Antica Dimora alla Rocca

Offisiell kategori

Escapeaways vurdering

8,7
Meget bra
192 anmeldelser
Patricia Johansson
Utvalgt av
Patricia Johansson

Hotel Antica Dimora alla Rocca. Det er noe mystikk over navnet, og man får assosiasjoner til en fantastisk spenningsroman. Navnet betyr "den gamle boligen ved borgen". Veien dit opp går først gjennom "il cuore verde d’Italia", Italias grønne hjerte, regionen Umbria. Omsider ser du Monte Serano, og her på toppen hviler byen Trevi med katedralen som sitt høyeste punkt.

Rett foran katedralen ligger ditt gjemmested, Hotel Antica Dimora alla Rocca. Veien opp fjellet snor seg, og plutselig er Trevi vekk, for i neste øyeblikk å komme til syne igjen. Når bilen stopper på Piazza Garibaldi i Trevi, er du bare få skritt fra "målet" – i resepsjonen står personalet fra hotellet og tar deg imot, og de har gledet seg! Den energiske og svært veltalende Valentina kommanderer med den litt mer nøkterne Roberto og gir ham ordre om å hjelpe deg med bagasjen.

Du kan ved ankomsten også kjøre helt opp til resepsjonen og avlevere bagasjen, for deretter å kjøre rundt hjørnet og parkere bilen nede på torget. Slik er det i de gamle middelalderbyene, plassen for biler er trang, men det er på den annen side også det som gjør oppholdet så spesielt – du befinner deg i en annen verden og er tilskuer til historien vingesus her midt i vakre Trevi.

Når bilen er parkert, så spaserer du igjennom byporten over det gamle torget i Trevi opp en kronglete gate, og plutselig står du igjen foran det gamle historiske paleet fra 1650 – Antica Dimora alla Rocca. Paleet tilhørte i sin tid en italiensk, aristokratisk familie, familien Valenti. I 2003 ble paleet restaurert med respekt for de originale materialene og konstruksjonene. I dag står det et vakkert hotell i Trevi by på toppen av Monte Serano, godt bevoktet av Trevis skytshelgen, Sankt Emiliano, som sitter på katedralen overfor hotellet.

Selv romnøkkelen har karakter

Når du går inn igjennom hotellets store hovedport, befinner du deg plutselig på 1700-tallet. Smilet brer seg ved lyden av Valentinas ivrige stemme inne fra resepsjonen. Hun er i gang med å fortelle om hotellets vakre rom, som er holdt i stilen fra 1700-tallet. På sin sjarmerende engelsk forteller hun meg om noen av de vakre freskene som utsmykker veggene på en del av rommene. Jo! Her innånder man virkelig atmosfæren fra 1700-tallet. Den store, tunge nøkkelen til rommet er ikke noe problem å bære på, og er bare vitne om at du er gjest på et hideaway med en lang historie. Nøkkelen i seg selv er et sjarmerende avbrekk til de moderne nøkkelkortene som hoteller verden over har fått installert til rommene sine.

Trevis årlige byfest er helt unik

Med en fin følelse av en ekstraordinær imøtekommenhet fra omgivelsene, reiser jeg meg fra kaféstolen og går med lette skritt ned trappene for å utforske byen litt nærmere. På ganske få minutter befinner jeg meg midt på byens torg med rådhuset. Når Palioen, den årlige byfesten, blir arrangert i oktober måned, er torget Trevis midtpunkt. Plassen blir forvandlet til en romersk arena, der det foregår kamper mellom Trevis tre bydeler. Tre lag på 20 personer konkurrer om hvem som raskest kan trekke en kjerre gjennom byen. Tilhengerne fra de tre forskjellige bydelene har delt seg opp i lag og fyller hele den ene siden av torget, mens resten av tilskuerne sitter benket på en stor tribune på den andre siden. En infernalsk larm av tilrop og kampsanger fyller hele torget og brer seg ut i gatene. Når kampen er over, feirer man resultatet i de tre bydelenes respektive tavernaer. Denne festivitasen er typisk for Umbrias middelalderbyer, og hvis du ennå ikke har vært så heldig å overvære en slik "romersk arena", så må du se å få det planlagt, for det er en opplevelse for livet!

Det er bare så herlig ute på terrassen

Hvis du sitter på terrassen utenfor hotellet, vil du ofte møte en smilende og svært imøtekommende eldre herre. Han vil spørre hvilket språk du helst vil kommunisere på. Det være seg italiensk, fransk eller engelsk. Han vil nemlig svært gjerne snakke. Gå endelig ikke glipp av en samtale med ham. Når han går videre, sitter du tilbake med et stort smil og er litt klokere på livet. Og du blir garantert presentert for presten i katedralen rett overfor.

Treet med de 1700 årringene

Etter en cappuccino på den lokale kafeen, Café Roma, går jeg en spasertur ned fjellet, og snart forstår jeg hvorfor olivenoljen er byen Trevis varemerke. Jeg passerer olivenlunder, og plutselig får jeg øye på det 1700 år gamle moraiolo-treet midt inne i olivenlunden. Bare et oliventre på Kreta er eldre.

Henrivende opplevelser innenfor en kort radius

En halv times kjøring er nok til at nå byen Assisi, som også hviler på en fjelltopp med en fortreffelig utsikt over Italias ryggrad, Appenninene. Her levde fransiskanermunken Frans på 1200-tallet, og det fantastiske klosteret har satt sitt preg på byen.

Ta turen videre til Perugia, Umbrias (sjokolade)hovedstad. Den eneste byen i verden med rulletrapper fra byens nedre sentrum til det øverste sentrum. Når du ankommer med bilen, må du parkere i det underjordiske parkeringshuset, og deretter tar du en 10 minutters "reise" med rulletrappen opp gjennom byens historie. Perugia er en svært livlig by med mange studenter. Her ligger nemlig et universitet for utenlandske studenter. Dessuten huser Perugia en stor internasjonal jazzfestival. Mest av alt er Perugia nok kjent som regionens sjokolademekka – kanskje sier navnet "Baci" deg noe? Det betyr "kyss" på italiensk og er en velsmakende, liten sak. Sier du Baci til en italiener, vil han svare tilbake med "Perugia" – så kjent er sjokoladekysset fra Perugia.

Godt å vite om Antica Dimora alla Rocca

De fleste av byene i Umbria kan nås med bussen fra Piazza Garibaldi i Trevi. Selv vinområdet i Orvieto er bare en times kjøring fra Trevi. Smaksprøvene på en av vingårdene vitnet om mange kvalitetsviner fra Umbria. Du kan ikke forlate regionen uten å smake på den kraftige rødvinen fra Montefalco, som er laget på den lokale druen, Sagrantino. Den må selvfølgelig inntas til et måltid bestående av filet mignon i soppsaus, eller en av Umbrias spesialiteter, den svarte trøffelen, sammen med pasta eller vilt. Avslutt på beste vis med et stykke av den beste umbriske sterkosten, pecorino.

Som et ekstra, lite pluss inviteres du på en gratis middag (ekskl. drikkevarer), hvis du bestiller minst én ukes opphold her på Trevis mest sjarmerende hotell ... og vi kvitterer med et "vel bekomme". Mer informasjon og bordbestilling får du ved ankomsten.

Derfor reiser vi gjerne tilbake

Umbria er i forhold til Toscana en oversett region. Har du vært her én gang, ønsker du inderlig å kommer tilbake. I bil er avstandene forholdsvis korte. Uansett om du interesserer deg for historie, naturopplevelser, gastronomi, viner, musikkopplevelser … ja, så oppleves det i byene på toppen av fjellene eller nede i de grønne dalene. Et ideelt utgangspunkt er Trevi, og ikke minst Hotel Antica Dimora alla Rocca. Personalet er helt enestående. De tre unge eierne, Valentina, Roberto og Marco, overtok hotellet i april 2012. Deres personligheter setter sitt preg på stemningen på hotellet. Deres hjelpsomhet, imøtekommenhet og ikke minst initiativ og ærlige glede ved arbeidet får deg til å glemme alt der hjemme og du merker virkelig at du er på ferie.

Derfor skal du velge Antica Dimora alla Rocca

 • Nærmeste flyplass: 44 km
 • Avstand til sentrum: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Kart og avstander

 • Nærmeste by, middelalderbyen Trevi – 0 m
 • Historiske Spoleto med sitt romerske amfiteater – 23 km
 • Byen oppkalt etter den gode Frans, Assisi – 30 km
 • Kyssets by, Perugia – 49 km
 • Monte Cucco-fjellet – 62 km
 • Frasassi-grottene – 83 km
 • Hyggelige Gubbio med alle sine festivaler – 72 km
 • Roma lufthavn – 180 km
 • Firenze lufthavn – 206 km

Vel til rette på rommet (det er 34 rom i alt) overraskes jeg av kontrastene i form av de moderne fasilitetene: det private badet med badekar og dusj. Alle fasilitetene er en iøynefallende anakronisme i et rom med et 1700-tallsinteriør. Men det betyr ikke at du må gå på kompromiss med nåtidens komfort, som svømmebasseng – det ligger i annekset ved siden av hovedbygningen, der det også finnes en del rom. Barneseng kan bestilles på stedet etter tilgjengelighet. 

Dobbeltrom (superior) - de fleste ligger i 2. etasje med panoramautsikt. De har enten dobbeltseng eller to enkeltsenger. 

Fasiliteter:

 • Klimaanlegg
 • Minibar
 • Satellitt-TV
 • Telefon
 • Safe
 • Gratis Wi-Fi
 • Barneseng på forespørsel og mot betaling
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Nedenfor finner du utvalgte hotell- og romfasiliteter på Antica Dimora alla Rocca. Noen kan være felles og/eller mot betaling på stedet, eller tilhøre spesifikke romtyper.

 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
 • I by eller landsby
 • Byen er nærmere enn 3 km
 • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Piazza Della Rocca
06039 Trevi

Koordinater

Latitude: 42.8777
Longitude: 12.7469

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou samler inn data fra flere vurderingssider og skaper et samlet gjennomsnitt.

Slik kan du reise

På Hotel Antica Dimora alla Rocca har du følgende muligheter til å bestille ferien din: Bestill en samlet reise inkl. fly, opphold samt ev. leie av bil eller velg "bare hotell" dersom du selv ønsker å stå for transporten til Hotel Antica Dimora alla Rocca i Umbria. Nærmeste flyplass er Roma (både Fiumicino og Ciampino kan brukes, som har direktefly daglig), som ligger ca. 2-2½ timers kjøring fra Hotel Antica Dimora alla Rocca (alt etter trafikkforholdene). Du finner aktuelle priser ved å taste inn dine valgfrie reisedatoer i søkemaskinen her på siden.

Du kan også velge å benytte hotellet på en rundreise hvis du vil oppleve enda mer av Italia, les mer under reisetemaet "rundreiser i bil", og les mer om "Rundreise i Umbria og det sentrale Toscana - 8 dager" eller bestill et skreddersydd tilbud.

I tillegg til Roma lufthavn, så kan du også velge å fly til Firenze lufthavn. Transporttiden til Hotel Antica Dimora alla Rocca er ca. 2-2½ timer gjennom det vakre landskapet i Toscana. Det ideelle er å velge en et formiddagsfly på avreisedagen og et ettermiddags- eller kveldsfly på hjemreisen, slik at det passer med kjøringen til og fra Hotel Antica Dimora alla Rocca i Umbria. Jeg anbefaler deg å ha en leiebil til rådighet under opphold uansett om du flyr til Firenze eller Roma.

Hos Escapeaway vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Vis mer

Lignende hoteller

Italia, Umbria, Canalicchio
8,6
Meget bra
674 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Umbria, Cittá della Pieve
9,4
Fantastisk
448 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 54 km
 • Avstand til sentrum: ca. 350 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Umbria, Valfabbrica
9,9
Fantastisk
59 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi