Reiser til Garda

Garda er en ekte klassiker og er ett av de mest populære reisemålene ved Gardasjøen. Byen oser av autentisk og avslappet feriestemning, men byr også på historie som kan dateres helt tilbake til romerriket. Her finner du et stort utvalg av gode restauranter og kaféer. Book din reise til Garda med Escapeaway i dag!

Garda er en vakker, liten by i den sørøstlige enden av Gardasjøen. Her kan du slentre langs sjøpromenaden og nyte av et godt utvalg av restauranter og butikker. Byen har tiltrukket seg gjester opp gjennom historien, men de fleste av byens hoteller har i dag blitt modernisert og byen har som helhet fått seg et betydelig løft. 

Den tidligere romerske byen, som i dag huser rundt 3500 innbyggere, domineres av det gamle klosteret som har utsikt over bukten. Likevel kjenner nok de fleste til byen på grunn av dens mange spektakulære villaer og hager, for ikke å glemme den flotte stranden Baia delle Sirene. Klikk på kartet nedenfor for mer informasjon om hoteller og andre ferieboliger i byen og en oversikt over avstander til flyplasser og byer i Nord-Europa.

Er du på utkikk etter den perfekte reisen til Garda? Utvalget av hoteller i byen er omfattende, og i søkemotoren her på siden finner du vårt utvalg av håndplukkede hoteller, villaer og ferieleiligheter i og omkring Garda. Kanskje drømmer du om en ferie på et hyggelig Bed & Breakfast ved Gardasjøen? Eller kanskje du skal reise med hele storfamilien eller en vennegjeng? Da bør du vurdere å leie en stor villa til minst 20 personer. Bare tast inn datoene og antall reisende for å få en oversikt over de tilgjengelige feriehusene i din ferieperiode. Det blir nesten ikke enklere å finne det perfekte feriehuset til din neste ferie i Italia.

>> Les om våre hoteller ved Gardasjøen her

Transport

For deg som foretrekker å reise med fly til Italia er flyplassen i Verona den nærmeste til Garda (ca. 36 kilometer unna). Du finner også Bergamo Flyplass og Milano Linate Flyplass innenfor rimelig kjøreavstand. Det er gode bussforbindelser fra Garda til den nordlige delen av innsjøen og gode togforbindelser sørover til Verona og Peschiera. Fra Peschiera er det også gode båtforbindelser på tvers av sjøen. Med bil kommer du enkelt ut til Brenner-motorveien via det lille passet Costermano, som skiller fjellene Monte Baldo og Monte Brione fra hverandre.

Leiebil er et naturlig valg dersom du ønsker å kunne utforske mer enn bare nærområdet i eget tempo. Med en bil er det dessuten enklere å følge plutselige innskytelser uten å måtte tenke på rutetider. 

>> Gode råd om bilutleie i Italia
>> Les mer om bilferie til Gardasjøen her

Restauranter og shopping

Det strekker seg en flott, liten promenade langs innsjøen med restauranter, isbarer og butikker. Det er kun få kilometer til like sjarmerende, om enn litt mer moderne Bardolino. Dersom shoppinglysten melder seg kan du vende snuten mot Via Mazzini i Verona, der du finner butikker for enhver smak.

Utflukter og aktiviteter

Lei en båt, dra på tur med pedalbåt, reis på utflukt med NAVIGARDAs båter (billett kjøpes på brygga). Innsjøen er ikke kun spaserturer langs promenadene; det er også seiling, vindsurfing og vannaktiviteter for våghalser – kort sagt er alt tilrettelagt for en aktiv ferie ved Gardasjøen

Barna kommer nok til å fryde seg over besøk i fornøyelsesparkene Gardaland og Caneva World, som begge ligger en liten halvtime unna med bil. Det er mer enn nok severdigheter og sjarmerende byer omkring innsjøen til å fylle ferien med nye opplevelser hver dag. Du kan også besøke berømte kulturbyer som Verona og den velholdte middelalderbyen Mantova.

Disse og mye mer kan du oppleve på spennende turer med en lokalkjent, sertifisert guide fra vår samarbeidspartner Viator, som har et bredt utvalg av velorganiserte utflukter i Veneto. En reise til Garda er vel og merke også for livsnytere og deg som bare vil koble helt av og finne hvilepulsen. Det er for eksempel ikke langt til golfbaner, vindistrikter, velværetilbud og ikke minst et bredt utvalg av gode restauranter. 

>> Les også om luksusferie ved Gardasjøen her

Hoteller i Garda

Populære hoteller i Garda

Italia, Nord-Italia, Veneto, Garda
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Nord-Italia, Veneto, Garda
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Nord-Italia, Veneto, Garda
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du en reise til Garda med Escapeaway

Med Escapeaway kan du benytte den smarte søkemaskinen til å booke en enkel og sikker reise til Garda. Velg mellom avreise med fly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med mellomlanding underveis. Vi finner rimelige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Garda og med mulighet til å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet.

Til tross for at Garda er en liten by, byr Garda på flere interessante historiske og arkitektoniske severdigheter som du kan oppleve på din ferie ved Gardasjøen.

Garda slott
Slottet kneiser 300 meter over byen og byr på en enestående utsikt over hele sjøen. Over slottet finner du byens kloster, som stammer fra det 15. århundre.

Brenzoni Villa
Landsbyen San Vigilio ligger et par kilometer utenfor Garda og er oppkalt etter Saint Vigilius (San Vigilio), som var biskop av Trento fra år 385 til år 402 e.Kr. I San Vigilio ligger den berømte Brenzoni Villa. Villaen ble bygget i 1540 av Agostino Brenzoni, som den også er oppkalt etter, og har huset store, internasjonale berømtheter gjennom tidene. Blant disse er tsar Alexander, Napolis konger, Winston Churchill, Laurence Olivier, kong Juan Carlos og den britiske kongefamilien.

Santa Maria Assunta
Byens sognekirke Santa Maria Assunta ble - i likhet med hva navnet antyder - dedikert til Jomfru Maria. Kirken stammer fra det 6.-7. århundre, men ble gjenoppbygget i år 1530 av Giovanni Matteo Giberti. Byggingen ble etterhvert stoppet på grunn av mangel på midler, og kirken ble ferdigstilt først i 1764. 

Palasser
Du kan blant annet oppleve Palazzo dei Capitani, som er en bygning i venetiansk-gotisk stil og som stammer fra det 14. århundre, og Palazzo Carlotti, som ble bygget i renessansestil.

Utfluktsmuligheter

Fra Garda har du også et perfekt utgangspunkt for dagsutflukter til andre byer ved Gardasjøen og til severdigheter og opplevelser som ligger enda et stykke vekk. 

Byen er godt forbundet med andre byer i området ved hjelp av et bussnettverk som starter ved busstasjonen i bykjernen. Herfra går det busser hver time til andre vakre feriesteder både nord og sør for sjøen. 

Du kan kjøpe billetter til storbyen Verona, som ligger kun omkring én time fra Garda med buss. Her kan du oppleve den berømte UNESCO-byen, som blant annet er kjent for å være scenegrunnlag for Shakespeares romantiske, dramatiske verk om Romeo og Julie, sin spektakulære operaarena, Castelvecchio, Teatro Romano, Verona katedral og byens mange berømte plasser, palasser og museer.

>> Les også om opphold på agriturismo ved Gardasjøen her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Garda?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 92 anmeldelser