Storbyferie i Italia

Italias storbyer har en nærmest magisk tiltrekningskraft. Siste mote i Milano, historisk sus i Roma, imponerende arkitektur i Firenze og det ikoniske øyriket Venezia. En storbyferie i Italia har alt – og litt til.

Våkne opp og se soloppgangen over Romas tak, spaser over Ponte Vecchio i Firenze, dypp tærne i tidevannet på Markusplassen i Venezia eller se en fotballkamp på Milanos legendariske San Siro-stadion. Det er så mye å ta fatt på i de italienske storbyene, og vi har ikke engang nevnt maten og vinen, som krydrer enhver storbyferie i Italia.

Slik reiser du på storbyferie i Italia

Det er mange direkte flyforbindelser fra Norge til Italia, og alle storbyene kan nås med maksimalt én mellomlanding. Og det er mange storbyer og kulturbyer – i tillegg til klassiske reisemål som Roma og Venezia – der det kan være spesielt fascinerende å tilbringe et par dager. Hos Escapeaway finner du et utsøkt utvalg av håndplukkede ferieleiligheter og hoteller i alle de italienske storbyene. Planlegger du en lengre reise med besøk i flere av byene? La oss hjelpe deg med å sette sammen turen, så får du det meste ut av ditt Italia-eventyr.

For en oversikt over direkte flyforbindelser kan du klikke her.

De mest populære storbyene i Italia

Storbyferie i Roma - Ruiner, vakre bygninger, museer og Vatikanet
Storbyferie i Milano - High fashion, fotball med AC Milan og Inter, messer og økonomisk sentrum
Storbyferie i Venezia - Se frem til Venezias berømte kanaler, gondoler og "O Sole Mio"
Storbyferie i Firenze - Nærmest et eneste stort, utendørs museum, der arkitektur og kultur står i kø
Storbyferie i Napoli - Pizzaens hjemby ved foten av Vesuv, med Pompeii og Amalfikysten rett rundt hjørnet

Hos Escapeaway har vi erfaringen som trengs for å kunne hjelpe deg på vei mot en perfekt storbyferie i Italia. Vi har selv besøkt alle overnattingsstedene og kjenner nabolagene. Kontakt oss og hør mer.

Reis fra storby til storby med tog

Når du først har kommet til Italia, tenker du kanskje at i et land med store avstander, dominert av enorme fjellkjeder, er det ikke mulig å reise fra by til by uten å måtte hoppe om bord i et par fly underveis. Men til tross for en utfordrende geografi og periodevis ustabil økonomi, er Italia faktisk et av de europeiske landene som har kommet lengst når det gjelder rask togtransport. Helt siden det ikoniske toget Direttissima kjørte sin første tur mellom Roma og Firenze i 1977, har de utvidet tognettet, og det er nå mulig å reise fra f.eks. Milano til Roma – fra sentrum til sentrum – på kun 2 timer og 40 minutter med Trenitalia.

På den måten blir du fraktet fra storby til storby i Italia med opptil 300 km/t, uten å måtte sjekke inn bagasje, gå gjennom sikkerhetskontroller, mellomlandinger, osv. De fleste storbyene er en del av nettet, eller på vei til å bli det. Sentrallinjen går langs Appenninene ned gjennom Italia og følger ruten Milano – Bologna – Firenze – Roma – Napoli – Salerno. I nord er det forbindelser til Torino, Genova, Padova og Venezia, mens de jobber med å koble Foggia, Bari og Sicilia på nettet i sør.

Ta bilen og opplev landskapet mellom storbyene

Har du tiden på din side, kan du dra på en spennende bilferie i Italia, der du opplever både storbyer og landskap i eget tempo. Men vær oppmerksom på at noen av de italienske storbyene både har en annen trafikkultur og en stor mangel på parkeringsplasser. La bilen stå utenfor sentrum og ta tog inn til bykjernen, om mulig.

Langhelg i Italia

Da det er mange direkte, daglige forbindelser til flere flyplasser i Italia, er også en langhelg i en italiensk storby et populært alternativ. En langhelg gir deg ofte muligheten til å se mesteparten av de mest sentrale severdighetene, men pass på: det gir ofte mersmak!

>> Les mer om storbyferie