Reiser til Castello San Niccolò

Castello San Niccolò er ikke én bestemt by, men snarere en samling av mindre landsbysamfunn spredt ut blant de skogkledde åsene i det østlige Toscana. Det inkluderer blant andre Strada, Caiano, Vado, Cetica og Borgo alla Collina. Førstnevnte er områdets hovedby. Rett mot øst ligger nasjonalparken Foreste Casentinesi, Monte Falterona og Campigna, hvor du kan oppleve et av de mest originale skogsområdene i Europa. Du kan oppleve den samme atmosfæren av noe originalt og uforstyrret i de små landsbysamfunnene Castello San Niccolò.

Selv om det bare er ca. 50 km vestover til en av Toscanas mest kjente destinasjoner, renessansebyen Firenze, har du på en tur til Castello San Niccolò sjansen til å oppleve autentisk italiensk landsbyliv. Det er kanskje ikke kjente attraksjoner eller fornøyelser her, men på den annen side er dette et ideelt sted å reise til hvis du drømmer om en ferie i Italia i rolige og svært naturskjønne omgivelser.

Aktiv ferie i et område rikt på historie

I Castello San Niccolò slipper du unna masseturismens horder, og i stedet for har du et fint utgangspunkt for en aktiv ferie i Toscana. Den nærliggende nasjonalparken byr for eksempel på mer enn 600 km med turstier, akkurat som de svingete og kuperte veiene mellom områdets landsbyer er ideelle for sykkelturer med høy puls.

På reisen til Castello San Niccolò vil du også ha rikelig med anledning til å fordype deg i spennende, historiske severdigheter. For det første har de fleste landsbyene i området rikelig med middelalderstemning, der trange gater snor seg mellom rustikke steinhus. For det andre kan du fortsatt se de imponerende slottene på bakketoppene, som i sin tid var viktige for maktbalansen i regionen. Over landsbyen Strada står for eksempel slottet Castello di Castel San Niccolò, som stammer fra 1000-tallet og som området er oppkalt etter. Her kan du tydelig kjenne historiens sus. 

Smak av Toscana

Det er mange slike små perler i Castello San Niccolò som inviterer til utflukter, og hvor du rett og slett kan la deg inspirere til spontane omveier underveis. Dette gjelder ikke minst når du går innom lokale trattoriaer og restauranter. Italia er kjent for sine gastronomiske kvaliteter, og Castello San Niccolò er intet unntak. På reisen kan du se frem til mange flotte kulinariske opplevelser. Bor du i ferieleilighet med eget kjøkken, er det også gode muligheter for å kjøpe ferske grønnsaker og andre lokale produkter på markeder. Ønsker du å handle i dagligvarebutikker, finnes de fleste av disse i den vakre byen Poppi rett øst for Castello San Niccolò.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Castello San Niccolò