Reiser til Chioggia

Chioggia blir ofte omtalt som "Lille Venezia", og kanalbyen har mange likheter med sin mer berømte naboby. Her kan du likevel oppleve et mer autentisk, italiensk hverdagsliv og slappe av på byens lange sandstrand. Bestill din reise til Chioggia med Escapeaway i dag!

Chioggia ligger i den sørlige enden av Laguna Veneta, på motsatt side av Venezia. Til tross for den korte avstanden mellom de to kanalbyene, kjenner de færreste til Chioggia som reisemål. Dette er synd, ettersom at du reise til Chioggia har mulighet til å oppleve mye av den sjarmen du finner i Venezia, samtidig som at du er omgitt av færre turister. 

Velkommen til Italia med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Chioggia og andre reisemål i regionen Veneto, der du bor på nøye utvalgte hoteller når du er på reise. Hvis du selv ønsker å arrangere reisen til Chioggia kan du naturligvis kun booke ditt hotellopphold gjennom Escapeaway, men du kan også bestille en pakkereise inkludert fly, hotell og evt. leiebil eller transfer tur/retur fra flyplassen til ditt hotell eller til en ferieleilighet.

Lille Venezia

Der er kun omkring en times kjøretur til Venezia, men dette er ikke årsaken til at Chioggia i lang tid har vært kjent som "Lille Venezia". Chioggia har kanskje ikke like mange storslåtte plasser og monumenter som sin storebror, men til gjengjeld finner du det autentiske, italienske hverdagslivet som man til tider kan savne i den ellers så romantiske nabobyen.

I Chioggia kan du ofte se fiskere langs kaia som tømmer sine garn, nyvaskede klær som henger til tørk på tvers av gatene og utforske markedene uten å måtte kjempe deg gjennom masser av turister. Dette betyr selvfølgelig ikke at det ikke er turisme i Chioggia, men den største industrien er fisket, som til dels fortsatt foregår fra tradisjonelle, fargerike småbåter.

Til tross for at Chioggia er et roligere sted enn Venezia, er det fortsatt et sted som syder av liv. Byens ukentlige torsdagsmarked er et av de største av sitt slag i Veneto-regionen og trekker folk fra nær og fjern. Du kan også velge mellom mange resturanter, kaféer og trattoriaer, mens du kan handle dagligvarer på de mange minimarkedene som ligger jevnt fordelt i både det gamle Chioggias smale gater og i den nye bydelen Sottomarina.

En av tingene som skiller Chioggia fra mange andre reisemål, er den enkle tilgangen til stranden. Til tross for at de færreste oppfatter Sottomarina som en egentlig badeby er det kun noen meter å gå ned til en lang, bred sandstrand. Selv om særlig barnefamilier som regel bruker mye tid på å nyte strandlivet når de besøker Chioggia, er det også gode utfluktsmuligheter i området. 

Utfluktsmuligheter

Det er naturlig å besøke Venezia som ligger cirka 60 kilometer mot nord når man er i Chioggia. Dersom du ikke kjører med bil (du kan uansett ikke kjøre inn til bykjernen), kan du reise med en fast fergeforbindelse mellom Chioggia og Venezia. Turen tar cirka 90 minutter. 

Ettersom at du bor relativt tett på Venezia, har du gode muligheter til å oppleve den berømte kanalbyen enten tidlig om morgenen eller sent på kvelden, mens det er færre dagsturister i området. 

Også dersom du reiser til Chioggia i høysesongen, er det verdt å sette av en dag til å oppleve Venezia, som ikke uten grunn er et av Italias mest kjente reisemål. Du bør sette av mange timer til å utforske Venezia, enten om du besøker du mest kjente stedene eller om du ønsker å utforske de små smugene i bakgatene rundt de verdensberømte attraksjonene. Her finner du ofte en helt annen, mindre hektisk atmosfære og gode muligheter til å oppleve byens gamle sjel. 

Hvis du reiser på ferie med barn, kan dere fortsette lengere nordover til badebyen Lido di Jesolo. Her kan dere besøke badeland og temaparker med massevis av fornøyelser og attraksjon for barn og ungdommelige sjeler. Venezia er ikke den eneste spennende byen i Veneto-regionen, du har også spennende kulturbyer som Padova og Vicenza innenfor rekkevidde.

>> Les også om reiser til Adriaterhavskysten her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Chioggia

Hva sier gjestene i Chioggia?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser