Reiser til De Eoliske Øyer

Naturen på sitt beste

Et paradis for naturelskere venter på dere i dette skjærgårdsområdet bestående av syv vulkanske øyer, alle pent dandert i det blå havet en kort tur nord for Sicilia. Her finner dere ro og et vidunderlig landskap, samt over 5000 år med kulturhistorie. Fønikerene, grekerne, romerne, araberene og normannerene har alle etterlatt sine spor på De Eoliske Øyene.

Lodrette klipper, svarte strender, dype hav og rykende vulkaner er ikke kun en fryd for øyet, men også vitnesbyrd om en plutselig tilblivelse av et øyrike midt i dette rolige og vakre hjørnet av Middelhavet. De sterke vulkanske fargene mot det klare, blå havet, gjør solnedgangens fargepalett helt unik, og gir grunnlag for en uforglemmelig opplevelse.

Mer enn bare et naturlig paradis

De Eoliske Øyene er ikke bare natur og historie: de har også livlige sentrum med fargerike piazzaer som formelig kryr av folkeliv i høysesongen. Dere finner også søte små landsbyer, fiskehavner og romantiske hus spredt rundt på øyene. Det er slett ikke uten grunn at De Eoliske Øyene havnet på UNESCOs Verdensarvliste i 2000. Vi tilbyr et håndplukket utvalg av karismatiske ferieovernattinger der dere kan få smake på det ekte Eoliske livet.

Enhver øyhoppers drøm

Lipari er den mest aktive og dominante øya da den har størst befolkning, og mange av fergene fra Milazzo avlegger sitt første stopp her. Øya fungerer også som et slags knutepunkt, og dere kan ta flere ferger videre herfra til resten av øyriket. Men både Vulcano, Stromboli og Panarea har også flere overnattingsmuligheter. Fergene går jevnt og trutt gjennom høysesongen, og litt sjeldnere - men fortsatt ofte - resten av året. De Eoliske Øyene er perfekte for øyhopping, med korte avstander mellom øyene og spektakulære utsikter underveis. I tillegg har Lipari en historisk slottsborg og sjarmerende gater som bare venter på å bli utforsket.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller på de De Eoliske Øyer

Populære hoteller på de De Eoliske Øyer

Italia, Sør-Italia, Sicilia, Lipari Øy
  • Nærmeste flyplass: 190 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Vulcano Øy
  • Nærmeste flyplass: 183 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Lipari Øy
  • Nærmeste flyplass: 198 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Nyt et naturlig kurbad på Vulcano

Dypp dere i varme kilder dannet av de svovelholdige gassene, og ta et gjørmebad langs de grunne breddene ved strendene. Disse naturfenomenene er noen av fordelene ved å besøke en vulkansk øy, og er både kostnadsfrie og lette å finne. Bare følg skiltene og folkemengdene når dere går av fergen, og skyll dere i dusjene på stranden etterpå for en liten sum. Deretter er det bare å velge hvilke av spisestedene eller barene i hovedgaten dere vil innta forfriskninger på. Ta på dere turskoene og la dere fascineres av det imponerende krateret (Gran Cratere - 385 meter) på toppen etter en 1-2-timers tur.

Se Stromboli i nattemørket

Strombolis imponerende topp rager 926 meter over den turkise vannflaten, og er et syn for guder der den står i sterk kontrast mot det klare havet og de rolige strendene. Ta turen opp på vulkanen på kveldstid, og se den imponerenede lava-spruten som tidvis skytes opp til 60 meter opp i luften. Vi anbefaler at dere bruker en guide for denne turen, vennligst spør oss om detaljer.

Finn frem til De Eoliske Øyer

Dere kan nå øyene på flere måter. Fly til Roma og ta toget til Napoli eller Reggio Calabria på fastlandet, eller til Messina eller Milazzo på Sicilia - alle stedene har fergeavganger til øyene. Dere kan også fly til Catania på Sicilia og ta tog til Milazzo (cirka to timer med et byte i Messina), og ta ferge herfra. Det er omtrent 800 meter mellom togstasjonen i Milazzo og fergeleiet som dekkes av en busservice, men da den ikke alltid går så ofte anbefaler vi å ta en taxi dersom dere har mye baggasje.

For fergeavganger fra Napoli til De Eoliske Øyer, kan dere ta en titt her: SNAV Timetable.

For fergeavganger fra Reggio Calabria, Messina eller Milazzo kan dere ta en titt her: ok-ferry.com

Når dere har kommet dere til øyene, kan dere leie en liten seil- eller motorbåt og komme dere fra øy til øy på egenhånd, uten å være avhengig av fergeavgangene. Øyenes innland er også verdt å besøke, og her er det muligheter til å leie både sykkel og moped, så utfluktsmulighetene er aldri langt unna.

Bestill ferieovernattingene deres på De Eoliske Øyer

Ta en titt i vår håndplukkede online-katalog med ferieovernattinger på De Eoliske Øyene ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som fanger deres interesse. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om hjelp, med over 15 års erfaring med reiser i Italia stiller vi gladelig med gratis råd og tips. Vi er her for å sørge for at dere får deres drømmeferie i Italia.