SPA og Velvære ferie i Italia

Ren velvære: SPA- og Velvære-hoteller med Escapeaway

Kunne du tenkt deg å slappe helt av fra hverdagens stress? Å bli forynget og forfriske deg med avslappende skjønnhetsbehandlinger i velduftende omgivelser? Å avslutte svømmeturen din i bassenget med en tur i badstuen og dyptgående massasje som gjør kroppen godt?

Vurder å dra på ferie med fokus på spa og velvære med Escapeaway. Vi samarbeider med en rekke utmerkede italienske hoteller i flere prisklasser som virkelig har velvære av kroppen og sinnet ditt som midtpunkt.

Hva er en spa-ferie?

Spa er et fenomen som raskt er voksende i popularitet de siste årene. Du hører det overalt og det fines snart ikke grenser for hvem som markedsfører seg med ordet "spa". Sistnevnte skyldes selvsagt at vi har lært å assosiere ordet med noe deilig - et spa er et sted som har din trivsel i sentrum. Hvem vil ikke selge sine tjenester med en slik fin assosiasjon?

Men hva er en spa egentlig - mer presist? Tradisjonelt er et spa et sted, for eksempel på et hotell, hvor du kan få massasje, ansiktsbehandlinger, kroppsbehandlinger, trene, ta mudderbad, svømme, ta badstue og boblebad - og mye mer under overskriften foryngelse, avslapning og nytelse.

Si farvel til stress i rolige omgivelser på spa-reise

Noen spa-steder serverer også mat og drikke, hvor fokuset såvel er på sunnheten som den sanselige nytelse. Noen spa’er tilbyr kurs, for eksempel i yoga og meditasjon.

Felles for alle stedene som kan kalle seg et ekte spa er at omgivelsene er rolig og gir deg ro i sjelen. Det er ingenting som lyden av dempet, behagelig musikk eller en liten, sildrende fontene mens du ligger på sofaen og nyte en profesjonell kroppsbehandling. Da kan du si farvel til en uønsket gjest i mange moderne menneskers liv: Stress.

Velvære-reise er ferie med velvære i sentrum

Så er det begrepet velvære som man ofte bruker om hverandre med begrepet spa. Vi gjør det også her hos Escapeaway. Ikke fordi, de to tingene betyr nøyaktig det samme, men fordi de går hånd i hånd - ikke minst når vi snakker om ferie. Velvære er svært bredt og betyr i utgangspunktet bare velvære. Man kan si at hensikten med et spa er å få deg til å føle velvære.

Men velvære kan også i bredere forstand være en indikasjon på at et feriested er forfriskende for kropp og sinn, av andre grunner enn muligheten for spa-behandlinger. Å stå opp til en flott utsikt over fjellene eller late deg på en sandstrand hele dagen er også en form for velvære.

 Avslapping på hoteller i Italia i flere prisklasser

Hotellene med spa og velvære som vi samarbeider med her hos Escapeaway, har lang erfaring i å tilfredsstille gjestenes ønsker for en ferie der avslapping og litt luksus er en viktig del av pakken. Når vi bruker ordet luksus betyr det ikke at det nødvendigvis er dyrt å ta en spa-ferie.

Selv om du ikke vil ha det store budsjettet, har du fortsatt muligheten til å skjemme deg selv bort på en velvære reise.

Med Escapeaway kan du ta spa- og velvære-ferie på over 100 hoteller

Det er nesten ingen grenser for hvilke reisemuligheter Italia kan tilbyr. Det varierte landet med det solrike klimaet er perfekt for ferie, og å kombinere din italienske opplevelser med velvære gir deg en energi boost, kan du leve lenge på. Nedenfor anbefaler vi fem herlige hotell hvor du kan nyte din spa- og velvære-reise i fulle drag. Vi samarbeider imidlertid med over 100 hoteller i Italia som har spa- og velværefasiliteter - så ikke nøl med å søke gjennom våres hjemmeside og ta kontakt med oss ??hvis vi skal hjelpe deg med å skreddersy turen.

Aparthotel Ashanti i Bibione

I den virkelig barnevennlige enden av skalaen, kan vi tilby en hyggelig og morsom familieferie i det velutstyrte Apart Ashanti i Bibione. Her bor du rett ved siden av den brede sandstranden hvor barna vil ha alle muligheter til å kose seg. Hotellet har både fitnessrom som et svømmebasseng med vannmassasje og et flott svømmebasseng med barnebasseng. Du bor i din egen leilighet med god plass, og om kvelden kan du slappe av på balkongen og nyte havutsikten. Det arrangeres miniklubb for 3-13 åringer mandag til fredag, så de voksne kan også få tid til selvpleie. Bibione er et livlig område å feriere i, hvor barna aldri blir lei. Ikke bekymre deg for å måtte slåss om plassen på sandstranden rett foran hotellet, for hver leilighet har sin egen parasol, strandstol og solseng som bare står og venter på deg på sanden.

Aqualux Hotel Spa Suite & Terme ved Gardasjøen

Et flott sted å bo hvis du ønsker deg innbegrepet av en spa-reise med fokus på alle de gode tingene i livet. Spesielt hvis du er en ekte vannhund. Aqualux Hotel ligger idyllisk plassert ved Gardasjøen og har hele 8 bassenger - fire innendørs og fire utendørs. To av dem er for barn. Hvis dette hotellet står for noe, er det velvære. Du finner seks hytter til massasje og andre kroppsbehandlinger, du få mudderbad, sauna, dampbad - og på Aqualux Hotel Spa Suite & Terme går du ikke forgjeves på en is-fontene eller et boblebad. Du spiser godt på hotellets to restauranter som serverer tradisjonell italiensk mat og grillmat.

Berghotel i Syd-Tirol

Her smelter det brede velvære-konsept perfekt sammen med den spesifikke velvære du kan vente av hotellets fasiliteter. Den vakre beliggenheten i Alpene er i seg selv balsam for sjelen, og når du har vært på tur i fjellet vil du sikkert sette pris på et veldedig øyeblikk i boblebadet eller badstuen. Her kan kroppens muskler lades så du er klar for flere turer i de flotte omgivelsene, eller en svømmetur i et av de oppvarmede bassengene. Hvis du er mer interessert i bare å kose seg med en bok foran peisen, bor du heller ikke forgjeves på den vakre tyrolske-hotellet. Det er ekte ferie i fjellet, som du kanskje trodd du bare kunne dagdrømmer om. Berghotel tilbyr både familierom, leiligheter og alminelig velvære, samt en utmerket restaurant. Les mer om Berghotel i regionen Syd-Tirol.

Le Querciole Agriturismo i Toscana

Her kan hele familien slappe av og leve livet i landlige og idylliske omgivelser. Agriturismo Le Querciole har svømmebassenger for både barn og voksne, men det er ingen spa-fasiliteter. Du kan finne dem så snart du er gått en kort tur gjennom de omkringliggende vingårdene: Agriturismo'en ligger faktisk nær spabyen Casciana Terme. Her kan du etter alle kunsters regler unne deg fantastiske vakre og komfortable bad, som byen er kjent for. En ideell mulighet for å kombinere vingårds-ferie med spa-ferie. Kos deg.

Hotel Porto Roca i Liguria (Cinque Terre)

Et vakker og stilfullt hotell med en panoramisk havetutsikt, det er mer enn fantastisk. Her holder du i sannhet velvære-ferie i luksuriøse omgivelser. Beliggenheten på en klippe - og da mener vi bokstavelig talt - i den naturskjønne nasjonalparken Cinque Terre er grunn nok i seg selv til å besøke dette hotellet. Men vi må, i tråd med temaet, absolutt ikke glemme å fremheve Hotel Porto Roca basseng, som er usedvanlig god og har en utsikt som gjør at du glemmer tid og sted. Her kan du svømme og dra nytte av saltvannsbasseng og boblebad. Barn kan gi gass i barnebassenget. Hotellet ligger i den historiske byen Monteresso hvor det er en sandstrand.