Reiser til Lido di Venezia

Lido di Venezia ligger bare 10 minutters båttur fra Markusplassen. Dette er som en mini-versjon av Venezia med kanaler og gamle villaer – og selvsagt med fantastiske bademuligheter!

Alle kjenner til Venezia, men de færreste kjenner til denne sjarmerende øya rett utenfor byen, som skiller lagunen fra havet. Her er det også små kanaler og flotte, gamle villaer, og den største forskjellen fra Venezia er at på Lidoen er villaene omgitt av grønne hager og ligger få metre fra stranden og havet. Lido di Venezia har vært venezianernes foretrukne sommersted i generasjoner, og det er det fremdeles. Luften på Lidoen er vesentlig bedre enn i sentrum, da det nesten alltid blåser en frisk liten bris, og her er det også langt færre turister og mye mer plass.

Filmfestival, golf og mat

I mange år lå Venezias berømte kasino på øya, men det er nå flyttet til Canale Grande i sentrum. I stedet brukes bygningene nå til den verdensberømte filmfestivalen som avholdes hvert år i september. I denne perioden er de fleste hoteller booket flere år fremover, så i akkurat dette tidsrommet er det vanskelig å finne noe som helst av overnattinger på øya.

Lido di Venezia har også en av Italias beste golfbaner, noe som gjør det mulig å kombinere storby-, golf- og badeferie. Nyt den flotte utsikten over sentrum i Venezia og Markusplassens campanile fra havnen, og ta en uforglemmelig båttur over stredet i soloppgang eller solnedgang. Restaurantene på Lido di Venezia er også en klasse for seg selv, i hvert fall sammenlignet med tilbudet i sentrum. Det gjelder ikke bare kvaliteten, men også prisen, som er halvert i forhold til sin storebrors spisesteder.

Ta med leiebilen

En annen fordel med Lidoen, er at dere har mulighet til å ta med dere bilen. Det selges fergebilletter fra parkeringsøya Tronchetto, og øya er forbundet med flyplass, sentrum og to parkeringsøyer (Piazzale Roma og Tronchetto) med ferger flere ganger i timen. Den raskeste forbindelsen mellom Lido di Venezia og Markusplassen tar ca 10 min, mens den vanlige vaporetto tar ca 20 min. Det går vaporettoer om natten også, så dere kan utforske kanalbyen til langt utover kvelden uten å bekymre dere for hjemkomsten.

Bestill ferieovernatting i Lido di Venezia

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter over hele Veneto-regionen. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd. Bare send oss en e-post via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Lido di Venezia