Reiser til Taormina

Taormina brer seg fra havet opp mot Monte Tauro, og med sin fantastiske beliggenhet med utsikt over Det joniske hav er Taormina et av de mest populære reisemålene på Sicilia.

I den populære sommersesongen fra mai til september summer det av liv i Taormina. I den 800 meter lange gågaten Corso Umberto myldrer det av handlende og kafégjester. Men selv på denne tiden er det fremdeles mulig å komme seg litt vekk fra turistmengdene ved å søke ut i sidegatene eller slå seg ned på en av byens små pizzeriaer. 

Gled deg til utsikten fra fjellet

Vi anbefaler også en spasertur opp til det gamle festningsverket Castello di Taormina, eller eventuelt helt opp til den lille middelalderbyen Catelmola på toppen av fjellet. Her oppe blir du belønnet med en uforglemmelig utsikt ned over Taormina og Isola Bellas strender. Er du mer i humør for avslappende strandliv, er nettopp den lille bukten Isola Bella, som ligger like nedenfor Taormina, et opplagt utfluktsmål. Det er ganske lett å komme seg ned hvis du hopper på taubanen, som setter deg av like ved stranden Lido Mazzaro. 

Taormina er et herlig reisemål på Sicilia hvis du ønsker deg en ferie med sol og varme, hvor du kan slappe av i vannkanten, nyte bylivet med shopping og restauranter og dra på spennende utflukter. 

Reis med Escapeaway  – få alt i én pakke

Med Escapeaway kan du enkelt bestille en trygg reise til Taormina, med mulighet for avgang fra blant annet flyplassen i Oslo, Bergen eller Trondheim. Den smarte søkemotoren støvsuger nettet for de beste prisene på rutefly, og setter dem sammen med de utvalgte hotellene i Taormina. Vi samler alt i én pakkereise med reisegaranti, slik at du får det beste fra begge verdener. Legg til leiebil i pakken og få den beste opplevelsen når du ankommer. God tur!

>> Les også om reiser til Francavilla di Sicilia
>> Les også om familieferie på Sicilia her

Hoteller i Taormina

Populære hoteller i Taormina

Italia, Sør-Italia, Sicilia, Taormina
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Taormina
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Svømmebasseng
Italia, Sør-Italia, Sicilia, Taormina
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Severdigheter 

Teatro antico di Taormina 

Den antikke gresk-romerske teateret i Taormina, Teatro antico di Taormina, er den største severdigheten i byen og også en av de største historiske severdighetene på Sicilia. 

Teateret er for det meste bygget av murstein, og er derfor sannsynligvis av romersk dato, selv om teateret er i overensstemmelse med gresk snarere enn tradisjonell romersk teaterstruktur. Det antas derfor at det nåværende teateret ble gjenoppbygget på grunnlag av et eldre teater som fantes i den greske perioden. 

Med en diameter på 120 meter (etter en utvidelse i det 2. århundre) er teateret det nest største i sitt slag på Sicilia, etter det berømte teateret i Syracuse. Størstedelen av de opprinnelige plassene i teateret er forsvunnet, men veggen er bevart, noe som har vært med å skape den store historiske interessen for teateret. På grunn av teaterets relativt gode stand, er det mulig å bruke det til teaterforestillinger og konserter også i dag. 

Palazzo Corvaja

Den andre store severdigheten i Taormina er Palazzo Corvaja (av og til stavet Palazzo Corvaia). Palazzo Corvaja er et middelalderpalass som stammer fra det 10. århundre, men som hovedsakelig ble bygget i slutten av det 14. århundre. Det er oppkalt etter en av de eldste og mest berømte familiene i Taormina, som eide det fra 1538 til 1945. 

Palasset ble opprinnelig bygget av maurerne som erobret Taormina i 902. Og i likhet med de senere eierne som bygget videre på en maurisk bygning, brukte maurerne en tidligere romersk bygning som fundament. De mauriske trekkene ved den nåværende bygningen ser du blant annet i det islamske tårnet, den indre gårdsplassen og i de buede vinduene og døråpningene. En trapp fra det 13. århundre fører opp til andre etasje og en balkong med utsikt. 

I 1410 huset palasset det sicilianske parlamentet, mens det i dag brukes til mer beskjedne formål, blant annet som et utstillingssenter. 

Isola Bella 

Isola Belle, eller på siciliansk Isula Bedda, er en liten øy i en bukt utenfor Taorminas kyst, som sammen med Taormina er blitt oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

Øya, som også kalles for "Det joniske havets perle" eller "Middelhavets perle", er i dag et veldig lite naturreservat, som på tross av sin størrelse er blitt et populært utfluktsmål for turister som besøker Taormina, samt strandgjester som bader og soler seg ved den lille stranden på øya. 

Geografi og befolkning 

Taormina ligger på den nordøstlige delen av Sicilia i Messina-provinsen, 43 kilometer fra Catania og 159 kilometer fra regionhovedstaden Palermo. Det er rundt 55 kilometer til vulkanen Etna, som du kan se fra byen i klart vær.  Byen har rundt 12.000 innbyggere, men i sommersesongen er det langt flere på grunn av de mange turistene.

Klima og vær i Taormina

Taormina har et middelhavsklima som inviterer til reiser året rundt. Vintermånedene i Taormina er milde og regnfulle, mens sommermånedene er varme og tørre med gjennomsnittlige dagstemperaturer mellom 25 og 30 grader. På de varmeste dagene er det ofte en kjølende bris fra havet. 

De varmeste månedene i året er juli og august med 28 grader i gjennomsnitt, etterfulgt av juni og september med 25 grader i snitt. De kaldeste månedene i året er januar og februar med 13 grader i snitt, etterfulgt av desember med 14 grader. 

Mest nedbør er det i oktober med 102 mm i snitt, etterfulgt av desember med 100 mm og januar med 95 mm i gjennomsnitt. Juni og juli har 15 mm i gjennomsnitt, og er de tørreste månedene i året, etterfulgt av august med 23 mm i gjennomsnitt. 

Flest soltimer er det i juni med 10 soltimer i snitt, etterfulgt av juli og august med 9 soltimer. Desember og januar er derimot de minst solrike månedene i året med 3 soltimer i snitt. 

Historie 

Området rundt Taormina ble først bebodd av en antikk italiensk stamme kalt Siculi, som opprinnelig kom fra den sørlige delen av det italienske fastlandet. Siculi-stammen, også kalt sikelerne, var en av tre stammer som levde her før grekerne koloniserte øya. Mens de to andre stammene, sikanerne og elymerne bodde henholdsvis på den sentrale og den vestlige delen av øya, bodde sikelerne på den østlige delen av øya. Det var deres navn, Siculi, som senere ga navnet til Sicilia. 

I 734 f.Kr kom grekerne til den sicilianske østkysten og grunnla en by i området som fikk navnet Naxos (navnet skyldes formentlig at det blant kolonistene også var en gruppe fra øya Naxos). Byen, som var den første (men langt fra den siste) greske byen på Sicilia, lå sør for det nåværende Taormina. Fra Naxos grunnla de greske kolonistene også flere andre greske kolonier på Sicilia i de kommende årene, blant annet det nåværende Catana, Lentini og Messini. 

I 403 f. Kr ødela tyrannen av Siracusa, Dionysius den eldre, blant annet byen Naxos. Da han hadde erobret byen, solgte han alle innbyggerne som slaver og ødela både bymuren og bygninger, og ga byens territorium til sikelerne, som allerede fra perioden før grekernes ankomst bodde i området. 

Det antas at sikelerne kort tid etter grunnla en ny bosetting på fjellet kalt Taurus, som lå like over det stedet hvor Naxos hadde ligget. Dette vokste gradvis til en betydelig by som fikk navnet Tauromenium. Dette skal ha funnet sted rundt 396 f.Kr., noe som må betraktes som byens grunnleggelse. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Taormina?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 51 anmeldelser