Reiser til Stromboli Øy

Europas mest aktive vulkan

Bestig Europas mest aktive vulkan. Det er et fantastisk skue, spesielt etter mørkets frambrudd, når gassdamp og glødende lava-aske spruter rødglødende flere hundre meter opp i luften. Stromboli er den nordligste av De eoliske øyer. Den ligger med sine rene geometriske linjer, evig omgitt av vulkansk damp. I tusenvis av år har konstante utbrudd funnet sted, for tiden med ca. en halv times mellomrom. Havnen, Ginostra, er med sin vanskelig fortøynings-tilgang, den minste i verden.

Stromboli er alltid et fantastisk skue, spesielt etter mørkets frambrudd når rødglødende lava spruter flere hundre meter opp i luften. Det er en av de få aktive vulkaner du kan se på nært hold. I dag er den sjelden farlig da lavaen flyter mot ”Sciare del Fuocco”, et punkt på øyas nordlige kyst hvor den sislende lavaen flyter rett i sjøen.

Til tross for at Stromboli kun er 13 kvadratkilometer, reiser den seg 926 meter over havet. Det er ikke uten grunn at øya opptrer i Homer's "Odyssey", at Tolkien var inspirert av Stromboli når han skrev Ringenes Herre, eller at Jules Verne lot sin hovedperson komme ut av Strombolis krater i "Reisen til jordens indre. For ikke å glemme at det var her skjønnhet og råhet møttes i Rossellinis film Stromboli, med Ingrid Bergman i hovedrollen.

Fra den lille, pittoreske byen med sine hvitvaskete hus, kan du klatre til toppen av vulkanen. Du trenger egnede sko, mat og drikke til turen, og god utholdenhet. Turen kan taes med en guide som leder de besøkende til toppen, og vel oppe kan du sitte på selve krateret. Det går guidete turer opp både dag og kveld, og du kan booke disse nede i byen.

Stromboli er imidlertid mer enn bare en vulkan. Øya har 400 fastboende, og mange besøkende om sommeren. Her finner du også vinmarker, olivenlunder og kapersbusker. Selvfølgelig er det gode bademuligheter også, i det glassklare vannet ved øyas svarte sandstrender.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller på Stromboli Øy