Reiser til Lipari Øy

De Eoliske Øyers samlingspunkt

Liparis livlige og fargerike havn ligger ved foten av en høy klippe der den gamle bykjernen ble oppført. Øya har til alle tider vært øygruppens midtpunkt og dets museum, som er et av de mest interessante i Middelhavsområdet, forteller om øyenes historie.

I Lipari by som er hovedbyen for de Eoliske øyer, og den eneste litt større byen på i øygruppa, er det livlig og fargerikt. Her bor de fleste av øyas 11.000 innbyggere, og her finner dere restauranter, turistbutikker, motebutikker og supermarkeder.

Bli kjent med borgens historie

På en klippe hevet over byen ligger borgen "Il Castello". Fra borgens opprindelse, fire århundrer før vår tidsregning, eksisterer fremdeles et gresk tårn, men mest minner anlegget om en middelalderborg med sine normanniske tårn fra 1100-tallet og sine murer fra 1500-tallet. Innenfor borgens murer ligger ikke mindre enn fem kirker. Den eldste (byens katedral) ble grunnlagt i det 12. århundre, med ble senere ødelagt av pirater og gjennoppbygget på 1500- og 1600-tallet. Fasaden og klokketårnet er fra 1861. Fra kirkens grunnleggelse, er det gamle klostret bevart.

Besøk museet

I borgen finner dere også Liparis arkeologiske museum, og det sies at den er et av de mest interessante av sin slag i hele Middelhavsområdet. I museets tre etasjer får dere presentert velbevarte funn fra steinalderen og fremover. Miniatyrmodeller, dataer og flotte montere gjør museet til en spennende og lærerik opplevelse. Borgområdet rommer også arkeologisk utgravinger og et amfiteater.

Opplev øyas fascinerende landskap

Lipari byr på mye mer enn bare Lipari by. Øya er med sine 38 km² og mer enn 9 km lengde den største av De Eoliske Øyer, bestående av strand, fjell og hyggelige småbyer. Fra øyas sentrum Monte S'Angelo får dere på en høyde av 594 m.o.h. en fantastisk utsikt over Lipari, havet og de omkringliggende øyene. Dere bør også få med dere en tur opp på vulkanen. For geologisk interessert kan vi nevne at dere finner pimpstein som er så lette at de flyter i vannet her på Lipari, samt den flotte, grønnsorte krystallinske bergarten obsidian som brukes til smykker.

Nyt utsiktene

Mellom Canneto og Acquacalda (to livlige havnebyer) og i retning mot Punta Castagna ligger obsidian-klippen Rocche Rosse (den røde klippe). Mellom Pomiciazzo og Lami fører et månelandskap opp til Monte Chiricas spennende og utslukkede krater. Campobiancos lett kuperte skråning på andre siden av krateret mot det krystallklare vannet ved Porticello-stranden. Utsikten fra Quattrocchi-høyden mot Perciato klippene er helt fantastisk, med Vulcanos gass og svoveldamp som et imponerende bakteppe.

Fra havnen i Lipari by går det busser rundt på øya. Se kjøreplanen her:
- http://www.ursobus.com/Orario-Estivo-ita.htm

Bestill ferieovernattinger på Lipari

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter på Lipari og ellers på De Eoliske Øyer. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller på Lipari Øy

Populære hoteller på Lipari Øy

Italia, Sicilia, Lipari Øy
  • Nærmeste flyplass: 187 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Lipari Øy
  • Nærmeste flyplass: 190 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Lipari Øy
  • Nærmeste flyplass: 191 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant