Reiser til Pescantina

Pescantina ligger ved Adige-elven omtrent halvveis mellom Gardasjøen og Verona. Det er i stor grad elven, som er Italias nest lengste, som har formet Pescantinas historiske utvikling. Byen var dermed i århundrer et av de viktige knutepunktene for skipsfart på Adige og blomstret i den perioden opp.

Reiser du til Pescantina i disse dager, kan du oppleve den brede Adige på nært hold. Det har blitt populært å seile på elva, og lokale bedrifter tilbyr turer i kano, kajakk eller med gummibåt (rafting) med guide, eventuelt kombinert med sykkeltur. Det er en god mulighet til å ha en morsom og aktiv opplevelse med familie eller venner i ferien. Det er også ganske interessant å se byer og landskap fra vannsiden.

Alt i alt gir en tur til Pescantina deg et godt utgangspunkt for å utforske mer av regionen. Det er bare rundt 12 kilometer inn til sentrum av Verona, som du kanskje kjenner fra den tragiske kjærlighetshistorien til Romeo og Julie. Imidlertid har denne sjarmerende metropolen mye mer å tilby, med alt fra historiske severdigheter inkludert det berømte amfiteateret, som nå brukes til operaer, til et rikt utvalg restauranter med en stolt tradisjon for kreativitet og eleganse.

Temaparker eller vingårder?

Kjører du i stedet i motsatt retning, er det like langt (eller kort) til Lazise på Gardasjøens østlige bredd. Har du sommerferie kan du slå deg ned på en av strendene og nyte en forfriskende dukkert i innsjøen. Har du med deg små barn på turen vil det nok også være populært å stikke innom badelandet Caneva World eller den store fornøyelsesparken Gardaland.

Pescantina er også et godt valg hvis du reiser til Nord-Italia for å utforske det lokale kjøkkenets herligheter, og ikke minst de gode vinene som denne regionen er kjent for. Pescantina ligger i det anerkjente vinområdet Valpolicella, som blant annet de sterke Amarone-vinene stammer fra. Du kan enkelt bruke hele reisen på å besøke vingårder og koselige småbyer med familiedrevne restauranter. Her venter med andre ord ideelle forhold på deg for en virkelig livsnytende ferie, hvis det er det du ønsker.

Selv om Pescantina ikke er en stor by, finner du også her en god håndfull spisesteder og et supermarked hvor du kan få tak i det meste. Det er også bare noen få kilometer til nabobyen Bussolengo på den andre siden av elven, hvor det er enda flere restauranter og butikker å velge mellom.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Pescantina