Reiser til Firenze

Firenze er en historisk skattkiste – her har kunstnere som Michelangelo, Botticelli og Da Vinci satt sine spor. I dag er Firenze en liten storby som er både velstelt og kaotisk, moderne og antikvarisk – det fins ikke maken!

Når du reiser til Firenze er det umulig å ikke stille seg selv spørsmålet: Er dette en ekte by eller et levende museum? Svaret er "ja, det er begge deler". Firenze har en lang rekke utrolige severdigheter spredt ut over kun et par kvadratkilometer.

Bestill reise til Firenze med Escapeaway, og få fly, hotell og eventuelt leiebil i én pakke. Vi har et stort utvalg av hoteller og ferieboliger i Firenze området rundt.

Firenze er altså  en by du kan bli godt kjent med på relativt kort tid, og bykjernen er godt egnet til å spasere rundt i. Har du kun et par dager i Firenze, kan du ta følge med skarene av turister som strømmer fra Galleria dell'Accademia til Duomo, på Piazza della Signoria og Uffizi, og så videre over Ponte Vecchio til Giardino di Boboli.

Hvis du reiser til Firenze i løpet av sommeren eller i forbindelse med helligdager, er det ofte køer ved flere av de florentinske museene – spesielt Uffizi og Accademia – men opplevelsene er utvilsomt verdt ventetiden da du får betrakte unike mesterverk på kloss hold, og det i noen helt utrolige omgivelser. 

Gullalderen i Firenze

Firenze er Toscanas hovedstad og har vært et kulturelt sentrum siden tidlig middelalder. Fra middelalderen til renessansen var en stor andel av den vestlige verdens mest anerkjente kunstnere, vitenskapsmenn og arkitekter enten født i Firenze eller de gikk sin læretid her. På den tiden var Firenze et økonomisk og kulturelt sentrum, beundret og respektert av resten av Europa. Eksempel på internasjonalt kjente "florentinere" er Boccaccio, Dante, Giotto, da Vinci, Michelangelo, Botticelli og Brunelleschi. Fra middelalderen til renessansen ser vi at en svært stor andel av verdens mest fremtredende vestlige kunstnere, vitenskapsfolk og arkitekter stammer fra eller har blitt utlært i Firenze.

Verdens største museum

Mange kunstverk har forlatt byen for å pryde museer og private samlinger i hele verden, men Firenze rommer stadig mange kunstverk og har mange vakre historiske bygninger som er verdt å besøke: Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, Gli Uffizzi, kirken Santa Maria Novella og Santa Croce, Palazzo Pitti med sine utstillinger, domkirken med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn. Hele byens historiske sentrum er nesten et museum i seg selv, men støvete og kjedelig er det absolutt ikke.

Byens andre side

Du blir helt sikkert tørst og sulten av all kulturen og historien, og Firenze kan tilby noe for enhver smak. Alt fra internasjonal fast-food til en restaurant med tre Michelin-stjerner og utsøkte vinbarer til folkelige barer. Vil du ha noe ekstra spesielt, kan det være en idé å besøke Il Mercato Centrale (Det sentrale matmarkedet) der det i første etasje er lokale butikker som selger all mulig mat, mens det i andre etasje er flere restauranter som lager uendelige mange gode retter. Ellers finner du mange gode shoppingmuligheter, fra de største merkene (Gucci, som blant annet er fra Firenze) til det ukentlige markedet i parken Le Cascine.

Hoteller i Firenze

Populære hoteller i Firenze

Italia, Toscana, Firenze
9,6
Fantastisk
321 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Avstand til havet: ca. 70 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Firenze
9,2
Fantastisk
394 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Italia, Toscana, Firenze
8,2
Meget bra
663 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Fleksibel reise til Firenze med Escapeaway

Området rundt Firenze er et hjertebarn for oss i Escapeaway, og vi tilbyr til enhver tid flere enn 100 ferieboliger i Firenze og nærmeste omegn. Så enten du foretrekker ferieleiligheter eller hoteller, hjelper vi deg hele veien. Kanskje du har lyst til å kombinere et besøk i vakre Firenze med en tur til stranden på den toskanske vestkysten? Alle boliger er håndplukkede og besøkt av vårt eget personale. På den måten sikrer vi at standarden lever opp til våre egne forventninger - så skuffer vi ikke dine. En ferie i Firenze skal være bekymringsfri – og full av opplevelser.

Det er mulig å reservere billetter på nettet til alle de 13 Musei Statali (statlige museene), deriblant bl.a. Uffizi, Galleria dell'Accademia, Palazzo Pitti, Museo del Bargello, Museo Archeologico og Medici-kapellene. For å komme inn i Uffizi eller Accademia i høysesongen bør du forhåndsreservere billetter minst seks uker i forveien. 

De fleste hotellene i Firenze hjelper deg gjerne med å bestille guidede turer, så benytt deg gjerne av de lokales ekspertise i planleggingen, slik at du får mest mulig ut av ditt opphold i denne bemerkelsesverdige byen. 

For deg som gjerne vil oppleve Firenze under åpen himmel, kan vi anbefale å starte dagen ute med en kopp cappuccino på den lokale kafeen mens du snuser inn den toskanske morgenluften. Deretter kan du spasere rundt og betrakte de store kirkene, som Santa Maria Novella, Santa Croce og San Marco. Lunsjen inntas naturligvis på et av byens mange torg – hva med en deilig pizza toppet med lokale råvarer?

Unnslipp folkemengdene

På store dager kan Firenze være en anelse trang, men spesielt Bargello, San Marco og San Lorenzo er fine severdigheter som generelt trekker litt mindre folkemengder. Enda bedre er de enkeltstående mesterverkene, som dem i Cenacolo di Sant'Apollonia, Chiostro dello Scalzo og Basilica di Santa Trinita. Sidegatene i Oltrarno er sjarmerende og mindre turistbefengte, og hvis dagen ikke er for varm kan du vurdere en spasertur opp til San Miniato al Monte. 

Slik reiser du med fly til Firenze

Fra Norge går det i skrivende stund ingen direktefly til Firenzes flyplass, Amerigo Vespucci International Airport, som til daglig kun kalles Aeroporto di Firenze. Flyplassen ligger kun 5 kilometer fra sentrum, og i tillegg til et hav av taxier kan du også ta lokale busser inn til sentrum. I tillegg er det nå en trikk, Tram T2 Vespucci, som gjør det lettere å komme seg til og fra flyplassen, sentrum og togstasjonen Santa Maria Novella. 

Selv om det ikke går direktefly til Firenze fra Norge, er det fullt mulig å velge reiser med mellomlanding på en av de større europeiske flyplassene, men mange velger faktisk å fly enten til Roma, Milano eller Pisa. Alle disse tre byene har direkte togforbindelse til Firenze på mindre enn halvannen time, og det gir ofte et bedre nettoresultat i både tid og penger. 

Hos Escapeaway kan du bestille flybilletter til Firenze med en mellomlanding underveis fra både Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø.

Fotball i Firenze

Fotballklubben Fiorentina er byens stolthet, og italienerne er generelt svært glade i fotball. Hjemmekamper spilles på Stadio Artemio Franchi med plass til nesten 50 000 tilskuere. Billetter er generelt lette å få tak i og er ikke voldsomt dyre – i hvert fall ikke sammenlignet med noen av de andre, store ligaene i Europa. Reiser du til Firenze i fotballsesongen, er det helt klart verdt å unne seg en tur på stadion hvis muligheten byr seg.

Mer informasjon til din reise til Firenze

Firenze er Toscanas hovedstad og regionens mest befolkningsrike by med omtrent 383 083 innbyggere, og mer enn 1,5 millioner innbyggere i forstedene. Byen er et av de mest populære reisemålene i Italia, med rundt 13 millioner besøkende hvert år. 

I middelalderen var den en av verdens mest velstående byer og et europeisk sentrum for handel og finans. I den sene middelalderen ble den et kulturelt og kunstnerisk sentrum, og senere fødestedet for renessansen med støtte fra den berømte Medici-familien og med fremveksten av noen av den europeiske kunst- og kulturhistoriens største personligheter, som Michelangelo, Raphael, Botticelli, Leonardo da Vinci, Titian, Brunelleschi, Dante og Niccolò Machiavelli. 

Byens enestående kunstneriske og arkitektoniske arv kan fortsatt oppleves i det historiske sentrum, som ble erklært verneverdig verdensarv av UNESCO allerede i 1982, og på byens mange museer – ikke minst det verdensberømte kunstmuseet Galleria degli Uffizi og i det storslagne renessanse-palasset Palazzo Pitti. 

For ikke å glemme alle de andre enestående bygningene, plassene og monumentene i byen, som Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, kirkene Santa Maria Novella og Santa Croce og den ikoniske domkirken med Brunelleschis kuppel og Giottos klokketårn, som alle bør oppleves på en reise til Firenze. 

Bestill pakkereiser inkl. fly, hotell og leiebil

Hos Escapeaway kan du velge mellom markedets største utvalg av hoteller og ferieboliger i Firenze og resten av Toscana. Samtidig kan du bestille både opphold, flybillett og leiebil på flyplassen, og dermed få alt dekket av norsk reisegaranti – alltid til de billigste prisene du kan finne hos andre leverandører på nettet. 

Vi gleder oss til å sende deg på en deilig reise til Firenze!

Hva sier gjestene i Firenze?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 61 anmeldelser