Reiser til Denno

Den lille landsbyen Denno ligger blant eplehager oppe i åsene over elven Noce i Val di Sole Trentino. Herfra er det bare rundt 70 kilometer til den nordlige enden av Gardasjøen, et av Italias mest populære reisemål. Til sammenligning er det ikke mange turister som finner veien til Denno. Her kan du derfor oppleve ekte italiensk landsbyliv og nyte ferien i en hyggelig, avslappet atmosfære. Her er det større sjanse for å møte en gruppe barn på vei til skolen enn en busslast med turister på utflukt.

I Denno, som i dag har rundt 1200 innbyggere, er det bygninger i den eldste delen av byen som er fra 1500-tallet. Når du rusler rundt i de trange brosteinsbelagte gatene her, vil du ikke være i tvil om at dette er en by med dype historiske røtter. På grunn av sin relativt beskjedne størrelse er det ikke massevis av butikker og restauranter, men nok til at det er litt å velge mellom.

Den nærmeste større byen med mange restauranter og shoppingmuligheter er Trento, omtrent 28 kilometer sørover. Med et godt bevart renessansesentrum er denne sjarmerende byen uansett verdt en utflukt på reisen til Denno.

Middelalderslott og spektakulært fjellandskap

Når du reiser til Denno får du et ideelt utgangspunkt for en eventyrlig ferie i Nord-Italia. Naturskjønne Val di Non er dermed ikke bare kjent for sine mange eplehager og koselige landsbyer. Her er det også tallrike, spennende attraksjoner innen kort avstand. En kort tur med bil eller sykkel sørover ligger for eksempel det godt bevarte og svært fotogene Castel Belasi, et slott fra 1200-tallet. Hvis du i stedet krysser elven, er det også rikelig med middelalderstemning på Castel Thun. Dette slottet, som også har en fantastisk beliggenhet, har i tillegg mer av det originale interiøret bevart.

Fjellene, hvorfra du har utsikt over byen nedenfor, byr også på mange uforglemmelige opplevelser. Når du reiser til Denno anbefales det derfor å pakke et par gode vandresko. Nede fra Denno kan du for eksempel vandre opp til det pittoreske Lago di Tovel, hvor fjellene speiler seg i det smaragdgrønne vannet. Du kan eventuelt kjøre opp hit om du ønsker et høyere utgangspunkt for dagens vandring. Fra sjøen kan du dermed gå enda lenger opp i fjellene rundt. Mulighetene for en aktiv ferie er nesten uendelige på en tur til Denno!

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Denno