Reiser til Dolomittene

En av de største fjellopplevelsene du kan få, må vel være Dolomittene i Nord-Italia. Med sine steile fjellvegger, taggete topper og frodige daler er dette et fantastisk sted for en ferie i fjellene.

Når du kommer med bil fra Skandinavia, er Dolomittene det første du møter når du kommer til Italia. Ta en aktiv ferie her, eller bare unn deg et fantastisk stopp på veien videre sørover. 

Fjellkjeden ligger i Nord-Italia i regionene Trentino-Alto-Adige (provinsen Syd-Tirol) og Veneto, og er en del av det massive fjellkomplekset vi kjenner som Alpene.  Bergarten i området kalles for dolomitt, den brytes og selges som 'dolomittkalk'. I sin tid kalte man fjellkjeden for Monti Pallidi - de bleke fjellene - men den fikk senere navnet Dolomittene etter den franske geologen Deodat de Dolomieu, som var først ute med sin beskrivelse av fjellarten.

Ettersom Dolomittene på en måte er "underfjellene" til Alpene er ikke avgrensningen helt presis, men sikkert er det at her har vi å gjøre med et område som er spesielt populært blant skandinaver. Her finnes det mer enn 20 fjelltopper på over 3000 meter, og plasseringen på sørsiden av Alpene med den varme vinden fra sør, gjør Dolomittene til en stor hit både sommer og vinter på grunn av de mange soltimene.

Kart over Dolomittene

Hos Escapeaway kan vi tilby mange feriehus i Dolomittene, både sommer og vinter. Klikk på kartet over Dolomittene under, og zoom inn på de områdene du vil se nærmere på. Her kan du finne både deilige hoteller og enkle ferieleiligheter - alt er håndplukket og utvalgt av Escapeaways reiseeksperter. Her kan du finne det perfekte utgangspunktet for en ferie med fottur, skiferie eller kanskje en biltur til disse fantastiske fjellene?

Skiferie i Dolomittene

Dolomittene består av mange høye fjell, det høyeste av disse er Marmolada med sine 3342 meter over havet. Nettopp dette fjellet er hjemmet til den eneste gjenværende isbreen i området, Marmolada-breen, hvor du kan gå på ski året rundt og som kan redde skiferien din i selv de mest snøfattige skisesongene. Blant skiløpere er området mest kjent for det enorme skiområdet Dolomiti Superski, og for ski-rundturen Sella Ronda.

>>> Les mer om skiferie i Italia her

Aktiv ferie med stor A

Dolomittene er et yndet turistmål med sine mange tilbud om aktiv ferie som fotturer, rafting, klatring, ridning, golf og ikke minst skiløp. Her finner du blant annet flere kjente skidestinasjoner som:

...og mange flere.

Det er også et stort utvalg av fotturer som du også kan ta med guide.

Lett tilgjengelige fjell

De mange stiene og veiene som omkranser fjellet gjør det enkelt å besøke de ulike områdene i Dolomittene, enten det er med bil, på sykkel, på hesteryggen eller til fots. Her vil du finne imponerende utsiktspunkt, vakre innsjøer og landskap, samt sjarmerende små fjellbyer. Fjellkjeden er vanligvis dekket av snø, men ved foten av fjellene kan temperaturen snike seg opp til et mer komfortabelt punkt i sommermånedene.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Dolomittene

Populære hoteller i Dolomittene

Italia, Nord-Italia, Trentino Syd-Tirol, Madonna di Campiglio
  • Nærmeste flyplass: 162 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Trentino Syd-Tirol, Canazei
  • Nærmeste flyplass: 180 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Trentino Syd-Tirol, Predazzo
  • Nærmeste flyplass: 162 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Hva sier gjestene i Dolomittene?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 50 anmeldelser