Sommerferie, påskeferie eller høstferie i Italia 2022

Bestill ferien din i Italia 2022 allerede nå, og få best mulig pris og beliggenhet.

Bestill ferie i Italia nå - også hvis du ikke skal av gårde før i 2022! De beste ferieboligene blir fullbooket raskt, så gjør deg selv en tjeneste ved å sikre deg størst mulig utvalg.

Når juni nærmer seg med sin beskjedne, skandinaviske sommer, begynner man så smått å glede seg til sommerferien: Barna ser frem til skoleferien og foreldrene til ferie fra jobb. Lengselen til det eksotiske, autentiske og sydlandske melder seg. Det er tid for den årlige bilferien, eller kanskje dere har valgt å fly i år? Italia ligger ved foten av Europa og lokker med deilige varmegrader, innbydende badestrender, et klassisk kjøkken, autentiske opplevelser og gode priser. 

Kan du være for tidlig ute med å bestille ferien din i Italia 2022? Faktisk ikke, og spesielt ikke hvis du vil av gårde i de store ferieukene i juli da det er veldig stor etterspørsel på mange av ferieleilighetene og hotellene våre. Andre populære måneder er juni og august, og naturligvis vil mange også tilbringe påskeferien og vinterferien i Italia. I vinterferien vil mange stå på ski i de nordlige delene av landet, og i påskeferien er det nydelig å oppleve en tidlig vår eller få med seg påskefeiringen i Roma. Hvis du håper på det siste, må vi virkelig understreke at du ikke kan bestille hotellrom i Den evige stad tidlig nok. "Halve verden" samler seg nemlig i Roma for å oppleve den enestående påskefeiringen. 

>>> Les om storbyferie i Roma her

Siden italienerne selv har ferie i august, er overnattingsprisene ofte mer overkommelige i juni og juli. Så her er det bare å slå til, pakke bilen og koffertene og vende snuten mot Italia i 2022. Reis til sommerferielandet der solen skinner fra morgen til kveld, der det plutselig blir aktuelt å ta en siesta i skyggen av parasollen mens du fordøyer en smakfull lunsj, eller bare samler krefter til resten av dagens ferieprogram - eller neste dukkert i bassenget. 

Fordelen ved å tilbringe skoleferien 2022 i Italia, er at du får litt mer plass på stranden og mer liv i byene da italienerne standhaftig fortsetter hverdagsrytmen, mens vi andre nyter sommerferien vår. I august er det stikk motsatte tilfellet; da er strendene stappfulle og byene praktisk talt øde. Finn favorittregionen din og bestill sommerferie allerede i dag, for Italia er ensbetydende med sommerferie. 

Best mulig utvalg når du bestiller tidlig

Har du bestemte ønsker for ferieboligen din? Bestill god tid i forveien, slik at du er mer sikker på å få oppfylt dem. Hvis det er et bestemt hotell du gjerne vil bo på, eller du drømmer om en spesiell ferieleilighet i Italia, er det også lurt å være tidlig ute – du er helt sikkert ikke den eneste som har dette feriestedet i tankene. Husk at det som frister deg, frister også gjerne andre. 

Mange av gjestene våre ønsker for eksempel at feriestedet har basseng, at det ligger med gangavstand til en hyggelig by, at det er restaurant på stedet og at det ligger i nærheten av vann - som en av Italias innsjøer eller et sted langs den nærmest uendelige, fantastiske kystlinjen. Det betyr ikke at du nødvendigvis vil være omringet av et hav av turister hvis du tilbringer ferien på et sted som lever opp til disse kriteriene - men det betyr ofte at du bør være tidlig ute .

Når er det billigst å feriere i Italia?

Hvis du ikke bestiller ferien i god tid, vil du ofte måtte inngå flere kompromisser enn hvis du er tidlig ute. Det kan enten være med tanke på ønskene dine til ferieboligen, eller med tanke på reisetidspunkt. Hvis du har barn som kun kan reise  i skoleferien, er det selvfølgelig vanskelig å inngå kompromiss med datoene - og derfor er mange av barnefamiliene som reiser med Escapeaway tidlig ute når det gjelder å sikre ferien i Italia. 

Vi kan kun råde deg til å tenke på samme måte. Hvis du er av den spontane typen som ikke bryr deg om å planlegge for langt frem i tid, kan du likevel få en fantastisk Italia-ferie – men det kan kreve litt mer fleksibilitet i henhold til fasiliteter, pris, beliggenhet og datoer. 

Å være tidlig ute kan lønne seg - bestill ferien nå og få rabatt! Økonomisk er det ofte en god idé å bestille ferie i Italia lenge før du har tenkt å reise. Tidlig bestilling betyr at du kan få de beste rabattene, nemlig "early-booking-discount" som vi sier på hotellspråket. De er ofte ganske betydelige, og hvem vil vel ikke spare en god slant på selve hotelloppholdet? På den måten kan du ha mer lommepenger når livet skal nytes på italiensk vis. Du kan alltid se den aktuelle rabatten under de enkelte hotellene i prislisten. 

Sommerferie i Italia i 2022

Mange velger naturligvis å reise til Italia i de populære sommermånedene, og for barnefamilier er det som regel da det er aktuelt å reise. Hvis du lengter etter mye sol, er du mer sikker på å få oppfylt ønsket ditt i Italia enn hvis du tilbringer sommeren i Norge eller et annet nord-europeisk land. Sommerferien er ofte da vi lader opp batteriene og gjør oss klare til høstens og vinterens mørke og triste vær, og hvis du reiser til Italia i perioden mai - september er det meget stor sannsynlighet for at du får et god tilskudd av D-vitamin fra solens varmende stråler. 

Gled deg til å smake på fersk frukt og grønnsaker som det bugner av i Italia – for eksempel store, solmodne tomater. Det gir også vitaminer og energi til kroppen, og etter noen timer på stranden er du kanskje klar for å hoppe i bilen og dra til nærmeste by og få med deg spennende, kulturelle opplevelser hjem i kofferten. Om sommeren ønsker mange av gjestene våre en ferie med fokus på sol og vann, gjerne krydret med opplevelser og lett tilgang til severdigheter. 

Vi har naturligvis mange ferieboliger som egner seg til en deilig sommerferie i Italia i 2022. Men her vil vi kun fremheve et enkelt eksempel, nemlig det komfortable leilighetshotellet Albatros i Caorle, Veneto. Hvis du vil bo sentralt i en hyggelig by med kafeer og restauranter, samt kort avstand til to deilige sandstrender, er dette stedet for deg. Slapp av ved bassenget og barnebassenget som begge vender ut mot marinaen. Veneto er regionen der magiske Venezia og vakre Verona ligger, så du kommer ikke til å mangle utfluktsmuligheter. 

Høstferie i Italia, høsten 2022

Vekk fra regn og sludd? Italia er også et populært reisemål i høstferien. Hvis du velger Sør-Italia, kan du oppleve at du nærmest reiser et par måneder tilbake i tid, her er det ofte fortsatt  sommervarme.  Badevannet begynner nok å bli for kjølig for de fleste i oktober, men da er det greit å vite at mange av våre hoteller kan by på et oppvarmet eller innendørs basseng. Høsten egner seg også  godt til å ta en kulturferie eller storbyferie i for eksempel Roma, og overskyede dager er perfekte for å gå på museum eller nyte noen av de italienske byenes mange historiske severdigheter. 

Et fint sted du kan oppleve den italienske høsten 2022 med Escapeaway, er Agriturismo Mongalletto i Piemonte. Her bor du i det berømte vindistriktet Langhe. Atmosfæren er romantisk, så dette er det perfekte stedet å ta med din kjære. Gled dere til mange spennende utflukter rundt i storslåtte Piemonte, der naturen er ubeskrivelig vakker, og de historiske byene bare venter på å bli utforsket. Trenger vi å nevne at høstferien vanligvis havner midt i trøffelsesongen, og at Piemonte er verdenskjent for sine trøfler? Gled deg til å skjemme bort deg selv og dine på en høstferie i denne fjellrike regionen. 

Vinterferie i Italia, vinteren 2022

Vinteren i Norge er som regel lang, mørk og kald med regn, sludd og snø. I Italia er den litt kortere, og som oftest også en del mildere. Men hvor i Italia bør du vurdere å tilbringe vinterferien 2022? Det mest opplagte alternativet er å dra på skiferie i noen av de nordligste regionene som Piemonte eller Lombardia. Men det er også mange andre måter å krydre vinteren på med et opphold i Italia. Hva med å prøve Sicilia helt i sør, der våren så vidt begynner å kunne merkes allerede i februar? Eller hva med å oppleve et helt annerledes, tåkete og mystisk Venezia, før turistsesongen kommer i gang for sommersesongen? 

Og la oss ikke glemme at en vinterferie i Roma er en fantastisk idé. Et deilig avbrekk fra hverdagen og den norske vinteren med uendelige muligheter for kulturelle, historiske og gastronomiske opplevelser. Roma er vakkert hele året rundt, og om vinteren er det spesielt behagelig her, da det er færre turister som står i kø foran de mange severdighetene. Samtidig slipper du unna  varmen som kjennetegner Italias hovedstad om sommeren, slik at du virkelig kan nyte å utforske byen til fots. 

Bestill en god og komfortabel feriebolig og føl deg som hjemme midt mellom noen av verdens mest storslåtte bygninger og berømte, historiske minnesmerker. Du kan for eksempel bo i Terrazzone Renzi, en romslig ferieleilighet midt i det "ekte" Trastevere blant de lokale romerne. Noe av det beste med denne leiligheten er den store takterrassen der du kan nyte utsikten over Roma hele veien rundt. 

>>> Se flere hoteller i Roma her

Påskeferie i Italia, påsken 2022

Hvem vil vel ikke ta en tur til Italia i påsken 2022? Reise vårsolen i møte og kanskje oppleve italienernes feiring av denne viktige kristne høytiden? Våren er på mange måter den perfekte årstiden å reise til Italia på, for temperaturen er behagelig og naturen viser seg fra sin vakreste side. Igjen får du et hav av gode muligheter å velge imellom. Skal du slå til med en storbyferie, se våren blomstre på Toscanas grønne bakketopper, eller reise ut til kystenes milde klima, friske luft og havutsikt?

I denne omgang vil vi anbefale deg et enkelt, flott feriested på Amalfikysten, der det er en drøm å tilbringe påskeuken. Stedet heter Due Relais, og det har usedvanlig mye personlighet og en fantastisk utsikt over kysten som ofte omtales som verdens vakreste. Her kan du nyte den milde vårluften og blomsterduft på balkongen din med havutsikt, og innta frokosten på fellesterrassen, der du er omgitt av den frodige hagen. Due Relais er bygget inn i klippene, og har en spesiell beliggenhet med mange trapper. Det nydelige stedet er styrt av en meget sympatisk og hjelpsom vertinne, Ilaria. 

Vi sees i Italia i 2022!

>> Les mer om ferie

Kart over Italia

Populære hoteller i Italia

Italia, Sør-Italia, Campania, San Cipriano Picentino
9,7
Fantastisk
80 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 76 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Cantagallo
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Avstand til sentrum: ca. 4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Toscana, San Donato in Collina
9,7
Fantastisk
118 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Avstand til sentrum: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)