Reiser til Siracusa

Hvis du vil oppleve de unike sporene av Sicilias antikke fortid og samtidig nyte den rike sydsicilianske gastronomien, et mildt klima det meste av året rundt, en spektakulær beliggenhet ved havet og en imøtekommende befolkning, så er en reise til Unesco-byen Siracusa noe for deg!

En gang en av de viktigste byene i Vesten

Siracusa, som ligger ut mot det Ioniske Hav på den sydøstlige delen av Sicilia, var en gang en av de viktigste byene i den vestlige verden. Byen ble grunnlagt av greske kolonister fra den korintiske halvøy i 733-734 f.Kr. og byen fikk hurtig en mektig posisjon i den greske verden. Cicero beskrev således byen som den største av de greske byer "og den vakreste av dem alle". I det femte århundret f.Kr. hadde byen etter sigende like mange innbyggere som Athen og den berømte greske matematikeren Arkimedes skulle være født her. Byen er også nevnt i Bibelen (ifølge Apostelens Gjerninger bodde apostelen Paul her).

Kort sagt var Siracusa et enestående kulturelt og handelsmessig knutepunkt for den blomstrende greske sivilisasjonen i Middelhavsregionen i antikken og mange av antikkens første vitenskapsfolk og kunstnere oppholdt seg i byen i kortere eller lengre tid. Selv om den greske innflytelsen på byen var særlig markant og stadig er iøynefallende i byen, har byen også en unik romersk og byzantinsk arv, ettersom den senere ble en del av det romerske og byzantinske imperiet. Du kan også finne spor av senere tiders renessanse, middelalder og barokk i byen, selv om den naturligvis har endret seg mye siden antikken og i dag huser omkring 125.000 innbyggere, hvorav størstedelen bor i byens moderne del.

Siracusas arkeologiske park

Hvis du vil oppleve Siracusas unike greske fortid, er det viktigste stedet i området uten tvil den arkeologiske parken, som ligger litt utenfor den moderne delen av Siracusa. Her finner du ruinene etter den greske byen Neapolis, som ganske enkelt betyr "ny by" og var et meget alminnelig bynavn i den greske perioden da greske kolonister grunnla et vell av nye byer på Sicilia og det øvrige Sør- Italia, herunder den i dag mer kjente byen Napoli, som har samme greske rot. 

Den arkeologiske parken i Sircusa rommer både antikke greske templer og et fantastisk gresk teater, som du til og med kan sammenligne med det romerske amfiteateret, som også ligger i parken.

Ortigia

Den mest ikoniske delen av Siracusa er dog den gamle bydelen Ortigia, som ligger på den lille halvøya som er forbundet med den mer moderne delen av byen via to broer. Dette er den opprinnelige delen av byen Siracusa, som ble grunnlagt for mer enn 2500 år siden, og det er denne som ofte brukes som kulisse i populær filmer og serier fra øya, blant annet i serien Montalbano. Forskjellen mellom den nyere byen på fastlandet og Ortigia som ligger på halvøya er meget synlig; i den gamle bydelen snor gatene seg rundt om middelalderbygninger og barokk arkitektur, mens gatene i den nye delen på fastlandet for det meste er pene og like hverandre. De fleste turistene i byen befinner seg det meste av tiden i den gamle bydelen.

Bydelen har sine egne historiske severdigheter - vakre, gamle kirker fra forskjellige perioder, prektige palasser, og et fort som er oppført av den store tysk-romerske keiseren Frederik II i 1239 - men det er også mange besøkende som bare nyter å slentre rundt her og sette seg på én av bydelens mange hyggelige restauranter og caféer. Det kan anbefales!

Velkommen til Sicilia med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Siracusa og andre reisemål på øya hvor du bor på håndplukkede hoteller på din reise. Med Escapeaway kan du bruke den smarte søkemaskinen til å booke en enkel og sikker reise til Siracusa. Velg mellom avreise fra  flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte til Catania eller Comiso flyplass, med en mellomlanding underveis. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Siracusa, og med mulighet for å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til Catania
>> Les også om opphold på Agriturismo på Sicilia

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Siracusa

Hva sier gjestene i Siracusa?

9,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser