Reisetips til Sicilia

Sicilia er adskilt fra fastlandet av Messinastredet sør for den italienske "støvelen", og er Middelhavets største øy, kjent for sin rike historie, vakre kystlinje, deilige mat og unike kultur.

Mange som reiser til Sicilia blir overrasket over de store avstandene her. Det bor ca 5 millioner mennesker på øya, og du kjører ofte på små veier, noe som betyr at det kan ta lengre tid enn du regner med.  Avstanden mellom de to hovedflyplassene Palermo og Catania er ca. 300 kilometer.

Velger du å feriere på den østlige eller sørlige delen av øya vil vi derfor anbefale å fly til Catania flyplass. 
Skal du reise til den nordvestlige delen av øya så anbefaler vi å benytte Palermo flyplass.

Sicilia er et reisemål hvor vi anbefaler å leie bil til hele oppholdet. Da får du bedre muligheter til å utforske den rikholdige øyas autentiske innland. 
 

Verdt å oppleve på Sicilia

Ved innflygning til Catania på Sicilia vil du se Etna som er Europas høyeste aktive vulkan og rager 3329 meter over havet. Etna er et landemerke på Sicilia og er tre ganger høyere enn Vesuv ved Napoli på fastlandet, og står på UNESCOs verdensarvliste

Sicilia byr på vakker og variert natur, fremragende gastronomi, en hel del historiske byer som vitner om de klassiske greske og romerske kulturene. her finner du kritthvite sandstrender, smaragdgrønne grotter, et mildt middelhavsklima, normanniske kirker og slott, flere hundre år gamle olivenlunder, fascinerende barokkbyer, varm gjestfrihet og sjarmerende, små fiskerlandsbyer. 

Palermo

Besøk hovedstaden Palermo som er en blanding av normanniske, arabiske og spanske røtter. Her kan du oppleve steder som slottskapellet i Palazzo dei Normanni, og det livlige matmarkedet Ballarò.

Taormina

Oppdag den pittoreske byen Taormina, kjent for sitt antikke greske teater med en fantastisk utsikt over vulkanen Etna og den vakre utsikten over Messinastredet. Ta en spasertur gjennom de smale gatene og nyt atmosfæren på torget Piazza IX Aprile.

Siracusa

Siracusa, byen med spor av en fortid som kultur- og handelsknutepunkt for den blomstrende, antikke sivilisasjonen i Middelhavsregionen, og av senere tiders renessanse, middelalder og barokken. Den rike historien inkluderer det antikke teateret, Orecchio di Dionisio (Dionysius' øre) og den sjarmerende gamlebyen Ortigia.

Ragusa

Ragusa er en av Sicilias klassiske barokkbyer. Byen ligger vakkert til på en klippe i ca. 500 meters høyde, og er en fantastisk opplevelse å besøke, spesielt på kveldstid.

Cefalù

På nordkysten av Sicilia ligger denne vakre kystbyen Cefalù, med sin imponerende normanniske katedral, sjarmerende gater og en fantastisk strand.

Noto

Et besøk til Noto, kjent for sin barokkarkitektur er vel verdt å anbefale. Ta en spasertur gjennom byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste, der du kan beundre de vakre bygningene, en av dem er Noto-katedralen. 

Modica

Modica ligger 300 meter over havet omtrent 15 km sør for Ragusa. Som nabobyene Ragusa og Noto er Modica er også preget av barokkarkitektur og byr på mange spennende severdigheter. En spasertur i det historiske sentrum er en spennende opplevelse.

Piazza Armerina

Monti Erei-fjellene nesten 700 meter over havet kan du oppleve middelalderstemningen i Piazza Armerina. Når du går i de historiske gatene og smale smugene vil du blant annet se domkirken fra barokktiden pluss flere bygninger både fra barokktiden og renessansen. Piazza Armerina er et av de få stedene på du finner slike skatter.

Caltagirone

Caltagirone ligger vakkert til i fjellene nær byen Piazza Armerina. Det er også gode utfluktsmuligheter til barokkbyene Ragusa, Modica og Noto. Caltagirone har en historie som går flere tusen år tilbake, med synlige spor fra arabisk, spansk og normannisk herredømme. Byen er kjent for sin keramikk, så vi anbefaler en tur langs de praktfullt dekorerte trappene som fører opp til  Santa Maria del Monte kirken.

Sciacca

Den pastellfargede havnebyen Sciacca ligger på sørkysten av Sicilia mellom Agrigento og Selinunte. Sciacci er kjent for sine termale kilder som er varme mineralske bad. Her kan du slikke sol på de deilige sandstrendene og ta forfriskende bad i Middelhavet. En opplevelse er å rusle rundt i de koselige gatene og torgene, og nyte all den deilige maten som lokale restauranter og barer har å by på.  

Vulkanen Etna

Ta turen til Europas høyeste aktive vulkan, Etna. Her er det godt tilrettelagt for fottur, eller du kan ta  taubanen opp og nyte den fantastiske panoramautsikten over landskapet. 

Ved foten av vulkanen Etna ligger de sjarmerende landsbyene Randazzo, Linguaglossa og Castiglione di Sicilia, som også er verdt å besøke.

Sol og bad på Sicilia

Sicilia er ideelt for en badeferie med mye sol og et veldig variert utvalg av strender. Her finner du alt fra barnevennlige strender med krystallklart vann, som ved byen San Vito, til mer utfordrende klippebading slik du kan oppleve mange steder på strekningen mellom Castellammare del Golfo og Palermo

 

Velkommen til Sicilia med Escapeaway  Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på øya.

>>> Se alle våre Hideaways hoteller på Sicilia

>>> Les mer om vingårdsferie, agriturismo, på Sicilia 

>>> Les mer om aktiv ferie på Sicilia

>>>  Les mer om hovedstaden Palermo

>>> Les mer om Siracusa

 

 

Reisemål på Sicilia

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Palermo
  13 hoteller
  Pulsen, atmosfæren og folket er tre gode grunner til å besøke Palermo. Den ville byen på det nordlige Sicilia byr på severdigheter fra berømte filmer og spennende bydeler med markeder og restauranter.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Taormina
  13 hoteller
  Drømmer du om å leve "La dolce vita" på Sicilia? Da er det flere grunner til å besøke Taormina. Byen byr på en majestetisk utsikt over havet, et livlig sentrum, spennende historie og fantastisk klima.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Cefalù
  8 hoteller
  Cefalù på Sicilias nordkyst er en liten perle av en ferieby. Nyt avslappende strandliv og opplev ekte siciliansk kultur i den gamle bydelens smale gater. Cefalù er også et godt utgangspunkt for utflukter inn i det vakre innlandet.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Ragusa
  7 hoteller
  Ragusa er en av Sicilias berømte barokbyer. Den er oppdelt i et øvre og nedre område som et resultat av det store jordskjelve i 1693. Begge delene har mye å by på, men spesielt den nedre, eldste bydelen. Ragusa Ibla er kjent for sine mange arkitektoniske ... perler. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Siracusa
  6 hoteller
  Hvis du vil oppleve de unike sporene av Sicilias antikke fortid og samtidig nyte den rike sydsicilianske gastronomien, en spektakulær beliggenhet ved havet og en imøtekommende befolkning, så er Unesco-byen Siracusa noe for deg!
 • Lipari Øy
  5 hoteller
  Lipari er De Eoliske Øyers midtpunkt og har den eneste litt større byen i øygruppen. Her finner du masse liv med resturanter, butikker og markeder. Men Lipari byr også på mye annet som f.eks. svarte vulkanstrender, fjell og tallrike hyggelige småbyer.