Reiser til Pisa

Pisa er mye mer enn bare det skjeve tårnet, med et pulserende sentrum, severdige torv med gode resturanter og en folkelig stemning - tett på kysten og de beste sandstrendene i Toscana. Book din reise til Pisa med Escapeaway i dag!

Det er ikke mange byer i Toscana eller resten av verden med et så kjent varemerke som Pisa. Men som reisemål har byen mye mer å by på enn det berømte skjeve tårnet. Når du først har tatt den nesten obligatoriske selfien foran Torre pendente di Pisa, bør du også ta deg god tid til å gå på oppdagelsestur blant byens andre bemerkelsesverdige bygningsverker som f. eks. domkirken og dåpskapellet, som i motsetning til andre steder i Italia ligger flott med åpne, parklignende plasser rundt seg. En spasertur ned mot Borgo Stretto i den gamle bydelen kan også varmt anbefales, spesielt hvis du har lyst til å shoppe. Her ligger det stripevis av spennende forretninger under gatens arkader. 

Utover de historiske severdighetene, som er oppført på UNESCOs prestisjefulle verdensarvliste, vil du oppdage at Pisa er en pulserende by med et byliv som ikke kun domineres av turister, men også i høy grad av byens mange universitetsstudenter. Sist, men ikke minst, er Pisa et attraktivt reisemål takket være beliggenheten i det nordlige Toscana, med både strender og mange av regionens andre berømte severdigheter og byer innenfor kort rekkevidde. Blant disse byene er f. eks. Lucca, Siena og Firenze

Med Escapeaway kan du bruke den smarte søkemotoren til å booke en enkel og sikker reise til Pisa. Velg mellom avreise fra flyplassene i Oslo, Bergen. Stavanger eller Trondheim, enten direkte til Pisas Galileo Galilei Internasjonale flyplass, eller med en mellomlanding underveji. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Pisa, og med mulighet til å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til San Gimignano
>> Kombinér reisen med et opphold på Agriturismo i Toscana

Hoteller i Pisa

Severdigheter

Jeg her valgt ut noen få av de severdighetene som du har muligheten til å oppleve på din ferie i Pisa. Beskrivelsene er utelukkende ment som inspirasjon til din reise, og det må tas forbehold mot fakutelle feil. Hvis du har lyst til å lese mer om andre severdigheter, anbefaler jeg deg å lese vår blogg for mer inspirasjon. Her kan du nemlig finne spennende artikler om våre andre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Det skjeve tårn i Pisa

Byen Pisa er nesten blitt synonym med sitt arkitektoniske varemerke, det frittstående klokketårnet med den utilsigende hellingen, som på italiensk heter Torre Pendente di Pisa, men som på norsk kalles Det Skjeve Tårn I Pisa. 

Tårnet, som er en del av Piazza dei Miracoli (les mer under), begynte allerede å helle under dens konstruksjon i det 12. århundre, hvor jorden og fundamentet på den ene siden av tårnet var for bløtt til i tilstrekkelig grad å kunne understøtte tårnets vekt. Hellingen tok til i de etterfølgende tiårene, før byggingen av tårnet ble avsluttet i det 14. århundre. Man har senere forsøkt å rette litt opp i hellingen i løpet av det 20. og det 21. århundre. Før det siste gjenoprettelsesarbeidet som stod mellom 1990 og 2001, hellet tårnet i en vinkel på 5,5 grader, mens tårnet nå heller i en vinkel på ca. 3,99 grader.

Tårnet, som stod ferdig i 1173, har en høyde på 55,86 meter fra jorden til toppen av den lave siden og 56,67 meter på den høye siden. Bredden av veggene ved bunnen er 2,44 meter. Dens vekt er anslått til hele 14.500 tonn og det har 296 eller 294 trinn (syvende etasje har to ferre trinn på den nordvendte trappen).

Mer informasjon om Pisa

Jeg har her samlet litt fakta og informasjon om Pisa, som byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspirasjon på din ferie. Hvis du ønsker å finne mer inspirasjon til din reise, anbefaler jeg deg å sjekke ut bloggen vår. Her kan du finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Geografi og befolkning 

Pisa ligger ved Arnoelven like før den strømmer ut i Det liguriske hav i regionen Toscana i den nordvestlige delen av Italia. Byen dekker et areal på 185 km2 og har en befolkning på rundt 91.000 beboere (ca. 200.000 med det metropole området). 

Den er også hovedstaden i provinsen av samme navn (Provincia de Pisa), som er den femtestørste provinsen i Toscana og den nestmest befolkede med rundt 422.000 innbyggere. 

Klima og vær

Pisa opplever en blanding av fuktig subtropisk klima og middelhavsklima, da kun en enkelt måned mottar mindre enn 40 millimeter nedbør (så husk paraply). Byen er preget av milde vintre og varme somre, noe som gjør den til et ideelt reisemål hele året rundt. Dette overgangsklimaet gjør at Pisa også opplever til tider regnskyll om sommeren. Men nedbørsmengden er størst i høstmånedene. 

De varmeste månedene i året er juli og august med gjennomsnitlig 23 grader, etterfulgt av september med 21 grader i gjennomsnittet. Juni har rundt 20 grader, mens den kaldeste måneden i året er januar med rundt 7 grader, etterfulgt av desember og februar med rundt 8 grader. 

Mest nedbør er det i oktober med 150 mm i gjennomsnittet, etterfulgt av april, september og november med 110 mm i gjennomsnittet. Det er minst nedbør i juli med 30 mm, etterfulgt av august med 50 mm i gjennomsnittet. 

Historie 

Opprinnelsen til byen Pisa er enda i dag et mysterium. Både grekerne, etruskerne og ligurerne er blitt tilskrevet æren for å ha grunnlagt byen. Arkeologiske undersøkelser i området har bekreftet at det i det 5. århundre f.vt. eksisterte en by ved havet som bedrev samhandel med grekerne og gallerne. Under utgravningen i Arena Garibaldi i 1991 fant man også beviser for at det hadde vært en etruskisk nekopolis i området, som er blitt brukt som argument for at byen har etrustisk opprinnelse. 

Men byen er muligvis enda eldre. Gamle romerske forfattere regnet allerede Pisa for en gammel by og den greske historikeren og geografen Strabo, tilskrev Pisas opprinnelse til den mytologiske greske kongen, Nestor, konge av Pylos, skildret i Homers Iliaden. Den romerske forfatteren Vergil derimot hevder at Pisa var grunnlagt av bosettere som opprinnelig stammet fra den pelopponesiske elven Alfeios i Hellas lang tid før det 5. århundre f.vt. 

Uansett hvordan det har seg, så ble Pisa raskt en viktig by, idet dens borgere utnyttet at den hadde den eneste havnen langs den vestlige kysten mellom Genova og Ostia og blandt annet tjente som en base for romerske flåteekspedisjoner mot ligurerne, gallerne og karthagerne. 

I 180 f.vt. ble byen en romersk koloni under romersk lov og fikk navnet "Portus Pisanus". I 89 f.vt. ble byen en romersk kommune og keiser Augustus utvidet i sin regjeringsperiode koloniens havn. I de siste årene av det vestromerske rikes levetid forfalt Pisa ikke så mye som mange andre byer som var en del av imperiet. Dette var på grunn av sitt komplekse elvesystem som gjorde det lettere å forsvare byen. I det 7. århundre støttet byen Pave Gregor 1. i hans militære kampanje mot byzantinerne i Ravenna ved å levere adskillige skip til pavens militære ekspidisjon. 

Pisa ble senere, etter at lombarderne hadde overtatt byen fra byzantinerne, hovedhavnen i det øvre Tyrrenhavet og det viktigste handelssenteret mellom Toscana og Korsika, Sardinia og de sørlige kystene i Frankrike og Spania. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Pisa?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 23 anmeldelser