Ferie i Toscana

Spennende reiser til herlige Toscana med fly fra Norge.

Escapeaway Reiser er spesialister på reiser til Toscana og tilbyr et stort utvalg av feriehus, hoteller og villaer i regionen. Bestill en pakkereise inkl. fly, opphold og evt. leiebil på nettet - enkelt og billig. Du kan reise fra flere flyplasser i Norge, bl.a. Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Kart over regionen Toscana

Toscana er en av Italias 20 regioner og ligger vakkert til på vestkysten ved det Tyrrenhavet. Toscana er et av de mest populære stedene å besøke i Italia,  og det er det flere grunner til. Opplev noen av verdens viktigste renessansekunstverk i  Firenze, og nyt den toskanske maten og de fremragende, lokale vinene. Eller hva med å nyte en dag på stranden i Viareggio?

Bruk kartet til å finne hotellet ditt eller ferieleiligheten din. På kartet kan du også se avstandene til de forskjellige flyplassene og severdighetene i Toscana.

Reiser til Toscana med fly

Det er enkelt å reise til Toscana med fly, og i sommermånedene går det til og med daglig direkte avganger med flyselskapet Norwegian. Du kan også fly til Roma hvis du skal besøke den sørlige delen av regionen. Grunnen til at vi anbefaler å velge flyplass basert på hvor i regionen du skal reise, er at selv om Toscana ikke ser stor ut på et kart, tar det ofte langt tid å komme seg fra A til B da du kjører på mindre veier i et kupert terreng. 

I skrivende stund kan du fly direkte til Pisa nord i Toscana fra Oslo-Gardermoen, og hvis du vil til andre flyplasser i Toscana eller du flyr fra en annen flyplass i Norge, er det mange muligheter så lenge du belager deg på én mellomlanding. I reisesøkemotoren vår kan du se og sammenligne priser med de forskjellige flyselskapene. 

Flyplasser i Toscana

Internasjonale flygninger med de største flyselskapene ankommer som oftest til Milano, Bologna eller Roma, der du kan leie bil og kjøre de cirka tre timene til Toscana. Fra Milano og Bologna tar det kun ca. 1 til 1,5 time med hurtigtog til Firenze, mens fra Roma tar det rundt 1 time og 20 minutter.

Pisa har også en viktig flyplass som i perioder mottar direktefly fra Oslo, og Firenzes flyplass har direkte forbindelse med København. Pisa International Airport, også kalt Galileo Galilei, ligger knappe 1,5 km sør for Pisas sentrum. Firenzes flyplass, Amerigo Vespucci, ligger 4 km utenfor sentrum av Firenze. Sentrum nås med buss eller taxi, og begge flyplassene er i skrivende stund i gang med planer om togforbindelser. 

Les mer om de forskjellige flyplassene i Toscana her

Reiser rundt i Toscana med tog eller bil

De fleste som reiser til Toscana vil i løpet av ferien deres oppleve de mange spennende severdighetene regionen byr på, og det gjør man best med tog eller bil. 

Tog er enkelt og billig i Italia

Alle de største byene i Toscana har en jernbanestasjon og det italienske jernbanenettet er generelt godt utbygget og velfungerende, med blant annet høyhastighetstog mellom de største byene. Firenze, Pisa og Grosseto er viktige togknutepunkter og Firenze har til og med to store jernbanestasjoner, nemlig Santa Maria Novella (SMN) i byens sentrum og Campo di Marte (CDM) litt lenger unna. 

Forbindelsene fra Firenze til resten av Italia med tog er generelt sett raske og jevnlige, og kan frakte deg til Roma eller Bologna og Milano med hastigheter på opptil 300 km/t. Det er også gode forbindelser til resten av Toscana med regionaltog, blant annet til Siena, Pisa, Lucca og Arezzo.

Opplev Toscana med en leiebil

Toscana og de vakre middelalderbyene oppleves best med en bil tilgjengelig. Da kan du nemlig dra på innholdsrike utflukter på egen hånd, enten i egen bil eller med leiebil. Du kan bestille bilutleie på alle flyplassene og i de større byene i Toscana. 

>> Bestill leiebil i Toscana her

Hvor skal du bo i Toscana?

Vi i Escapeaway er Skandinavias ledende selskap når det gjelder ferieovernattinger i Italia. Samtidig står ingen region nærmere vårt hjerte enn nettopp Toscana, og vi tilbyr til enhver tid over 300 forskjellige hoteller, villaer og ferieleiligheter her som dekker alle de interessante stedene. 

Reiser du til Toscana vil du oppleve at regionen har to meget forskjellige ansikter - kunsten og kulturen i byer som Firenze, Siena, Lucca  og Pisa på den ene siden, og det utrolige landskapet og naturen på den andre. De små byene, landsbyene, slottene, villaene og vingårdene i Toscana gir deg en kjærkommen avveksling fra trafikken og støyen i noen av de større, toskanske byene. 

Toscanas landlige omgivelser består hovedsakelig av bakker og fjell, og når du reiser rundt i Toscana vil du oppleve at kulissene rundt deg endres konstant, enten du kjører rundt i leiebil på de kronglete veiene i Appenninene eller blir fraktet rundt i buss eller med tog fra den ene vakre dalen til den neste. 

Langs kysten presenterer Toscana seg også fra sin vakreste side med en lang rekke flotte sandstrender, og med gode sjanser for å dyrke havets muligheter; enten du vil dykke, svømme, seile eller fiske. Vannet i Tyrrenhavet er blant det reneste rundt Italia og holder en deilig temperatur i sommermånedene .

Velg det riktige hotellet til din ferie - les mer om hoteller i Toscana her

Mer informasjon til reisen din til Toscana

Toscana er Italias femte største region, og ligger i den sentrale delen av landet mellom nabo-regionene Liguria, Umbria, Emilia-Romagna og Lazio. Det er ikke uten grunn at Toscana er et av de mest populære reisemålene i Italia, for regionen har så godt som alt: 

En fantastisk natur, som byr på de karakteristiske, bølgende bakkene, flankert av sypress-alleer (som ofte opptrer som et kjennetegn for regionen på postkort over hele verden), olivenlunder og vingårder, høye fjell, dype daler og vidunderlige sandstrender. For ikke å glemme de mer enn 120 naturreservatene. 

Fremragende mat og vin, som blant annet kan oppleves på en eller flere av regionens mange vingårder der du på nært hold kan følge vinproduksjonen og smake på de lokalt produserte vinene. Toscana er uløselig forbundet med den blå druesorten Sangiovese, som er grunnlaget for noen av de største vinene som finnes, som Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano og naturligvis Chianti. 

Enestående kunst og kultur, som rommer sjeldne monumenter fra etruskernes og romernes storhetsperioder, samt store kunstneriske og vitenskapelige personligheter som Dante, Leonardo da Vinchi og Machiavelli. Det var også i regionens hovedstad, Firenze, renessansen oppsto og fortsatt kan oppleves, f.eks. på det verdensberømte museet Galleria degli Uffizi. 

Spennende historiske byer, som i tillegg til Firenze inkluderer Arezzo, Colle Val d'Elsa, Cortona, Pienza, Lucca, Montalcino, Montepulciano, Pisa, San Gimignano, Siena og Volterra.

>> Få mer informasjon om en ferie i Toscana her

Bestill din Toscana-reise på nettet og få billigst mulig pris

Det er enkelt, trygt og billig å bestille reisen din til Toscana på nettet, og det er online i reisesøkemotoren vår du finner de billigste prisene. Som tidligere nevnt er du dekket av reisegaranti og pakkereiseloven når du bestiller en pakkereise, og det gjelder både hvis du bestiller på nett eller ønsker en skreddersydd reise.

Kontakt oss for en samtale om mulighetene dine eller bestill reisen din til Toscana direkte online.

Reisemål i Toscana

Reisemål i Toscana

 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Firenze
  22 hoteller
  I det historiske sentrum av Firenze er det nok kunst og vakre bygninger til å fylle atskillige ferier. Samtidig kan du glede deg til å utforske et allsidig restaurantliv og spennende butikker. Opplev en av Italias mest unike byer.
 • Gjesteanmeldelser 8,1
  Montaione
  14 hoteller
  I hjertet av Toscana, helt spesifikt i trekanten av Firenze, Pisa og Siena finner du Montaione. Dessuten er Montaione bare en times kjørsel fra rivieræns strender og er dermed den perfekte base for en ferie full av eventyr. Byen ligger opp en ... bakke hvor du vil få en storslått utsikt. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,5
  Siena
  13 hoteller
  Det er alltid noe nytt å oppleve i Siena som ligger i hjertet av Toscana omgitt av et bølgende landskap av vinmarker og olivenlunder. Nyt stemningen i denne velbevarte middelalderbyen, som med sin rike og spennende kulturarv er et av regionens ... høydepunkter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Lucca
  12 hoteller
  Lucca er uten tvil en av Toscanas vakreste byer. Inne bak festningsmurene kan du utforske en sjarmerende labyrint av brosteinbelagte gater, rusle mellom historiske steder og nyte elegansen i handlegatene.
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Castiglion Fiorentino
  10 hoteller
  Det er ikke mange utenfor Toscana som kjenner navnet Castiglion Fiorentino. Denne lille middelalderbyen har ellers den atmosfæren de fleste av oss forbinder med denne vakre regionen med stemningsfulle, brosteinbelagte gater mellom vakre, rustikke hus.
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Cortona
  9 hoteller
  Den gamle delen av Cortona er utrolig sjarmerende med sine smale gater og vakre renessanse-bygg. Byen ligger knappe 20 minutters kjøring fra Trasimenosjøen, og du får en rekke av regionens mest interessante severdigheter innenfor kort rekkevidde.