Reiser til Panarea

Midt mellom vulkanøyas Stromboli og den litt mindre dramatiske Lipari, ligger en liten skjønn plett ved navn Panarea, som byr på avsondret fred (spesielt i lavsesongen). Bestill din reise til Panarea med Escapeaway i dag! 

Panarea er den minste av De Eoliske Øyer og har bare noen få hundrede faste innbyggere. Den anses samtidig for å være den vakreste av øyene i den lille øygruppen ut for det nordøstlige hjørnet av Sicilia. Av samme grunn mangedobles innbyggertallet hver sommer, når feriegjester kommer hit for å nyte den avslappede øy-idyllen. Den lille havnen er på denne årstiden ofte fylt til randen med luksuriøse yachter og i hovedbyen, San Pietro. Her summer det av liv med dagsturister som har tatt flybåt hit fra en av de større øyene eller Sicilia. 

En så liten øy som Panarea byr ikke på et valg av aktivitetsmuligheter og severdigheter, men den er til gjengjeld det ideelle feriemålet for deg som drømmer om å slippe helt unna hverdagens stress og jag. Her kommer du nesten automatisk helt ned i gear når du sitter på en terrasse med en drink og nyter utsikten over det azurblå havet. Panarea har i mange år vært kjent som et yndet tilfluktsmål for de internasjonale ferieglade, men alikevel er stemningen på øya fortsatt meget jordnær. Det er heller ikke vanskelig å forstå hvorfor Panarea tiltrekker seg mange nygifte og andre som ønsker seg en romantisk parferie på et ekte hideaway. 

Velkommen til Sicilia med Escapeaway! Vi er spesialister på reiser til Panarea og andre reisemål på De Eoliske Øyer, hvor du bor på håndplukkede hotell på din reise. 

>> Les også om reiser til Lipari

Husk badetøyet og gode sko

Når det er sakt så er Panarea også kjent for å ha et livlig nattliv i hovedbyen midt på sommeren. Ønsker du en ferie med fred og ro er det derfor som regel bedre å reise hit i maijuni eller september. Alternativt kan et opphold i landsbyene Ditella eller Drauto være en mulighet for å holde ferie på Panarea litt på avstand av høysommerens feriestemning i San Pietro. 

Vil du ikke nøye deg med å ligge ved bassenget eller på stranden, da er den tidlige sommeren og sensommeren også mer velegnet til å utnytte vandrestiene på øya. Utover å bade og snorkle i det lune, klare havet, er en av de mest populære aktivitetene på Panarea å vandre (evt. kombinere med en dukkert). Har du ikke noe imot å bli litt svett på pannen kan du f.eks. gå fra San Pietro opp til øyas høyeste punkt, Punta del Corvo (421 meter). Dine anstrengelser belønnes med en fantastisk utsikt som strekker seg over hele øygruppen. 

Du kan også gå til de fleste av strendene rundt om på Panarea. I likhet som at hvis du går mot øyas topp bør du selv medbringe forfriskninger og rikelig med drikkevarer da det ikke alltid er muligheter for dette i nærheten av stranden. Går du mot sør fra San Pietro, når du etter en liten halvtimes tid den lille badeviken Cala Junco, som er kjent for sitt krystallklare vann som inviterer til en forfriskende dukkert. Gåturen, spesielt det siste stykke, er ikke for dem som ikke liker å gå, men det er også mulig å dra på båttur hit. Du kan evt. velge kun å gå til Cala dei Zimmari, som er øyas eneste sandstrand (grov mørk sand). Mellom de to badevikene kan du se ruinene av en bronsealder-landsby. 

Vil du utforske de små, uforstyrrete vikene rundt langs Panareas kyst uten å skulle gå dit, er det i San Pietro normalt gode muligheter for å bestille båtturer rundt om øya. Her kan du også praje en av de små elektriske vognene som kan frakte deg noe av veien rundt. 

Sjarmerende havneby med utfluktsmuligheter

San Pietro er ganske liten, men du kan godt bruke en time eller to på å utforske de smale gatene med et godt utvalg av små butikker. Det er også her du finner de fleste av øyas resturanter og kafèer, hvor spesielt fisk og skalldyr spiller en prominent rolle på menyen sammen med pizza og andre tradisjonelle retter fra det italienske middelhavskjøkkenet. 

Er du bekymret for at Panarea er for liten til en hel ferie? Får du da en dag lyst på noe nytt å se, da er det gode fergeforbindelser til resten av øygruppen. I høysesongen tilbys det også utflukter med mindre båter. Det er f.eks. spennende å besøke vulkanen Stromboli (Europas mest aktive) når kveldsmørket senker seg for å oppleve naturens eget festfyrverkeri i form av de rødglødende lavasteinene som regelmessig utspyttes. Er det enestående naturopplevelser du er ute etter så er Panarea også kjent som et godt sted for å dykke. Små klippeøyer rundt Panarea gir farvannet mye liv og for øvde dykkere er det mulig å vrakdykke. 

Bestill en reise til Panarea med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker reise til Panarea med mulighet for avreise fra Oslo Gardemoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim og Tromsø. Våre smarte søkemaskin støvsuger nettet for de beste prisene på flybilletter med rutefly, og kombinerer de med utvalgte hotell i Panarea. Det hele samles i en pakkereise med Reisegaranti slik at du får det beste av begge verdner. Tilføy billeie til pakken for den beste opplevelsen når du kommer frem. God tur! 

>> Les også om reiser til Salina
>> Les også om reiser til Alicudi

Midt mellom Lipari og Stromboli finner du Panarea, den nest minste av de eoliske øyer. Her kan du nyte utsikten av klipper og sjø, og ikke minst den aktive vulkanen Stromboli. På Panarea kan du også besøke et interessant arkeologisk område på Capo Milazzese, i nærheten av de steile klippene ved Cala Junco. Her er det rester av en spennende oldtidskultur som kan dateres helt tilbake til 1440-1270 f.Kr.

Øya er kjent i Italia for å være et eksklusivt reisemål, hit kommer mange av landets kjendiser for å feste og pleie sine forbindelser. Men dette skjer utelukkende i august. Resten av året er øya et av de mest fredelige steder du kan befinne deg. Utsikten fra byen over havet, klippene og Stromboli er noe av det mest betagende og beroligende du kan utsettes for.

Et annet sjarmerende utfluktsmål er området ved de tre basaltskjærene, Basiluzzo, Dattilo og Lisca Bianca ved Panarea. Opprinnelig var dette en øy, kalt Evonimus, men et enormt jordskjelv splittet øya i 3 skjær. Det er en helt spesiell opplevelse å se gurglende vannbobler av gassdamp stige opp fra de undersjøiske kraterne. Det sies at det i antikkens dager fantes et hellig tilbedelsessted for Hefestus her.

Bestill ferieovernattinger på Panarea

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter på Panarea og ellers på De Eoliske Øyer. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller på Panarea Øy