Reiser til Colognola Ai Colli

Historikere er enige om at navnet Colognola Ai Colli stammer fra det latinske "coloniola", som betyr "liten koloni." Det som senere utviklet seg til dagens Colognola Ai Colli var altså rundt år 100 f.Kr. sannsynligvis en romersk "vicus". Det vil si en militær bosetning som romerne plasserte her for å beskytte en hovedvei som forbandt Genova med Aquileia, som var en av de viktigste byene i Romerriket.

I dag er det knapt noen som tenker på Colognola Ai Colli som en strategisk viktig by å ha herredømme over. Som en feriereisende er beliggenheten imidlertid ganske praktisk. Her bor du bare rundt 18 kilometer øst for Verona, som står på UNESCOs verdensarvliste, og som selvfølgelig er kjent for å danne bakteppe for historien om Romeo og Julie.

Til sammenligning er Colognola Ai Colli bare en liten ubetydelig landsby som ikke tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Her går livet mesteparten av året sin stille, kjente gang. Det er imidlertid jevnlige arrangementer hvor du kan oppleve de lokale tradisjonene. Som for eksempel den tilbakevendende festivalen Sagra dei Bisi, der den tredje helgen i mai feirer den lokalproduserte erten. Den grønnsakens historiske betydning som en ressurs for byen, sees tydelig ved at den opptrer i en karnevalsprosesjon som Re Biso (ertekonge).

Perfekt for korte og lange utflukter

Colognola Ai Colli ligger på en liten høyde, så beveger du deg for eksempel opp til helleren foran den vakre kirken, har du en fantastisk utsikt over landskapet. Det er preget av andre små landsbyer og mange vingårder. Uansett hvilken retning du går fra Colognola Ai Colli, langs de små landeveiene vil du se rader med gamle vinstokker. Dette er et område som inviterer til sykling eller turgåing for å utforske områdets vingårder og de koselige osteriene – enkle restauranter med enkle, men gode retter laget av lokale råvarer på menyen.

Med andre ord, en tur til Colognola Ai Colli gir deg en sjanse til å oppleve det ekte, landlige Italia. Det er ingen horder av turister her, men heller en god mulighet til å møte italienerne i deres vanlige hverdag. Samtidig har du rikelig anledning til å dra på utflukter til noen av landets mest kjente attraksjoner. Her er det selvsagt opplagt å besøke Verona, som ligger såpass nært. Her kan du enkelt bruke noen dager på sightseeing og utforske butikkene og restaurantene.

Takket være beliggenheten mellom Gardasjøen i vest og Venezia i øst, kan du på en tur til Colognola Ai Colli også oppleve disse vakre stedene på en dagstur. Har du bil, noe som anbefales, er det mange muligheter underveis for å bli inspirert av avstikkere til severdigheter.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Colognola Ai Colli