Reiser til Adriaterhavet

Adriaterhavet er et populært reisemål, særlig blant barnefamilier, som nyter de brede, langgrunne strendene og nærheten til store opplevelser. Nå kan du booke en sikker og avslappende reise til Adriaterhavskysten med Escapeaway, inkludert fly, leiebil og en av våre populære ferieboliger.

Bare ordet "Adriaterhavskysten" får mange til å tenke på vakre badebyer med lange, brede og fantastiske sandstrender, maleriske små byer og - som selve kronen på verket - Venezia. Dette er likevel ikke alt Adriaterhavskysten har å by på; listen er mye lenger. 

Den italienske Adriaterhavskysten strekker seg fra Trieste i nord og hele veien nedover østkysten til "hælen" i Apulia. Her hos Escapeaway fokuserer vi på den nordlige delen av kyststrekningen, altså det området som strekker seg fra Trieste i nord og helt ned til sør for Rimini. Her ligger de tradisjonelle badebyene som perler på en snor, med store, brede og barnevennlige sandstrender og et levende kystmiljø.

Adriaterhavskysten er et perfekt reisemål for deg som søker en herlig sol- og badeferie i kombinasjon med naturopplevelser, kultur og spennende besøk i sjarmerende byer som Treviso, Ravenna og naturligvis betagende Venezia.

Området egner seg fint for en bilferie, men for deg som synes det blir litt vel langt å kjøre (ca. 23 timer med bil fra Sør-Norge) er det gode flyforbindelser til flere byer i området, for eksempel  Verona og Bologna. Derfra er det kun halvannen times kjøretur til kysten. Man kan også fly direkte til flyplassen i Venezia. 

>> Du kan lese mer om bilferie til Adriaterhavskysten her

Klassiske badebyer som et perfekt utgangspunkt for en avslappende ferie

Adriaterhavskysten er, med unntak av Venezia, kjent for sine brede og lange sandstrender. Flere av kystbyene lokker hvert år mange ferieglade gjester, hvilket ikke er rart: i dette området hersker en deilig atmosfære som egner seg perfekt for hele familien - både store og små.  

Er du ute etter familieaktiviteter som dyrehage, badeland, tivoli, golf og tennis (for å nevne et lite utvalg av alle opplevelsene) bør du ta en nærmere titt på Lignano, som er en fortryllende badeby med gode restauranter i ulike prisklasser, gode shoppingmuligheter og en lang, fin sandstrand. Under høysesongen blir det avholdt mange spennende arrangementer her. 

>> Les mere om reiser til Lignano her

Én av kystens mest populære byer er Caorle (som hører sammen med Caorle Lido Altanea), mye takket være byens idylliske, lille sentrum. Her kan du nyte solen på to forskjellige strender, spankulere i sjarmerende gater og nyte god mat på en av de hyggelige restaurantene før du avslutter med deilig, italiensk iskrem eller crépes à la Nutella. Caorle er et godt valg av reisemål dersom man reiser flere generasjoner sammen. Stedet har mange stamgjester som vender tilbake år etter år. Med andre ord er Caorle et godt valg for deg som vil reise til Adriaterhavskysten med hele familien.

>> Les mer om reiser til Caorle her

Nærmeste badeby nord for Venezia heter Lido di Jesolo - en forfriskende, liten by med en anelse høyere puls enn sine nabobyer. Her finner du en kilometerlang flott sandstrand, en lang gågate full av butikker av ulike slag og et hav av spisesteder for alle smaker og lommebøker. Du har også nærhet til flere outlets. Hvis du ønsker litt mer fred og ro, men fortsatt nærhet til byens liv, kan du heller velge Cavallino, som ligger ca. 10 kilometer fra Lido di Jesolo. Det går busser mellom de ulike byene, inkludert Venezia, noe som er praktisk for deg som reiser med fly.

>> Les mer om reiser til Lido di Jesolo her

Sør for Venezia ligger flere badebyer. Én av dem er Lido degli Estensi, og lenger syd ligger klassiske badebyer som Riccione, Cesenatico og Rimini. I alle tre byene summer det av liv og turister som nyter glade dager. Hvis du får lyst til å besøke Venezia, men samtidig ha tilgang til badestrender kan du bo i en av våre boliger på øya Lido di Venezia. Fra øya er det enkelt å reise til og fra Markusplassen med den lokale vaporetto. Lido di Venezia er et mer eksklusivt område og er preget av store villaer og grønne hager. Her finner den berømte filmfestivalen i Venezia sted. Et annet sted som bør oppleves er byen Chioggia, som også kalles "lille Venezia". Chioggia har en deilig og intim atmosfære og er ikke preget av masseturisme. 

>> Les mer om Escapeaways utvalgte ferieboliger på Adriaterhavskysten her

Hoteller ved Adriaterhavet

Populære hoteller ved Adriaterhavet

Italia, Marche, Pesaro
9,5
Fantastisk
364 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Avstand til havet: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Veneto, Porto Santa Margherita
9,1
Fantastisk
717 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Nord-Italia, Veneto, Lido di Jesolo
8,6
Meget bra
587 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du en reise til Adriaterhavet med Escapeaway

Med Escapeaway kan du enkel booke en problemfri og sikker reise til Adriaterhavskysten, med mulighet for avreise med fly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Den smarte søkemaskinen støvsuger hele tiden internett for de beste prisene på flybilletter med rutefly og setter dem sammen med våre utvalgte hoteller på Adriaterhavskysten. Vi samler hele ferien i én pakkereise med reisegaranti, slik at du får det beste av begge verdener. Tilføy en leiebil til pakken og få en perfekt opplevelse når du kommer frem.

Et vakkert land med fokus på mat og vin 

Det kan være lett å glemme at Nord-Italia, foruten en fantastisk kystlinje, har et vakkert innland. I den nordlige delen av regionen, som heter Friuli Venezia Giulia, blir de grønne åsene prydet av druene som brukes i italienske viner. Hvis du velger en ferie nord for Venezia har du alle muligheter til å la smaksløkene nyte ekstraordinære opplevelser. Her ligger nemlig mange sjarmerende gårder som produserer ost og vin og dersom den verdenskjente skinken Prosciutto di San Daniele frister, bør du besøke San Daniele, som er et ekte paradis for skinkeelskere. Regionen har en svært interessant historie å fortelle og byr på flere spennende byer, blant annet Udine, Gorizia, Palmanova og Pordenone. Hvis du derimot reiser vestover og inn i landet kan du oppleve Prosecco-området og vindistriktet Valpolicella. Herfra kan du til og med reise på dagsutflukt til Gardasjøen.

Utforsk ett av landets mest karakteristiske kjøkkener

Hvis du reiser til Adriaterhavet og ønsker å utvide horisonten og se hva som finnes sør for Venezia, nærmere bestemt i traktene rundt Rimini, kan vi fortelle deg at det foruten lange strender venter et vakkert, grønt landskap og autentiske kulturopplevelser. Sørg for å sette av tid til å reise "ut på landet" og oppleve stemningen i den sjarmerende lilleputtstaten San Marino. Derfra kan du nyte en vakker utsikt over det omkringliggende landskapet. Slå deg gjerne ned på en av de hyggelige utendørsresturantene og nyt den gode maten og historiens vingesus. La deg overraske av Ravenna, som er en ytterst sjarmerende by med hyggelige gater og et vakkert bytog. 

Dessuten er det mange gode restauranter og shoppingmuligheter her, i tillegg til en spennende historie som strekker seg helt tilbake til år 89 f.Kr. Byen Bologna er absolutt verdt et besøk med sin fantastiske kultur, sitt vakre sentrum og sine gode resturanter. Italia er Italia, og nesten uansett hvor du velger å reise i dette vidunderlige landet finner du vakre perler som bare venter på å bli oppdaget.

Mer informasjon til deg som skal reise til Adriaterhavet

Den italienske Adriaterhavskysten strekker seg fra nord ved Trieste på grensen til Slovenia i regionen Friuli og hele veien sørover langs østkysten til regionen Puglia på Italias "hæl".  Vi i Escapeaway har valgt å fokusere på den nordlige delen av kyststrekningen, som strekker seg fra Trieste i nord til badebyen Rimini i regionen Emilia-Romagna, som ligger på sørspissen av kyststrekningen. 

Adriaterhavskysten byr på tradisjonelle badebyer, store, barnevennlige sandstrender, fremragende gastronomi og rike muligheter til å kombinere en badeferie med natur, kultur og dagsutflukter til spennende kulturbyer som Treviso og de hundre øyers, Marco Polos og romantikkens by, Venezia.

Hvis du søker familieaktiviteter - for eksempel zoologisk hage, tivoli, badeland, golf eller tennis - bør du besøke Lignano, som dessuten har gode og brede strender med fin, lys sand. I Caorle kan du oppleve et hyggelig, lite sentrum med fargerike hus, smale smug, to gode sandstrender og en vakker strandpromenade. I Lidi di Jesolo kan du oppleve en bred og barnevennlig sandstrand, massevis av underholdningstilbud for hele familien og et stort utvalg av butikker og restauranter. Hvis du ønsker fred og ro, men samtidig kort avstand til livet i byen, kan du i stedet velge Cavallino, som ligger ca. 10 kilometer fra badebyen Lido di Jesolo

Hvis du kunne tenke deg å kombinere badeferie ved Adriaterhavskysten med en storbyferie i Venezia, bør du reise  til Lido degli Estensi eller de klassiske badebyene som Riccione, Cesenatico og Rimini. Du kan også reise til byen Chioggia, som ligger 60 kilometer sør for Venezia og ofte kalles "lille Venezia" siden byen minner om Venezia slik byen var før alle turistene begynte å strømme dit.  

>> Mer informasjon om ferie ved Adriaterhavet finner du her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene ved Adriaterhavet?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 340 anmeldelser