Reiser til Venezia

Med kanaler, gondoler, masker, mystiske historier og myldrende liv, er Venezia kanskje verdens mest spesielle by. Hvordan kommer du deg hit, hva bør du se, smake på – og hvor bør du bo? Vi hjelper deg.

Bestill en reise til Venezia med fly fra Norge og velg mellom alle våre håndplukkede hoteller og ferieleiligheter. Vi er eksperter på Italia, og enten du vil bo i et koselig B&B, et fint hotell eller i en leilighet, har vi mange muligheter. 

Byen med de hundre øyene

En by full av ekstraordinære artistiske og arkitektoniske skatter venter på dere! Venezias bemerkelsesverdige historie gjennom århundrer har etterlatt mange spor. Det er vanskelig å begripe, men Venezia er bygd på mer enn 100 små øyer, som gjennom århundrene har blitt forbundet med broer inntil de nå utgjør en sammenhengende by. Bare det faktum at byen en bygd på massive påler er nok til å gjøre den bemerkelsesverdig. Vi anbefaler å bruke noen dager her, det er mye å se ...

Å komme seg rundt

I stedet for busser finner dere her vaporetto, eller vaporetti i flertall, som betyr vannbusser. Dere kan hoppe av og på disse for å komme dere rundt langs kanalene, det er en spesiell opplevelse. Dere kan også ta en privat vanntaxi, som koster litt mer, eller en privat tur med en gondol – som er veldig dyrt. Eller dere kan gå – byen er nemlig ikke så stor, så dere kan gå fra én side av byen til den andre på ca. en time. På turen vil dere oppdage fantastisk kunst, flott arkitektur og urbane landskap som tar pusten fra dere. Dere kan også ta en vannbuss til øyene Murano og Burano, som begge er verdt et besøk.

Gastronomiske opplevelser

Det er massevis av spisesteder å velge i. Før middag anbefaler vi et besøk i en osteria eller vinbar, hvor dere kan oppleve en livlig og ekte atmosfære. Ta en aperitivo som den berømte "spritz" (en cocktail laget av prosecco og Aperol eller Campari) og spis "cicchetti" (snacks som små krutonger, grillspyd, velsmakende bakverk og andre typiske retter).

Om dere ikke er mette etter dette, kan dere vandre gatelangs på jakt etter en koselig restaurant, men vær på vakt for stedene som har servitører utenfor som prøver å dra inn kunder, siden maten trolig ikke er så god der. De lokale spiser sent, rundt kl 21, så hvis dere klarer å vente er vårt tips å følge etter noen lokale og spise hvor de spiser og slik unngå de mest turistifiserte stedene (da disse gjerne er dyre og med mindre fokus på kvalitet).

Sightseeing i Venezia

Listen over interessante steder å se i Venezia er lang, og inkluderer mange kirker. Du har kanskje hørt om Basilica di San Marco, eller Markuskirken som definitivt er et av høydepunktene ved et besøk i Venezia. Det er en imponerende kirke med et klokketårn og en like imponerende piazza utenfor. Symbolet for Markuskirken er et mesterverk av en gresk hellenistisk skulptur: de berømte forgylte bronsehestene. Et besøk i kirken er et must. Den er verdensberømt for sine uvurderlige skatter og fascinerende hemmelige rom. Noen av dem, som Zen-kapellet er imidlertid vanligvis stengt for publikum. Det er fri inngang til kirken, men ved museet betaler du inngangsbillett.

Rialtobroen har blitt et av Venezias mest kjente ikoner og har en historie som strekker seg 800 år tilbake. Dagens Rialtobro ble fullført i 1591 som erstatning for en i tre som hadde kollapset. I det samme området, San Polo, finner du også Rialtomarkedet som vil kunne dekke shoppingbehovet. Shopping er generelt litt rimeligere her enn i byens hovedsentrum.

Palazzo Ducale på Markusplassen er verdt å besøke. Palasset i veneziansk gotisk stil er et av Venezias sentrale landemerker med sin fantastiske arkitektur og sine flotte kunstverk. Dere kan kjøpe billett til en guidet tur i palasset kalt 'Secret Itinerary'.

Den jødiske gettoen. Besøk det jødiske kvarteret som fortsatt er veldig aktivt i Venezia, og beundre en annen side av byen. Området har fire synagoger. Unngå fredag kveld og lørdag (den jødiske sabbaten) da alle de jødiske butikkene og restaurantene vil være stengt.

San Giacomo di Rialto er muligens den eldste kirken i Venezia, oppført omkring år 421. Den er mest kjent for et stort ur fra det 15. århundre over inngangen.

Hvordan komme til Venezia

Dere kan fly til Marco Polo-flyplassen i Venezia, ca. 20 minutter utenfor sentrum, og ta en shuttlebuss eller tog inn til byen. Dere kan også ta en vanntaxi fra flyplassen til hotellet. Dette krever 10-15 minutters gange fra flyplassen til holdeplassen for vanntaxier. Det er gratis traller på flyplassen, eller dere kan betale for bagasjetransport. Treviso flyplass er ca 25 km unna, og herfra kan dere ta buss til Venezia sentrum.

Kjøre bil til Venezia
Kjører dere bil til Venezia, kommer dere ikke nærmere enn til Piazzale Roma, som ligger ved den lange broen som forbinder Venezia med fastlandet. Det er en stor parkeringsplass ved Piazzale Roma som er dyr, men trygg. Det samme kan sies om parkering på "Il Tronchetto", bak Piazzale Roma. Det er billigere parkering ved begynnelsen av broen, men disse har ikke vakthold. Dere kan ta buss fra parkerinsplassene til sentrum. Dere kan også parkere i Mestre, hvor du kan være så heldig å finne gratis parkering. Derfra kan dere ta buss eller tog til sentrum av Venezia.

Hoteller i Venezia

Populære hoteller i Venezia

Italia, Nord-Italia, Veneto, Venezia
8,5
Meget bra
2393 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Veneto, Venezia
9,7
Fantastisk
1425 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • I by eller landsby
Italia, Nord-Italia, Veneto, Venezia
9,5
Fantastisk
264 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi

Fleksibel og billig reise til Venezia

Bruk søkemotoren over til å velge blant våre håndplukkede overnattingsmuligheter, som inkluderer hoteller, leiligheter og B & B i Venezia. Eller kontakt våre erfarne reiseeksperter med over 15 års erfaring med reiser i Italia. Send en e-post ved å bruke kontakt-linken på toppen av siden, eller bruk chat-boksen til venstre på siden. Dere kan også ringe oss på nummeret du ser til høyre på siden. Vi ser fram til å hjelpe dere å få det meste ut av ferien  i Venezia.

En reise til Venezia står på toppen av manges ønskeliste, og det er det naturligvis en rekke gode grunner til. I tillegg til at det sies at man kan "se Venezia og dø" blir man også skjemt bort med en rekke ikoniske severdigheter som ikke finnes maken til noen andre steder i verden. Fra Sukkenes Bro over Rialto og Canal Grande til Markusplassen og Dogepalasset. For ikke å glemme gondolene.

Siden 1999 har Escapeaway sendt titusener av nordmenn til Venezia på ferie, og nå kan du også bestille flyreisen din til en av de to Venezia-flyplassene direkte på hjemmesiden vår, inkludert våre kjente, håndplukkede hoteller og leiligheter, leiebil på flyplassen og full frihet til å bestemme reiselengde og opplevelser underveis.

Mange flyforbindelser til Venezia

I tillegg til å være en storby i seg selv og hovedstaden i regionen Veneto, er også Venezia en turistmagnet av rang. Legg så til de berømte strendene langs Adriaterhavskysten, så får du en destinasjon som mange flyselskaper fra hele Europa flyr til hele året, og spesielt i sommerhalvåret. Fra Norge kan du i skrivende stund fly direkte til Venezia fra Oslo med Norwegian, men det finnes utallige flyruter med kun et enkelt stopp underveis. Du kan reise til Venezia fra alle flyplassene i Norge, men du finner de beste forbindelsene fra flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Enkleste ankomst foregår via den bynære flyplassen Marco Polo, der man kan ta båt eller buss direkte inn til Venezia på under 20 minutter. I skrivende stund flyr både Norwegian og SAS til Marco Polo flyplass. Mange lavprisselskaper ankommer den mindre flyplassen Treviso Canova som ligger litt inn i landet, ca. 40 minutter i bil fra Venezia. Ankommer du her anbefaler vi at du leier en bil som kan parkeres i det store parkeringshuset ved innkjørselen til byen. Du kan bestille bilen samtidig som du bestiller fly og feriehus. 

Bestill reiser til Venezia på nettet og få billigst mulig pris

Konkurransen på reiser til Venezia er stor, og derfor er det også på nettet du finner de billigste prisene på både fly og hotell. I søkemotoren sammenligner vi alltid priser fra alle flyselskapene som flyr til Venezia, slik at du alltid er sikker på å få billigst mulig pris på reisen din. Husk at Escapeaway  kun selger pakkereiser, noe som også betyr at du er dekket av reisegarantien og pakkereiseloven. Har du bruk for hjelp eller ønsker et skreddersydd tilbud, er du naturligvis alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss, også selv om du kun er ute etter et godt råd eller tips til valg av hotell.

Hva sier gjestene i Venezia?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 74 anmeldelser