Reiser til Trentino – Syd-Tirol

Italias nordligste region har et spektakulært fjellandskap med over 600 innsjøer, og en fascinerende blanding av tysk og italiensk kultur. Bestill flyreise fra Norge, bilutleie på flyplassen og en håndplukket feriebolig - voila!

Selvstyrende region

Regionen Trentino Syd-Tirol er delt opp i to provinser, Trentino og Alto Adige. Regionen har et omfattende selvstyre og skiller seg dermed ut fra resten av de italienske regionen. Alto Adige ble først en del av Italia etter 1. verdenskrig, etter å ha vært en del av Østerrike-Ungarn.

Aktiv ferie i vakker natur

Syd-Tirol ligger høyt opp mot nord i De italienske alpene, med La Vetta d'Italia som det nordligste punktet i regionen. Dermed kan Syd-Tirol by på mange skisportsområder og flotte naturopplevelser. Når snøen smelter, kan dere følge kjente turstier, dra på sykkelturer, finne frem kajakkene, klatre i fjellsidene og mye mer. Her finnes også mange slott, og et besøk i de flotte domkirkene i Trento og Bolzano fra 1400-tallet – i henholdsvis romansk og gotisk stil – er anbefalt på det varmeste. Maten i området er hovedsaklig prøyssisk inspirert.

Mer informasjon om din reise til Trentino Syd-Tirol

Syd-Tirol, eller mer korrekt Trentino Alto Adige som er regionens offisielle navn, ligger ved foten av Alpene på grensen til Østerrike og Sveits. Regionen består av to – som befolkningsmessig er nesten like store – provinser; det tysktalende Syd-Tirol (Alto Adige) og det italiensktalende Trento.

På grunn av regionens språklige og kulturelle mangfold, har den blitt innvilget status som autonom region (selvstyrt område) som én av fem italienske regioner. Regionens hovedstad er Trento i Trentino-provinsen, selv om den provinsielle hovedstaden i Syd-Tirol (Alto Adige), Bolzano, er hovedkvarteret til den regionale forsamlingen hvert år.

Regionen er en av de rikeste og mest utviklede i Italia, og dette er et reisemål der du enten må ha fjellsko eller skistøvler i bagasjen, nesten uansett hvor i regionen du reiser kan du oppleve fantastisk natur. Om sommeren har du mulighet til å utforske de unike turområdene i fjellkjedene i Dolomittene og de sørlige Alpene, mens vinteren byr på mange gode muligheter for skiaktiviteter, for eksempel i skibyene Canazei og Madonna di Campiglio.

Regionen har over 600 innsjøer, hvorav de fleste ligger på 1800 meters høyde, og ikke minst Italias største og mest populære innsjø, Gardasjøen. I naturparken Adamello Brenta kan du også se sjeldne dyrearter, for eksempel brunbjørner.

Vil du smake litt på bylivet, kan du utforske de to provinsielle hovedstedene i Trento og Bolzano. I Trento kan du oppleve den gamle renessansebyen, det sjarmerende torget, de vakre bygningene og slottet Castello del Buonconsiglio. Det er bare 50 kilometer til Gardasjøen fra byen. I den sydtirolske provinshovedstaden Bolzano kan du for eksempel oppleve et gammelt fransiskanerkloster og besøke museet der den over 5000 år gamle mumien Ötzi oppbevares.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Reisemål i Trentino Syd-Tirol

 • Gjesteanmeldelser 9,4
  Riva del Garda
  11 hoteller
  Riva del Garda er en av de hyggeligste byene ved Gardasjøen. Området rundt er et eldorado for en aktiv ferie, her kan du gå i fjellet, seile, surfe eller sykle. Kombinert med en vakker, gammel bykjerne, er dette et populært sted.
 • Madonna di Campiglio er et anerkjent skisportssted i Dolomitterne med topper for både nybegynnere og eksperter. Reiser du til den elegante alpebyen i sommerhalvåret kan du utforske fjellandskaper med vakre sjøer og imponerende fossefall på vandreturer.
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Canazei
  5 hoteller
  Erfarne skiløpere vet at Canazei er en av de beste skiferiedestinasjonene i Europa, hvor løypene omfatter mer enn 1200 km og har utfordringer på alle nivåer. Reiser du hit om sommeren er byen også en perfekt base for en aktiv ferie i Dolomittene.
 • Arco
  2 hoteller
  Arco ligger ved enden av Sarcadalen, som munner ut ved Gardasjøens nordende. Denne vakre byen er et glimrende utgangspunkt for å utforske området - både byene omkring sjøen og de omkringliggende fjellene, for eksempel på mountainbike.
 • Cavalese
  2 hoteller
  Uansett når du reiser til Cavalese kan du glede deg til en aktiv ferie med frisk fjelluft i lungene. Sammen med andre småbyer i området er Cavalese en kjent ski-resort som anses for å være den "italienske hovedstaden" for langrenn.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Bressanone
  1 hotell
  Bressanone er den eldste og kanskje også vakreste by i Sør-Tyrol. Denne mer enn 1000 år gamle, stemningsfulle middelalderbyen ligger i naturskjønne omgivelser mellom Bolzano og Brennerpasset som inviterer til vandreturer om sommeren og ski om vinteren.

Populære hoteller i Trentino Syd-Tirol

Italia, Nord-Italia, Trentino Syd-Tirol, Madonna di Campiglio
 • Nærmeste flyplass: 165 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Trentino Syd-Tirol, Madonna di Campiglio
 • Nærmeste flyplass: 165 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Trentino Syd-Tirol, Canazei
 • Nærmeste flyplass: 143 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Bad i Gardasjøen

Du drar kanskje ikke til Syd-Tirol om badeferie står øverst på lista, men det er absolutt gode muligheter for en dukkert! Som nevnt er det flust av innsjøer her, og den store og vakre Gardasjøen er absolutt å anbefale. Her kan dere bade på kunstige anlagte sandstrender i flotte omgivelser.

 

Hva sier gjestene i Trentino Syd-Tirol?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 87 anmeldelser