Reiser til Adriaterhavet

Italiensk badeferie med langgrunne strender, sjarmerende badebyer og Venezia innen rekkevidde –  blir neste familieferie ved Adriaterhavet? Bestill fly fra Norge, feriehus og evt. leiebil når du kommer frem.

Adriaterhavet er et populært reisemål, spesielt blant barnefamilier som nyter de brede strendene og nærheten til store opplevelser. Nå kan du bestille en pakkereise til Adriaterhavskysten med Escapeaway, inkl. fly, leiebil og et av våre populære feriehus.

Adriaterhavskysten, som ligger på Italias østlige side, omfatter en herlig kystlinje som strekker seg helt fra den slovenske grensen i nord og hele veien til "hælen" i Puglia. Vi i Escapeaway har fokusert på den nordlige delen av kyststrekningen, altså det området som strekker seg fra Trieste i nord og ned til Rimini i sør. Her ligger de tradisjonelle badebyene som perler på en snor, med store, brede og barnevennlige sandstrender. Adriaterhavskysten er et perfekt reisemål for deg som ønsker en herlig sol- og badeferie i kombinasjon med natur, kultur og spennende besøk i sjarmerende byer som Treviso og sagnomsuste Venezia.

Perfekt for bilferie

Området egner seg fint for en bilferie, og det er jo praktisk å ha med bilen på ferie, spesielt hvis du vil kjøpe med deg litt gode viner fra området hjem. For deg som synes det blir litt vel langt å kjøre (ca. 23 timer med bil fra Sør-Norge) er det gode flyforbindelser til flere byer i området, som  Verona, Venezia eller Bologna. Da er det kun snakk om ca. halvannen times kjøring fra flyplassen, avhengig av hvor du lander og hvor du skal. 

Klassiske badebyer for en avslappende ferie

Adriaterhavskysten er, med unntak av Venezia, kanskje mest kjent for sine brede og lange sandstrender. Flere av kystens byer lokker hvert år mange sol- og badeglade gjester, noe som ikke er så merkelig da det hersker et rolig og deilig tempo her, som passer for hele familien, gammel som ung.

Er du ute etter familieaktiviteter som dyrehage, badeland, tivoli, golf og tennis (for å nevne noe av alt som tilbys) bør du ta en nærmere titt på Lignano, som er en velstelt badeby med trivelige restauranter i ulike prisklasser, gode shoppingmuligheter og lang, fin sandstrand. 

Bibione heter nabobyen, og den er et godt valg for deg som lengter etter en ekstra rolig og avslappende ferie med late dager på stranden eller i bassenget. Her finner du det meste du behøver, og i tillegg til den brede sandstranden har du tivoli, marked én dag i uken, deilig strandpromenade, ridemuligheter, kveldsåpne butikker og spisesteder.

En av kystens mest populære byer heter Caorle (sammen med Caorle Lido Altanea), og dette er mye takket være byens idylliske lille sentrum. Her kan du slikke sol fra to strender, spankulere langs sjarmerende gater og nyte god mat på noen av de koselige restaurantene/trattoriaene for  deretter å avslutte med en lekker iskrem eller crépes à la Nutella. Caorle er et ekte generasjonsreisemål som har noe for alle aldre, og mange kommer igjen år etter år. Et godt valg for deg som vil ta med hele storfamilien på tur.

Nærmeste badeby til Venezia heter Lido di Jesolo, en forfriskende liten by med en anelse høyere puls enn sine naboer. Kilometerlang fin sandstrand, en gågate full av butikker av ulike slag, et hav av spisesteder for alle smaker og lommebøker, og nærhet til outlets er noe av det du finner her. Hvis du ønsker litt mer ro og fred, men fortsatt nærhet til byens liv og røre, kan du heller velge Cavallino som ligger ca. 10 km fra Lido di Jesolo. Det går buss mellom de ulike byene og busser frem og tilbake til Venezia – veldig praktisk for deg som kommer med fly.

Sør for Venezia dukker det opp små badebyer som Lido degli Estensi og enda et stykke lengre sør finner du de klassiske badebyene Riccione, Cesenatico og Rimini  – byer med puls og konstant bevegelse.

Frister det med en ferie i Venezia der du samtidig kan ta en dukkert i havet når du føler for det, kan du velge noen av våre feriehus og hoteller på Lido di Venezia, for dit kommer du deg kjapt og greit fra Markusplassen. Et annet fint alternativ er Chioggia, "lille Venezia", som har en pittoresk og mer intim atmosfære borte fra masseturismen.

Hoteller ved Adriaterhavet

Populære hoteller ved Adriaterhavet

Italia, Nord-Italia, Veneto, Lido di Venezia
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Veneto, Lido di Venezia
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Nord-Italia, Veneto, Porto Santa Margherita
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

 

 

Mat og vin i innlandet

Det kan være lett å glemme at Nord-Italia, i tillegg til en fantastisk kystlinje, også har et vakkert, innbydende innland. Spesielt oppe i de nordlige delene av regionen kalt Friuli Venezia Giulia, der den ene vinranken følger den andre oppe på de grønne bakketoppene. Velger du å tilbringe ferien nord for Venezia, får du mange muligheter til å la smaksløkene dine få ekstraordinære opplevelser. Her er det nemlig mange sjarmerende gårder som produserer ost og vin, og hvis det frister med litt av den verdenskjente skinken Prosciutto di San Daniele, bør du stikke innom San Daniele – et paradis for deg som er glad i skinke!

Regionen har en svært interessant historie å fortelle og flere fine byer som Udine, Gorizia, Palmanova og Pordenone å by på. Drar du derimot vestover og inn i landet, får du Prosecco-området for dine føtter, samt vindistriktet Valpolicella. Du kan til og med dra på dagsturer til Gardasjøen.

Skjulte perler overalt i Italia

Bestemmer du deg for å utvide horisonten og se hva som finnes sør for Venezia, nærmere bestemt i traktene rundt Rimini, venter det deg lange strender og et frodig innland med fjell, myke åser og fargerike solsikke-enger. Sørg for å ta deg en tur "ut på landet" og stikk innom sjarmerende San Marino, der du får en vakker utsikt over det omkringliggende landskapet. Slå deg gjerne ned på en av de trivelige kafeene eller restaurantene og nyt den gode maten og det historiske suset.

La deg også overraske av Ravenna; en svært sjarmerende by med koselige gater og torg. Dessuten er det mange gode restauranter og shoppingmuligheter her, i tillegg til en spennende historie som strekker seg helt tilbake til år 89 f.Kr.

Andre steder som er vel verdt en visitt, er Bologna for sin kultur og sitt vakre sentrum, Modena for sin balsamico-eddik og sine unike bygninger, og Cervia for sin havn og sine restauranter. Nesten uansett hvor du velger å reise i dette vidunderlige landet finner du skjulte perler som bare venter på å bli oppdaget.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene ved Adriaterhavet?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 323 anmeldelser