Reiser og ferie i Sør-Italia

Sør-Italia er perfekt for badeferie, familieferie, romantisk ferie, storbyferie eller for deg som vil utforske historien. Frister det med olivenlunder, sitrontrær, solmodne tomater, knasende sprø pizza og lokale viner? Velkommen!

Ja, egentlig kan alle få sin drømmeferie oppfylt i Sør-Italia. Kritthvite strender finner du her, kombinert med spennende spor av en historisk arv som strekker seg tusenvis av år tilbake. Her er menneskene imøtekommende og livlige, og de ønsker deg velkommen til det italienske kjøkken som er ... aldeles vidunderlig. Enkle pastaretter som kanskje er noe av det beste du har smakt, pizza fra rykende steinovner, iskald og duggende limonchello – det er bare å glede seg!

Du kommer til å falle for Sør-Italia

De sørlige regionene i Italia kalles også for Mezzogiorno, som betyr "midt på dagen". Det er ikke så merkelig, for her er solen varmere, lyset mer intenst og fargene mer strålende. Sør-italienerne er et nærværende og storsinnet folkeslag, og når du da kan legge til en overdådig, fjellrik natur og en fascinerende arkitektur, kan man ikke lengre lure på hvorfor mange reisende etterlater en del av hjertene sine i Mezzogiorno.

Badeferie, avslapning, og sightseeing

Med Escapeaway kan du for eksempel nyte din italienske drømmeferie med avslappende strandliv og spennende historiske opplevelser på den flotte, sør-italienske øyene Sicilia og Sardinia. Du kan også bo med utsikt over dramatiske fjell og innbydende hav på Amalfikysten, eller oppleve en storbyferie i travle og erke-italienske Napoli. Eller hva med å utforske et annerledes Italia i eksotiske Puglia helt i sør?

Her følger en liste over våre mange deilige feriesteder i Sør-Italia, med beskrivelser av
stedene og tips til hva du kan finne på på ferien din:

Amalfikysten
Denne kysten, der du blant annet kan bo i nydelige Sorrento, betegnes av mange som en av Europas vakreste. Vi i Escapeaway er helt enige. Bratte, dramatiske klipper brytes av frodige skoger, og vulkanen Vesuv våker over det hele i bakgrunnen. Byer som Positano og Amalfi med sine sukkertøyfargede hus i fjellsidene ser mest ut som noe fra en fantasifull barnebok, så spesielt er det. Her kan du tilbringe badeferien med hele familien, eller ta en romantisk ferie med partneren din. Besøk for eksempel ruinbyen Pompeii når dere er på ferie på Amalfikysten.

>>> Les mer om resier til Amalfikysten her

Puglia

Selv om du har vært i Italia før, har du ikke opplevd maken til Puglia. Her er et snodige små byer som tatt ut av eventyrbøkene, eldgamle huler, praktfulle kirker og greske templer.Du befinner deg lengst sør i landet, på hælen av den italienske støvelen. Puglia har en unik barokk-arkitektur som spesielt kan oppleves i Lecce – "sydens Firenze" – og en ualminnelig rik historie. Mange av de største sivilisasjonene opp gjennom tidene har gjort sine inntrykk på området – arabere, bysantinere, grekere, romere og franskmenn har alle vært med på å forme det Puglia vi ser i dag.

>>> Les mer om reiser til Puglia her

Du får smake på italiensk mat på en helt ny måte her, der råvarer ofte kommer direkte fra nabogården. Puglia står for en stor del av Italias produksjon av landbruksvarer, og du kan glede deg til oliven, artisjokker, tomater, bønner, lam og oksekjøtt så ferskt og smakfullt at du kommer til å få vann i munnen bare ved minnet om det. Her kan du unne deg en badeferie med partneren din eller hele familien, med fokus på ro, autentisitet og nytelse.

Napoli
Du har utvilsomt allerede et par forestillinger om denne berømte og beryktede sør-italienske metropolen ved foten av Vesuv. Her leves livet i et eget tempo i gatene og på kafeene, og den ene historiske severdigheten avløser den andre. Du kan smake på Italias beste kaffe, og du kan i det hele tatt vente deg mange gastronomiske gleder når du går ut og spiser i Napoli. Byen er perfekt for en storbyferie eller langhelg. Du kan også lett besøke Napoli på en dagstur når du er på ferie på Amalfikysten.

>>> Les mer om reiser til Napoli her

Sardina
Her kan du bade ved noen av Sør-Europas mest forførende sandstrender, der den fine, hvite sanden blandes med små klipper og munner ut i det klareste vannet du kan forestille deg. Spis fremragende lokal mat på hyggelige restauranter med havutsikt, og nyt en kald drink ved stranden på lune kvelder. Du kan også kjøre en tur i det urørte klippelandskapet på den indre delen av øya, der ruiner av tårn fra bronsealderen står som minner om Sardinias gamle sivilisasjon.

>>> Les mer om reiser til Sardinia her

Sicilia
Går tankene dine til mafiaen med én gang? Det er nok ikke uten grunn, men det gjøre ikke vennlige og vakre Sicilia til et mindre flott sted å ta ferie. I Sicilias historiske omgivelser er det opplagt å kombinere badeferier ved øyas mange sjarmerende strender med opplevelsesferier, der du for eksempel besøker greske templer, palass fra barokken og vulkanen Etna. Sicilia har en fantastisk temperatur nesten hele året på grunn av sin beliggenhet midt i Middelhavet. Her kan du ofte bade langt inn i november, og oppleve våren komme allerede i februar. Hva med å reise våren i møte med en ferie på Sicilia?

>>> Les mer om reiser til Sicilia her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Sør-Italia

 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Campania
  177 hoteller
  En reise til Campania er en sjanse til å oppleve Amalfikysten med noen av Italias mest idylliske kystbyer. Gå heller ikke glipp av de mange historiske severdighetene som Pompeii og Pæstum, og den spennende storbyen Napoli.
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Sicilia
  171 hoteller
  En reise til Sicilia er en herlig opplevelse av vakkert landskap, vulkanen Etna, historiske kulturskatter og fine strender. Dette er en drømmeferien både for den historisk interesserte, den som vil bade og sole seg – og ikke minst den som vil spise godt!
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Sardinia
  93 hoteller
  Det sies at på Sardinia finner du Europas fineste strand, nemlig Costa Smeralda. Ikke bare kan du sole deg her nede, men du kan også oppleve øyas vakre høyland med spanske elementer og lokal sardinsk kultur. En minneverdig ferie for hele familien.
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Puglia
  41 hoteller
  Selv om du har vært i Italia før, har du ikke opplevd maken til Puglia. Her er det snodige små byer som tatt ut av eventyrbøkene, eldgamle huler, praktfulle kirker og greske templer. Velkommen til en reise på Italias hæl!
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Calabria
  25 hoteller
  Calabria på "Italias støvelsnute" kan du oppleve den typisk sør-italienske stemningen i sjarmerende og rustikk byer, hvor la dolce vita stadig leves på klassisk vis. For ikke å snakke om nydelige strender og veldig mye god mat ...
 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Basilicata
  6 hoteller
  Det er overraskende at flere feriereisende enda ikke finner veien til Basilicat, især i betraktning av at det i denne forførende regionen venter naturskjønne nasjonalparker, sjarmerende gamle byer, fantastiske strender og ikke minst rike kulinariske ... tradisjoner. Les mer

Populære hoteller i Sør-Italia

Italia, Sør-Italia, Sardinia, Alghero
9,5
Fantastisk
116 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 4.6 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sør-Italia, Campania, Sorrento
8,7
Meget bra
348 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 54 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Sør-Italia, Sardinia, Flumini
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Sør-Italia?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 1509 anmeldelser