Transport til, fra og i Venezia

Den fullstendige bilfrie byen byr på uforglemmelige opplevelser, men hvordan komme seg til og fra flyplassen? Og rundt i Venezia? Eller hva gjør du med bilen? Her er tipsene.

Fra flyplassen Marco Polo til sentrum

Når du lander på flyplassen Marco Polo, har du tre muligheter for å komme til sentrum: 

  • Du kan ta taxi til Piazzale Roma, hvor all biltrafikk opphører. Herfra kan du enten gå (hvis du ikke har altfor mye bagasje), eller ta en vannbuss. Turen i taxi bør koste ca 40 euro. Du kan også ta buss til Piazzale Roma, linje nr. 5- Aerobus, turen koster 8,00 euro.
  • Du kan ta en privat motorbåt som kan kjøre deg dit du skal, men som koster vesentlig mer. Regn med rundt 100 euro.
  • Ta båten fra firmaet Alilaguna (www.alilaguna.it), som går fra flyplassen til de forskjellige stedene i sentrum. Prisen er 15 euro. 

Transport i byen

Du kommer først og fremst til å bruke beina når du skal rundt i det historiske sentrum, det er ofte den raskeste og letteste løsningen. Praktisk talt vil ingen tenke på å ta en vanntaxi fra sted til sted, det blir veldig dyrt. Det er heller ikke kjempebillig å ta vannbussene, som koster 7,00 euro for en enkeltbillett som varer 60 minutter. Hvis du blir i byen i flere dager og regner med å bruke båten bare et par ganger om dagen, kan du kjøpe et flerdagerskort. Da kan du ta båten så mye du vil,  også til Lidoen, Murano, Burano og Torcello www.veneziaunica.it.

Hva med gondolene? Nå kan de ikke kalles transportmidler lenger, heller en dyr opplevelse. 30 minutter koster 80,00 euro, og det er for opp til seks personer.

Hvis du vil ha en autentisk gondolopplevelse, kan du for 2,00 euro bli fraktet fra den ene siden av Canal Grande til den andre siden sammen med alle de lokale flere steder, blant annet Santa Sofia og fiskemarkedet rett ved Rialtobroen. Det er en forpliktelse som alle gondolførere har. For ordens skyld er det kun tre broer over Canal Grande, og derfor litt langt å gå etter å ha handlet på den andre bredden.

Hva gjør jeg med bilen?

Hvis du kommer til Venezia med bil, har du flere muligheter:

  • Du kan enten kjøre helt frem til Piazzale Roma, hvor du finner et parkeringshus for 32,00 euro i døgnet: www.garagesanmarco.it
  • Du kan også velge det enorme parkeringshuset på den kunstige øya som heter Tronchetto, som ligger ved siden av togterminalen like før byen. Det koster 21,00 euro i døgnet www.veniceparking.it
  • Den billigste muligheten er å etterlate seg bilen på fastlandet og så ta buss inn til sentrum. Du kan for eksempel parkere i garasjen i Mestre til 15,00 euro i døgnet: www.garageeuropamestre.com
  • Et annet alternativ er å parkere på Garage Touring like før togstasjonen i Mestre, slik at du kan ta toget på få minutter til Venezias sentrum. Her varierer prisene alt etter hvor mange dager du blir. For to døgn ligger de på 12,00 euro døgnetwww.myparking.eu


(oppdatert  mars 2015)