Reiser til Umbria

Umbria blir også kalt "Italias grønne hjerte". Her venter det billedskjønn natur og et vell av fascinerende kulturbyer og maleriske landsbyer. For ikke å snakke om et vidunderlig kjøkken med gode viner og trøfler ...

Umbria har omtrent alt vi reiser til Italia for. Vakker natur med bølgende bakker, fjell og innsjøer, idylliske byer og fantastisk mat og vin. Umbria ligger også glimrende til for utflukter til både Roma og Toscana. Om noe skulle mangle, må det være havet. Umbria ligger i innlandet, men her er det så mye å oppleve og nyte at det trenger slett ikke bli noe savn.

Vil du gjerne dra til den sentrale delen av Italia? Ja, da gjør du lurt i å sette kursen direkte mot Umbria. Regionen kalles også "Toscanas lillebror", og det er ingen tvil om hvorfor: både landskap, byer og mennesker minner om sin storbror i vest. Antallet turister reflekterer også lillebror-rollen, noe som gjør en reise til Umbria spesielt interessant for deg som gjerne vil slippe unna de store turistmassene. 

I Umbria er landskapet kupert og sterkt preget av den rå fjellkjeden Appenninene, som ligger som en østlig mur ned langs regionen. Kun noen få veier fører over fjellkammen, men det er også de færreste som ønsker å forlate Umbria når du først har kommet hit. 

Det autentiske Italia i Umbria

Leter du etter stemningsfulle, smale gater uten annen trengsel enn den skapt av de lokales gjøremål? Higer du etter hintet av historisk forfall som er uunngåelig i det autentiske Italia? Setter du pris på den hjertelige og familiære gjestfriheten fremfor femstjerners, moderne hotellkomfort? Da finner du det i Umbria.

Leter du etter det autentiske Italia i naturen, er ikke en reise til Umbria forgjeves. I det store, vakre området Monti Sibillini er det lavere fjell, brusende elver, skogområder og en rik fauna. Området er også kjent for de flotte dalene og innsjøene. 

Ferie for to

Står drømmen om en romantisk ferie øverst på ønskelisten, så er Umbria et opplagt feriemål. Her kan dere kombinere romantikk med et bredt kulturelt utvalg og god mat. 

Umbrias vakre hovedstad Perugia er et nydelig reisemål for dere med en romantisk ferie for øyet, og romantikken lever også videre i de mange små byene rundt i regionen som fortsatt bærer spor etter etruskernes tid.

Hvilken flyplass flyr du til i Umbria?

Umbrias eneste flyplass er San Francesco d'Assisi - Umbria International Airport øst for hovedbyen Perugia. Men her er det ganske få forbindelser – og vanligvis ingen til Norge – så du er nødt til å kikke utenfor regionens grenser for å finne en passende flyplass. Da faller valget som oftest Roma, eller Firenze, alt etter hvilken del av Umbria du ønsker å besøke. Finner du gode forbindelser fra flyplassen din til Pisa, er det også et godt alternativ.

Best mulig pris

Du kan reise fra hele ni forskjellige flyplasser i Norge (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Bodø, Ålesund, Haugesund og Kristiansand), og i søkemotoren her på siden finner du priser på direkte flyruter og med en enkelt mellomlanding – alltid til billigst mulig pris. De fleste som reiser til Umbria velger som sagt å fly til Roma, men du kan også fly til Firenze. Hos Escapeaway velger du nemlig selv flyplass, flyselskap, avreisedato og reiselengde. 

Hvor skal du bo i Umbria?

De fleste vil oppleve at den vestlige delen av Umbria er den mest interessante og har flest opplevelser. Her er vi nesten i "Toscana-land", og det finnes en rekke fantastiske destinasjoner rundt Trasimenosjøen, samt i fjellene lengre sør. Fra denne delen av Umbria er det ca. 150 km til flyplassen i Firenze, og rundt 200 km til flyplassene i Roma og Pisa. Det er derfor opplagt å leie en bil så du kan bevege deg i ditt eget tempo og ta inn alle opplevelsene underveis. 

Mer informasjon til din reise til Umbria

Umbria, omgitt av regionene Toscana i vest, Marche i øst og Lazio i sør, er en av Italias minste regioner, og en av de mest oversette når det gjelder reisemål i Italia. Regionen har nesten 900 000 innbyggere, derav 169 000 bor i regionhovedstaden Perugia.

Umbria er kjent for sin rike og allsidige historie, som synes forsterket av regionens eksentriske plassering midt inne i landet uten adgang til havet. Det var her etruskerne grunnla flere av deres viktigste byer, deriblant Perugia som ble en av etruskernes hovedbyer. I tillegg til den unike etruskiske arven huser Umbria også mange interessante vitnesbyrd fra romerriket i form av romerske teatre, broer og basilikaer, samt enestående spor fra middelalderen og renessansen. 

Det bunnsolide, rustikke og tradisjonelle kjøkkenet er også verdt en reise i seg selv. Med et hav av fremragende råvarer som trøfler, sopp og forskjellige typer viltkjøtt er regionen godt utstyrt fra naturens side. Og det naturen ikke sørger for, ordner de dyktige, umbriske kokkene og matfabrikantene med sine pølser, linser, skinker og oster, som får en reise til Umbria til å bli en utfordring for enhver reisendes midjemål. Hvis det siste blir et stort problem, bør du for øvrig holde deg langt unna skinke- og pølsebyen Norcia.

Umbrias varierte og vakre natur prydes med de mange historiske kulturbyene som setter prikken over i-en. I byer som Gubbio, Umbertide, Todi, Orvieto, Spoleto og Città della Pieve kan du gå på oppdagelsesferd i flere hundre års historie, fra etruskernes Umbria til renessansens. I regionens religiøse sentrum, Assisi, kan du oppleve byen der den berømte fransiskanerordenen ble grunnlagt av bysbarnet den hellige Frans av Assisi, som forsøke å revolusjonere den katolske kirkens forkjærlighet for rikdom ved å hengi seg til en nådeløs askese.

I regionhovedstaden Perugia kan du oppleve byens mange historiske monumenter, fremragende spisesteder og nydelige, botaniske hager – og hvis du er heldig får du også med deg byens verdensberømte jazzfestival Umbria Jazz, og den årlige, internasjonale sjokoladefestivalen.

Reisemål i Umbria

 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Assisi
  4 hoteller
  En av Umbrias mest kulturelle skatter er Assisi. Den flotte byen ligger majestetisk til på en bakke med utsikt over det grønne landskapet. Fra Assisi kan du enkelt komme deg rundt i Umbria og besøke Perugia, samt Trasimenosjøen.
 • Corciano
  3 hoteller
  I Corciano befinner du deg rett øst for Trasimenosjøen og tett på mange av Umbrias andre spennende severdigheter. Samtidig er Toscana innenfor rekkevidde for litt lengre dagsturer. Men samtidig kan det hende du bare vil nyte livet i den lille ... middelalderlandsbyen. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Todi
  3 hoteller
  Todi, som sprer seg pent opp en åsside over elvedalen Tiber, er omgitt av middelalderske bymurer. Todi er også kjent som en by du tydelig vil kjenne historiens vingesus når du spaserer rundt de smale, bratte gatene.
 • Canalicchio
  2 hoteller
  Fra Canalicchio får du en fantastisk utsikt over det omkransende landskapets grønne, bølgende bakker. Utforsk nærområdet på sykkel- eller fotturer fra denne hyggelige, lille middelalderbyen, eller bruk den som utgangspunkt for lengre utflukter.
 • Gjesteanmeldelser 8,4
  Cittá della Pieve ligger på en bakketopp i noe av Umbrias vakreste natur. Middelalderbyen er svært sjarmerende, og på tross av den beskjedne størrelsen har den masse liv. Beliggenheten på grensen til Toscana gir deg dessuten mange spennende ... utfluktsmuligheter. Les mer
 • Fabro
  1 hotell
  Den lille og hyggelige middelalderbyen Fabro ligger nøyaktig halvveis mellom Firenze og Roma. Byen har også utmerkede tog- og veiforbindelser, så du har et utmerket utgangspunkt for en ferie med mange spennende utflukter.

Populære hoteller i Umbria

Italia, Umbria, Todi
9,5
Fantastisk
221 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 47 km
 • Avstand til sentrum: ca. 3.5 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Umbria, Canalicchio
9,5
Fantastisk
85 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 41 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Umbria, San Martino in Campo
9,4
Fantastisk
570 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 15 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Byer i Umbria

Du kan velge fra en lang liste over spennende byer å besøke i Umbria – flere arkitektoniske perler fra middelalderen er å finne rundt omkring regionen, i tillegg til et stort antall kunstsamlinger.

 • Gubbio er en av Umbrias eldste byer, og byr på mange velbevarte monumenter som vitner om byens store fortid. I Gubbio finner du f.eks et romersk teater, basilikaen Sant'Ubaldo, katedralen og mye mer.
 • Umbertide, kjent for sin moderne kunstsamling, er enda en fascinerende middelalderby med borger og flotte kirker.
 • Città della Pieve ved Trasimenosjøen menes å være grunnlagt av etruskerne. Her kan du beundre flere interessante monumenter fra middelalderen og andre epoker.
 • Perugia er Umbrias hovedstad. Byen var en av etruskernes viktigste byer, og på et tidspunkt var den større enn selve Roma. Her finnes mange interessante monumenter, men byen er også kjent for den internasjonale og meget anerkjente jazzfestivalen Umbria Jazz, hvor flere store navn fra hele verden opptrer hvert år. Byen har også en internasjonal sjokoladefestival, som er godt besøkt av sjokoladeentusiaster.
 • Orvieto har du kanskje hørt om på grunn av hvitvinen med samme navn. Også denne byen er oppført av etruskerne. Domkirken er en av byens hovedattraksjoner.
 • Todi ligger flott i det lett kuperte og grønne landskapet. Man mener at byen ble grunnlagt 2700 år før Kristi fødsel. Både etruskerne og romerne har etterlatt mange minnesmerker her.
 • Montefalco er en by som også gir navn til en av Umbrias ypperste rødviner, Montefalco Sagrantino. Byen er ganske liten, men er blant annet kjent for å ha en fantastisk utsikt over landskapet.
 • Polino ligger på mer enn 800 meters høyde. Her finner du bygninger fra 1500 og 1600-tallet.
 • Spoleto har bevart sitt antikke preg med tydelige spor av romernes innflytelse. Byen var i sin tid også under lombardisk innflytelse. Domkirken, en romersk bro, basilikaen og den romanske kirken Sant'Eufemia er blant hovedattraksjonene.
 • Norcia er kjent for sine fremragende skinker og pølser av svin og villsvin. Mange av byens monumenter har tatt litt skade av jordskjelvene som rammer området iblant. Byens domkirke er fra renessansen. Et besøk i Norcia er ofte også et kulinarisk besøk, hvor du får gode muligheter for å smake på det lokale, deilige umbriske kjøkkenet.
 • Du har sikkert hørt om Assisi i forbindelsen med den hellige Frans av Assisi. En stor del av byen består av bygninger fra middelalderen, så du kan absorbere historien og få en idé om hvordan livet i Italia var på den tiden.

Hva sier gjestene i Umbria?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 112 anmeldelser