Reiser til Vinci

Vinci er en vakker by som ligger i Toscana, Italia. Byen er mest kjent for å være fødestedet til den berømte renessansekunstneren Leonardo da Vinci, og har et vell av severdigheter og attraksjoner knyttet til hans liv og verk. En av de mest populære attraksjonene i Vinci er Museo Leonardiano, som er dedikert til å vise frem da Vincis teknologiske oppfinnelser og kunstverk. Museet har flere utstillinger som viser hans berømte malerier, skisser og tegninger. For de av dere som er interessert i da Vincis liv og verk, er det flere andre attraksjoner i nærheten som er verdt et besøk – for eksempel ligger den lille landsbyen Anchiano like utenfor Vinci og er det nøyaktige stedet der da Vinci ble født . Der kan du besøke fødestedet hans og se en kopi av hans studio.

En annen populær attraksjon i byen er Castello dei Conti Guidi, et middelalderslott som står på en høyde med utsikt over byen. Slottets opprinnelige konstruksjon ble bygget på 1100-tallet og har siden blitt restaurert og renovert flere ganger. På en høyde noen kilometer fra Vinci ligger også den vakre kirken Santuario della Santissima Annunziata di Montevarchi. Kirken har en vakker utsikt over omgivelsene og er vel verdt et besøk. 

Mat og vin på besøk hos Vinci

Toscana er kjent for sin gode mat og det finnes mange typiske retter du som gjest kan prøve når du besøker Vinci. En av de mest kjente rettene er bistecca alla fiorentina, en stor T-bone biff grillet til perfeksjon og servert med salt, pepper og olivenolje. En annen populær rett er ribollita, en suppe laget av brød, bønner og grønnsaker, som er perfekt til å varme opp en en kjølig dag.

Vinsmaking også en populær aktivitet i området. Vinci ligger i hjertet av Toscana, en region kjent for sin vinproduksjon som du kan oppleve på nært hold på ulike vingårder som ligger på landsbygda utenfor byen. Her bør du ikke gå glipp av å prøve viner som Chianti og Brunello di Montalcino – og kanskje kjøpe et par flasker hjem direkte fra produsenten.

Sport og friluftsliv

Når det gjelder sportsaktiviteter, finnes det mange alternativer i området rundt Vinci. Vandring er en populær aktivitet hvor du kan utforske de vakre åsene og skogene som omgir byen. Det finnes også mange sykkelstier som er godt vedlikeholdt og gir fantastisk utsikt over det toskanske landskapet.

Golf er en annen populær aktivitet i området. Det er flere golfbaner i nærheten av Vinci, som Casciana Golf Club og Montecatini Golf Club, som begge har utfordrende baner og fantastisk utsikt.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Vinci