Reiser til Aci Trezza

Ferie i en liten sjarmerende fiskeby

Aci Trezza er et yndet badested for Catanias beboere i de varme månedene. Området byr på mange restauranter, barer og andre underholdningstilbud.

Byen er først og fremst kjent for de vakre klippene, Scogli dei Ciclopi, i havet utenfor kysten, som ifølge legenden ble kastet mot Odysseus av den forferdelige kyklop Polyfemos.

Aci Trezza var under regjeringen av Riggio-familien fra midten av 1600-tallet til føydalismens fall på Sicilia i 1812. Det var Stefano Riggio som offisielt grunnla byen på 1600-tallet sammen med andre byer i nærheten. I dag lever byen hovedsakelig av fiske.

På 1940-tallet ble den neorealistiske filmen "La Terra Trema" (Jorden skjelver) av Visconti og Pietrangeli spilt inn her. I byen er det et lite museum med effekter fra filmen.

Kart over Aci Trezza

Klik på kartet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversikt over avstander til flyplasser og byer i Nordeuropa.Hvilken type feriebolig skal du velge? 

Escapeaway kan tilbyde mere end 1.500 ferieboliger i Italia, som inkluderer et bredt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter på Sicilia. 

Du finner alle disse i søkemotoren her på siden. Du skal bare skrive 'Aci Trezza' og reisetidspunkt for at få en oversikt over de beste ferieboliger i og rundt byen. 

Planlegger du ferie med en større gruppe, kan vi også anbefale muligheten for å leie en stor villa på Sicilia, med basseng, hage osv. helt for dere selv.

Har du spørsmål eller trenger du hjelp til å finne reisemålet som passer deg, er du selvsagt velkommen til å ringe oss, så hjelper vi deg med hva du skal velge og hvorfor.

Der er generelt et bredt utvalg av ferieboliger på Sicilia, og du kan for eksempel velge å bo forskjellige steder i løpet av ferien for å oppleve mer av øyen som byr på mange spennende områder.

Transport

Cantania Flyplass ligger bare 18 km fra Aci Trezza, og er det naturlige valg hvis du flyr til Sicilia. Flyplassen er den største på øyen og har tallrike forbindelser til resten af Europa - blant annet Norge.

Byen er koblet til Cantania med busser, men selv om det er mulig å komme seg fra den nærliggende flyplassen med offentlig transport (eller taxi), anbefaler vi vanligvis våre reisende å leie en bil - leiebil på Sicilia er ikke så dyrt som hjemme. Med en bil tilgjengelig i løpet av ferien blir det lettere å komme seg rundt på de mange severdighetene på øya, og ikke minst har du mer frihet til å følge ditt eget tempo.
 

Les mer om bilutleie på Catania Flyplass

De færreste kjører helt til Sicilia i egen bil på grunn av den lange avstanden. Hvis du likevel ønsker å ta den rundt 3400 km lange turen, er det mulig å ta bilen med ferge til øya fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.
 

Restauranter og forretningsliv

Byen er ikke stor, men likevel kan du nyte godt av et stort utvalg av spisesteder i Aci Trezza. Du skal holde en meget lang ferie for å prøve alle byens pizzarier, kaféer og restauranter. 

Hos byens kjøpmann kan du få det meste til det daglige behov, men trenger du et større utvalg for å kunne tilberede egne måltider i løpet av ferien, kan det være nødvendig å legge veien forbi et av de større supermarkeder i nærområdet. Vil du oppleve  tradisjonell siciliansk hverdag, anbefales det også å besøke lokale matmarkeder i området.

 

Utflukter fra Aci Trezza

Aci Trezza er et utmerket utgangspunkt for besøk i nærliggende byer som Catania, Taormina, Acireale og ikke minst vulkanen Etna.

Etna og den omliggende naturparken, Parco dell'Etna, ligger dermed innen kort avstand. Etna er Sicilias høyeste punkt på 3.330 meter, og Europas mest aktive vulkan, selv om det stort sett er små, korte utbrudd. Ta en guidet tur opp i selve vulkanen, eller ta en spasertur langs en av de mange rutene nedover i parken, som tilbyr et rikt plante- og dyreliv.
 
Hvis du er historisk interessert, bør det greske teatret i Taormina være et av utfluktsstedene dine i løpet av ferien. Den fascinerende ruinen er vel verdt turen, men i tillegg til den fantastiske beliggenheten med utsikt som er blant de beste på Sicilia.

 Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Aci Trezza