Reiser til Veneto

Hva du kan gjøre i Veneto? Ja, hvor skal vi begynne ... Gå på oppdagelsesferd i Venezia, drikk vin i verdensklasse på vingårdene, slikk sol på strendene og gå fottur i fjellene. 

Finn reiser til Veneto hos Escapeaway, inkludert fly, leiebil og de beste feriehusene.

En skattkiste av opplevelser

Høres ikke dette ut som stedet for en drømmeferie? Om det ikke går å få til alt på én ferie, velg  én ting av gangen; en badeferie, storbytur, eventyr i fjellene eller en avslappende vinferie. Kom heller tilbake flere ganger for å oppleve mer. Kanskje blir det Italia-ferie hvert år fremover?

Populære Veneto

Venetos landskap er verdt turen i seg selv. Her finner dere myke, bølgende åser rundt Verona og Adige-elven som renner gjennom regionen, majestetiske fjell som skyter gjennom skyene i nord og brede, lyse sandstrender som svinger seg langs kysten. Vi må heller ikke glemme Gardasjøen og dens omkringliggende, grønne landskap der dere virkelig kan komme i kontakt med naturen. Alt dette gjør at Veneto er den mest besøkte regionen i Italia – både av turister og italienerne selv.

Smak de gode vinene

Det er umulig å snakke om Veneto uten å nevne de mange deilige vinene regionen produserer, som Amarone, Valpolicella og Bardolino, og det utsøkte venetianske kjøkkenet. Svale briser fra nord og lune sommervinder fra sør tilføyer druene både sødme og syre. I Verona holdes det hvert år landets største og mest betydningsfulle vinmesse, VinItalia som år etter år lokker 3-4000 vinprodusenter til byen for å smake på og bedømme hverandres produkter. Veneto er også hjemmet til den berømte proseccoen, som utgjør en glimrende aperitiff-vin.

Det autentiske Italia

Besøk Venetos innland og utforsk det varierte landskapet spekket med kjente og mindre kjente vindistrikter, samt stemningsfulle små landsbyer fulle av karakter. Bli kjent med lokalbefolkningen mens dere nyter en frisk gelato eller et glass lokalprodusert vin på byens sentrale torg, omkranset av klassiske og sjarmerende fasader. 

Opplev den ekte italienske stemningen i den innholdsrike og vakre regionen Veneto. Her står vakre og interessante byer som Verona, Venezia, Vicenza på menyen; krydret med kjente severdigheter og historisk atmosfære. Men italiensk stemning kommer i mange former, og ved Gardasjøen serveres den i form av billedskjønn natur, mens vindistriktet Valpolicella stiller med gårdsliv og smakfulle kulinariske tradisjoner. Alt dette venter dere i Veneto.

Hvor er vi i Italia?

Veneto, som er Italias åttende største region, ligger i det nordøstlige hjørnet av landet omkranset av regionene Friuli Venezia Giulia i øst, Emilia-Romagna i sør, Lombardia i vest, og Trentino-Alto Adige og Østerrike i nord. Regionen har nesten 5 millioner innbyggere, noe som gjør den til en av de fem mest befolkningsrike regionene i Italia.

Veneto er preget av de tre store fjellkjedene De karniske alpene, Dolomittene og De venetianske alpene, som til sammen utgjør 29% av regionens overflate, samt Po-sletten, som utgjør hele 57% av regionens overflate. I fjellområdene har du mulighet for en allsidig, aktiv ferie med fotturer og fjellklatring - og sykkelturer på terrengsykkel, ridning og fallskjermhopping for de mer eventyrlystne. 

Her er det også muligheter for en deilig badeferie ved Adriaterhavskysten, som frister med lange og brede sandstrender som har tiltrukket barnefamilier fra Skandinavia gjennom de siste tiårene. I tillegg til kystbading er det også mulig å bade i nydelige omgivelser ved regionens mange innsjøer, ikke minst ved Italias største innsjø, Gardasjøen, som dessuten byr på en lang rekke sjarmerende småbyer og spennende øyer. 

Men Venetos største trekkplaster er fortsatt dens vakre kulturbyer, som Verona, Padova, Vicenza og Venezia. Og vi må ikke glemme regionshovedstaden Venezia – Marco Polos og de hundre øyers by – som er en av de mest mystiske og magiske byene i Italia, og naturligvis å finne på UNESCOs liste over verneverdig kulturarv. 

Reisemål i Veneto

 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Venezia
  30 hoteller
  Adriaterhavets dronning behøver nesten ingen nærmere presentasjon. Venezia er kanskje verdens mest unike by, og magien oppdager du for alvor først når du begynner å utforske alle byens hemmeligheter.
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Bardolino
  9 hoteller
  Bardolino er en av de mest klassiske byene ved Gardasjøen. Få det beste av området rundt Gardasjøen i form av en nydelig by, vakker utsikt over innsjøen og et perfekt utgangspunkt for utflukter til vindistriktet Valpolicella og til Verona.
 • Gjesteanmeldelser 9,3
  Verona
  7 hoteller
  Det var i Verona at Shakespeare lot Romeo og Julie møte hverandre. Byen er umåtelig romantisk, men byr også på noen av Italias mest interessante historiske steder, tallrike muligheter for kulinariske eventyr og andre kulturelle opplevelser.
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Garda
  6 hoteller
  Garda er en praktfull liten by i den sørøstlige delen av Gardasjøen. Her kan du rusle på promenaden og finne et godt utvalg av restauranter og butikker. Garda er perfekt for både en aktiv ferie og en ren livsnyterferie.
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Peschiera del Garda
  6 hoteller
  Barnas favoritt ved Gardasjøen er utvilsomt Peschiera del Garda. Det er selvfølgelig fordi Italias største fornøyelsespark Gardaland ligger her. Byen og dens sentrum er også verdt et besøk for sin hyggelige ferieatmosfære.
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Lazise
  5 hoteller
  Lazise gir deg en ideell beliggenhet for å utforske de mange severdighetene og byene rundt Gardasjøen. I tillegg er selve Lazise en hyggelig by. Her kan du sitte på trivelige, små torg og betrakte bylivet i ro og mak mens du nyter et godt måltid.

Populære hoteller i Veneto

Italia, Nord-Italia, Veneto, Cortellazzo
9,0
Fantastisk
109 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Veneto, Castelnuovo del Garda
8,9
Meget bra
2357 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Avstand til sentrum: ca. 2.8 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Nord-Italia, Veneto, Bardolino
9,1
Fantastisk
78 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Besøk Venezia, Verona, Vincenza ...

Venetos prektige byer avslører regionens tidligere historiske status fra da republikken Venezia var dominerende i hele den østlige delen av Middelhavet. Venezia er nok den mest kjente av alle byene i Veneto. Byen er ikke bare unik på grunn av sine kanaler, men også på grunn av sin spennende historie og sin makeløse atmosfære.

Gå i Romeo og Julies fiktive fotspor i romantiske Verona. Her finner dere alt hjertet ønsker; stemningsfulle torg, imponerende romerske monumenter, deilige restauranter, flott natur, og ikke minst det romerske amfiteatret med de storslåtte opera-forestillingene.

Vincenza er nesten uberørt av turismen sammenlignet med Venezia og Verona, og er en arkitektonisk perle med flere flotte renessansebygninger. Byen har et raffinert preg og er ideell for behagelige spaserturer og oppdagelsesferder.

Padova er også en ofte oversett by i Veneto, noe som er utrolig rart med tanke på at Padova er en ytterst fascinerende by med sin historiske rikdom, flotte villaer og gode spisesteder både i og utenfor byen. Heldigvis betyr det at dere kan nyte alt den har å by på i fred.

Chioggia er som et lite mini-Venezia med alle sine små kanaler, men uten de store turistmassene. Treviso har et hyggelig sentrum som er oppdelt av små kanaler på kryss og tvers.

Hva sier gjestene i Veneto?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 816 anmeldelser