikholdige øyas autentiske innland. Escapeaway samarbeider kun med få utvalgte bilutleieselskaper om bilutleie i Italia. Du finner priser og mer informasjon om bilutleie til ferien din på Sicilia i søkemotoren, eller du kan lese mer om bilutleie på følgende flyplasser:

Litt av det du kan oppleve på Sicilia

Sicilia, som er adskilt fra det italienske fastlandet av Messinastredet sør for den italienske "støvelen", er Middelhavets største øy og utgjør en selvstendig region i Italia.

Øya byr på vakker og variert natur, fremragende gastronomi, en hel del historiske vitnesbyrd fra de klassiske greske og romerske kulturene, kritthvite sandstrender, smaragdgrønne grotter, et mildt middelhavsklima, normanniske kirker og slott, flere hundre år gamle olivenlunder, fascinerende barokkbyer, varm gjestfrihet og sjarmerende, små fiskerlandsbyer. 

Sicilia huser i tillegg Europas høyeste aktive vulkan, nemlig 3329 meter høye Etna, som har blitt et kjennetegn for Sicilia. Hun er noe av det første du ser når du flyr til øya, i hvert fall hvis du flyr til Catania. Vulkanen er tre ganger høyere enn Vesuv ved Napoli på fastlandet, og har blitt erklært verdensarv av UNESCO. 

Øya bugner også av historisk unike byer: hovedstaden Palermo som blander sine normanniske, arabiske og spanske røtter, Ragusa, Modica og Noto har et spennende barokkpreg, Taormina lokker med sitt berømte, greske amfiteater og en strålende utsikt over Messinastredet, Siracusa bærer spor av fortiden sin som kulturelt og handelsmessig knutepunkt for den blomstrende, antikke sivilisasjonen i Middelhavsregionen, og av senere tiders renessanse, middelalder og barokk, og Cefalù frister med den gamle festningen, den normanniske kirken og en deilig sandstrand ved den gamle havnen.

Sicilia har også ideelle muligheter for en badeferie med mye sol og et veldig variert utvalg av strender – alt fra barnevennlige strender med krystallklart vann, som ved byen San Vito, til mer eventyrlig og utfordrende klippebading slik du kan oppleve mange steder på strekningen mellom Castellammare del Golfo og Palermo. 

>> Få mer informasjon om en ferie på Sicilia her

Billigst reise finner du på nettet

Vi sitter alltid klare til å gi gode tips og råd hvis du ønsker personlig service, og vi sender gjerne et skreddersydd tilbud på reisen din til Sicilia, men gjør oppmerksomme på at du alltid finner de billigste prisene på pakkereiser i søkemotoren på nettet.

Trenger du hjelp til å bestille reisen din på nettet, er du alltid velkommen til å kontakte oss. 

Da flyselskapene ofte endrer flyrutene, gjør vi oppmerksomme på at informasjon om reiser til Sicilia her på siden skal betraktes som veiledende, og vi tar forbehold for feil og endringer. Vi henviser derfor også alltid til den aktuelle informasjonen om flyplasser, flyruter og priser som du finner i søkemotoren. 

Reisemål på Sicilia

 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Taormina
  12 hoteller
  Drømmer du om å leve "La dolce vita" på Sicilia? Da er det flere grunner til å besøke Taormina. Byen byr på en majestetisk utsikt over havet, et livlig sentrum, spennende historie og fantastisk klima.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Cefalù
  8 hoteller
  Cefalù på Sicilias nordkyst er en liten perle av en ferieby. Nyt avslappende strandliv og opplev ekte siciliansk kultur i den gamle bydelens smale gater. Cefalù er også et godt utgangspunkt for utflukter inn i det vakre innlandet.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Ragusa
  7 hoteller
  Ragusa er en av Sicilias berømte barokbyer. Den er oppdelt i et øvre og nedre område som et resultat av det store jordskjelve i 1693. Begge delene har mye å by på, men spesielt den nedre, eldste bydelen. Ragusa Ibla er kjent for sine mange arkitektoniske ... perler. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Siracusa
  6 hoteller
  Hvis du vil oppleve de unike sporene av Sicilias antikke fortid og samtidig nyte den rike sydsicilianske gastronomien, en spektakulær beliggenhet ved havet og en imøtekommende befolkning, så er Unesco-byen Siracusa noe for deg!
 • Lipari Øy
  5 hoteller
  Lipari er De Eoliske Øyers midtpunkt og har den eneste litt større byen i øygruppen. Her finner du masse liv med resturanter, butikker og markeder. Men Lipari byr også på mye annet som f.eks. svarte vulkanstrender, fjell og tallrike hyggelige småbyer.
 • Gjesteanmeldelser 8,2
  San Vito Lo Capo
  5 hoteller
  San Vito Lo Capo har en flott beliggenhet ved det turkisblå havet ved foten av en høy klippe. Sandstranden her er meget barnevenlig og ideel til en avslappende badeferie med familien. Trenger dere en pause fra strandlivet er det også mange utfluktsmål.