Reiser til Cefalù

Cefalù på Sicilia er en liten perle av en ferieby med lekre badestrender helt inne i byen, ekte siciliansk kultur og fantastisk beliggenhet ved havet. Reis fra de største flyplassene i Norge til  Cefalù.

Bestill din reise via Escapeaways søkemotor og få best mulig pris på både fly, feriehus og evt. leiebil, samtidig som du er sikret via Reisegarantifondet. Hos Escapeaway finner du det beste utvalget av hoteller og ferieleiligheter når du reiser til Cefalù, enten alene, som par, med barn - eller i en villa med hele storfamilien.

I  Cefalù på Sicilias nordkyst har du også lett adgang til det vakre innlandet og naturparken Parco delle Madonie. Selve byen er vakker, med smale smug, gamle murhus og en flott beliggenhet ved havet. Slapp av på byens herlige sandstrand blant både besøkende og lokale, her er det muligheter for mange late dager.

Beundre den gamle festningen og den normanniske katedralkirken i byen, som er med på å danne byens karakteristiske profil. Nyt forfriskninger og synet av kirken på en av de tradisjonelle kafeene på det palmedekorerte torget foran kirken.

Shopping, mat og drikke

I sentrum er det hyggelige butikker fylte med keramikkprodukter og andre spesialiteter fra området. Er du glad i vin bør du ta en tur til La Corte dei Golosi, en meget interessant vinbutikk som ligger på Piazza Duomo – en av mange i sitt slag som har dukket opp her de siste årene. Test ut noen av de mange sjarmerende restaurantene som stiller med fiske- og pastaretter som spesialiteter. Det er en god idé å bevege seg litt lengre opp i byen og finne restauranter og pizzeriaer i de hyggelige gatene her, hvor de i høyere grad tar vare på de sicilianske tradisjonene. Her er også prisene mindre beregnet på turister enn nede ved strandpromenaden.

Se Cefalù fra oven

Ethvert besøk i Cefalù bør inkludere en tur opp på den berømte klippen La Rocca som ruver majestetisk over byen. Husk å ta med godt med vann og gå før solen står på sitt høyeste, for med sine 270 m.o.h. er ikke bratte La Rocca akkurat en tur i parken – hvert fall ikke i sommervarmen. La deg fascinere av Dianas tempel på toppen av klippen, som sies å ha blitt konstruert omtrent 400 år f. Kr. Nyt også den billedskjønne utsikten over Cefalù og det turkise Middelhavet.

Transport og utflukter

Besøk både Palermo og Messina –  og alt imellom – ved å hoppe på et tog fra den sentrale togstasjonen, ikke langt unna domkirken. Cefalù er også et meget godt utgangspunkt for å besøke Madonnie-fjellene som ligger i bakgrunnen av byen, eller hva med å hoppe i leiebilen og besøke naturreservatet Lo Zingaro ytterst på Sicilias spiss?

Bestill ferieovernatting i Cefalù

Bruk søkemotoren på toppen av denne siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Cefalù og ellers på Sicilia. Kontakt oss for gratis veiledning ved å sende en e-post, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Med over 15 års erfaring innen reise i Italia, er vi her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Hvilken flyplass skal du fly til ved Cefalù?

Nærmeste flyplass til Cefalù er Aeroporto di Palermo, som ligger cirka 100 km unna (knapt 1,5 time med bil, litt lengre med tog), men det er også mulig å benytte Catania-Fontanarossa, som faktisk ligger helt på andre siden av øya, men som likevel kan nås på cirka 2 timer med bil (180 km) takket være gode veier. Siste muligheten er Trapani-Birgi, som ligger vest for Palermo. Den ligger også cirka 180 km unna, men med litt vanskeligere veiforhold, bl.a. via storbyen Palermo, så beregn litt lengre kjøretid til/fra denne flyplassen når du skal reise til Cefalù.

Hvor skal du bo i Cefalù?

Når du reiser til Cefalù, er den gamle bydelen klart å foretrekke. Escapeaway har en lang rekke sjarmerende ferieleiligheter i den gamle bydelen i Cefalù, som ligger tett på en fantastisk strand og en vakker, naturlig havn. Bor du sentralt i den gamle bydelen, er du dessuten tett på en mengde gode spisesteder og butikker, men også i skyggerike gater som kan gi sårt tiltrengt nedkjøling fra den varme solen. 

Er du mer glad i hotell, ligger de beste mulighetene i den nye bydelen i retning Palermo. Her er du tett på togstasjonen og gode strender, men ikke i et like historisk og sjarmerende område som gamlebyen. 

Fakta og nyttig informasjon om Cefalù

Cefalù ligger ved Tyrrenhavet i Palermo-provinsen på den nordlige delen av ferieøya Sicilia. Byen har litt under 14 000 innbyggere, men til tross for sin beskjedne størrelse er den en av de største turistattraksjonene på Sicilia og tiltrekker seg flere millioner reisende hvert år. Takket være turismen er det også langt flere som snakker engelsk her, så om italiensken din ikke er helt stødig ennå, vil du likevel kunne gjøre deg forstått.

Mange kjenner kanskje igjen den karakteristiske havnen i gamlebyen fra den Oscar-vinnende filmen «Cinema Paradiso», og det er ikke rart at regissør Guiseppe Tornatore valgte nettopp Cefalù som bakteppe for sin sjarmerende film. Her møtes kultur og natur på klassisk, siciliansk vis; med en flott, normannisk katedral, bratte og smale smug, gylne badestrender og en enorm klippe som ruver over byen.

Cefalù ble grunnlagt av antikkens grekere, og har derfor en lang historie – noe du kan få en smakebit av både på toppen av klippen La Rocca, der restene etter oldtidsbyen fortsatt er synlige, og inne i gamlebyen. Her må du blant annet ikke gå glipp av Duomo di Cefalù og det antikke romerske badet.

Cefalù byr på en unik mulighet til å kombinere en badeferie med autentiske kulturopplevelser, siden en av byens sandstrender ligger i selve gamlebyen. Her kan du spasere til stranden gjennom smale gater der klessvasken flagrer over hodet ditt, og pleie brunfargen på en solseng mens du beundrer de gamle husene i vannkanten. Strendene passer også fint for barnefamilier da det er langgrunt og oversiktlig.

Den idylliske gamlebyen byr på et rikt handelsliv med butikker, vinutsalg, restauranter, kafeer og iskiosker, og her kan du få spist godt hver kveld til lyden av bølgene som slår mot de vulkansvarte klippene på nordsiden av byen. Cefalù har også en nyere del med flere hoteller og gode handlemuligheter.

Da byens togstasjon ligger i gangavstand fra bykjernen, kan du lett dra på spennende utflukter langs kysten uten å måtte ta bilen. Hva med å utforske den pulserende regionshovedstaden Palermo som ligger ca. 70 kilometer unna? Du finner også flere lokale reisebyråer i byen som tilbyr dagsturer med båt til De eoliske øyer og andre destinasjoner langs den sicilianske kysten. Men som på alle reiser til Sicilia anbefaler vi å leie bil, da du får langt større frihet til å oppdage den enorme øya i eget tempo, uavhengig av offentlig transport og rutetabeller. Med leiebil kan du også besøke de autentiske fjellandsbyene innover på øya, der det virker som om tiden har stått stille.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Cefalù

Populære hoteller i Cefalù

Italia, Sør-Italia, Sicilia, Cefalù
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Cefalù
  • Nærmeste flyplass: 99 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Cefalù
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Cefalù?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 63 anmeldelser