Reiser til Verona

Verona er Romeo og Julies by, og den er både romantisk, full av historiske steder og kulinariske eventyr.  Reis til Verona med Escapeaway inkl. flyreiser fra Norge.

Historiske Verona byr på utrolig arkitektur, deilig mat og et godt utgangspunkt for utflukter til både kyst og fjell. Nå kan du få både flyreise, leiebil og feriebolig hos Escapeaway.

Akkurat som scenen var satt for Shakespeares berømte kjærlighetshistorie mellom Romeo og Julie i Verona på slutten av det 16. århundre, er den fortsatt godt egnet for  romantiske ferier i dag, da ikke mye har endret seg i denne magiske, historiske byen.

I denne praktfulle byen kan dere oppleve det beste av romersk arkitektur, og en myriade av fascinerende gater og piazzaer hvor dere kan rusle, finne en trattoria og titte på folkelivet. Selv om det er utrolig mye å se og gjøre her, har byen likevel beholdt en intim og elegant atmosfære.

Å reise til Verona

Veronas flyplass ligger 11 km utenfor byen, og byen har også en togstasjon med forbindelser til mange andre store byer i Italia. Togstasjonen er ca 15 minutters gange utenfor det historiske sentrum. Dere kan også komme hit med bil fra Bergamo flyplass (113 km) eller Venezia (125 km) og nyte noen severdigheter på veien til Verona.

Vin og mat i Verona

I Verona er det lett å bli bortskjemt når det kommer til lunsj og middag!  De beste restaurantene i byen kombinerer tradisjon, kreativitet og eleganse med det lokale kjøkken, og det resulterer i nydelige måltider med and, hare, lam, svin eller kalv. Foie gras (fegato grasso på italiensk) er også en delikatesse i området. Legg til sopp, trøfler, polenta og utallige typer risotto, og dere vil få et festmåltid en konge verdt. Veneto-regionen har også sine egne oster. Den foretrukne pastatypen her er bigoli, som er en type makaroni, og de fleste gode restauranter bruker sin egen spesielle bigolioppskrift. Sjømat er også populært, spesielt breiflabb, klippfisk og skalldyr.

Smak på de lokale vinene med et utvalg av deilig antipasti i en av de mange osteriaene dere kan finne i byen:

 • Dal Zovo vinutsalg, Viale della Repubblica
  Dette vinutsalget har et stort utvalg av viner fra nord- og mellom-Italia.
 • Osteria al Duca, Via Arche Scaligeri 2, tel: 045 594 474
  Rimelig og enkel, dette er omtrent så autentisk som du kan få det. Det er to bordsettinger for middag, kl 19:00 og igjen kl 21:30
 • Antica trattoria da l’Amelia, Lungadige B. Rubele 32, tel: 045 800 5526
  Et fantastisk, lite lokalt spisested med nydelig mat og en imponerende vinmeny. Prisnivå: medium

Besøk verdens tredje største romerske arena

Den imponerende romerske arenaen i Verona er vertskap for verdens største utendørsopera. Arenaen dateres tilbake det første århundre e.Kr., og selv om den ble delvis ødelagt i et jordskjelv i 1183, ble den restaurert i det 17. århundre og framstår i sin opprinnelige prakt. Om dere har en lidenskap for opera, besøk Verona om sommeren. I perioden juni - september settes det opp ulike operaforestillinger i arenaen, og dere vil knapt finne en mer imponerende ramme for en opera. I romersk tid var det plass til 25.000 tilskuere, nå rommer arenaen litt under 22.000.

Julies balkong

Rusle en tur til Casa di Giulietta (Julies hus) i Via Cappello nummer 23, som er et nydelig hus fra 13-1400-tallet (balkongen ble bygd senere). Familiene Montague og Capulet har virkelig eksistert, men Romeo og Julie er fiktive karakterer.

Se levninger fra romertiden

 • Ponte Pietra er en av de to romerske broene som fortsatt står over elven Adige. Tyskerne bombet denne broen ved sin retrett under 2. verdenskrig, slik de også gjorde i Firenze. Både denne og broen i Firenze ble imidlertid restaurert etter krigen.
 • Det romerske teateret ligger på motsatt side av Adige og er delvis skåret ut av fjellet. Dette er et av de best bevarte romerske teatre som eksisterer i dag.
 • Piazza delle Erbe var originalt det romerske forum og regnes fortsatt som sentrum av Verona. Det utgjør nå bakteppe for et travel frukt- og grønnsakmarked. Piazzaen rommer også Domus Mercatorum fra 1301, som var bygd som et lager og handelsplass for kjøpmenn, og Torre del Gardello fra 1370

Andre steder av interesse

 • Castelvecchio, original kalt Castel San Martino, ble bygd i andre halvdel av det 14. århundre av Cangrande II (1364-75). I dag rommer det en stor kunstsamling som inkluderer malerier av Bellini, Lotto, Tintoretto, Pisanello, Veronese and Tiepolo, i tillegg til skulpturer, smykker og våpen.
 • Piazza dei Signori ligger ved siden av Piazza delle Erbe og var byens politiske sentrum under styret til della Scalas. Til høyre for piazzaen kan dere se Palazzo del Capitano og Palazzo del Comune, hvis massive bygninger har imponert besøkende i århundrer. Litt lenger til høyre ligger Torre dei Lamberti fra det 12. århundre. Rett fram når dere kommer til torget ligger Palazzo degli Scaligeri.
 • Gå gjennom arkaden som går mellom Palazzo degli Scaligeri og Palazzo del Comune, og dere kommer til en liten romersk kirke, hvis største attraksjon er dens gotiske gravmæler for de mest prominente della Scalas: Mastino (1277), Cangrande (1329), Mastino II (1347) og Cansignorio (1375).
 • Byens største kirke, Sant’Anastasia, ligger tett ved, og her kan dere beundre den gotiske stilen med romansk innflytelse. I kirken kan dere også se en flott freske av Pisanello som viser krigeren Saint George.
 • Katedralen ligger i nærheten. Den ble vigslet i 1187, og er en kombinasjon av romansk, gotisk og renessansestil. I kirken kan dere beundre Titians Ascension. På vestsiden får dere sett statuer av Roland and Oliver.

Bestill ferieovernatting i Verona

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Verona og i resten av Veneto. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd. Bare send oss en e-post via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

De sier at alle veier fører til Roma, men det er faktisk mange veier som fører til Verona også. Det er ingen tilfeldighet, det var selvsagt også romerne som reiste byen ved elven Adige, som vokste til et betydelig knutepunkt i Nord-Italia, hvilket byen fortsatt er i dag.

En reise til Verona er dermed ikke bare en reise i fortiden, med den enorme mengden av romerske ruiner og spor i landskapet. Det er også en reise inn i en moderne by, som kan betraktes som inngangsporten til både de høye fjellene, den store innsjøer og de store slettene, avhengig av hvilken retning du ser byen fra.

Hvilken flyplass skal du fly til for å reise til Verona?

Det er en internasjonal flyplass i Verona, som er koblet til en rekke europeiske byer med mange forskjellige flyselskaper. Du kan vanligvis bestille en flyreise fra Oslo til Verona, samt fra andre flyplasser i Norge, med bare ett stopp underveis. Mange av disse forbindelsene er bare aktive i løpet av sommeren.

Har du lyst til å fly direkte til Verona, er det mulig å bestille fly til Venezia eller Bergamo Flyplasser, som begge ligger ca. 120 km fra byen. Her kan du enkelt og billig leie en bil og selv kjøre resten av veien. Husk at når du bestiller hotell eller leilighet hos Escapeaway, sammen med flyreise, er du dekket av den Reisegarantien etter reglene for pakkereiser. Du kan også få leiebil med i samme pakke, og alle de beste prisene matchende hva du ellers finner på nettet.

Hvor skal du bo i Verona?

Veronas historiske sentrum er klart avgrenset i nord, øst og vest for elven Adige, som slår en stor sving rundt sentrum. Her finner du den enorme Arena di Verona og mange andre severdigheter. I sør og delvis vest avgrenses sentrum av en festning, og de fleste av Escapeaways hoteller og leiligheter i Verona ligger innenfor dette området. Det gir kort gangavstand til severdigheter, samt muligheten til å ta en tur fra byens jernbanestasjonen, som ligger like sør fra dette området, med gode forbindelser til både Venezia og Milano.

Husk at når du bestiller hotell i Verona med Escapeaway, så har du muligheten til å ha fleksibel ankomst og avreise som passer med dine flyreiser, slik at du kan bo i Verona i 5 dager, 2 dager eller 10 dager, avhengig av hva hva som passer deg og dine reiseplaner. Vi kan også hjelpe med overnatting i andre byer, hvis du ønsker å sette sammen en tur til Verona, som inkluderer flere reisemål.

Mer informasjon for din reise til  Verona

Verona, som ligger ved Adige-elven i Veneto-regionen nordøst i Italia, har ca. 265 000 innbyggere og er den tredje største byen i det nordøstlige Italia. Byen er erklært verdensarv av UNESCO på grunn av sin unike arkitektur og urbane struktur.

Verona har blitt spesielt verdenskjent for sin arena, som er verdens tredje største bevarte romerske amfiteater (etter Colosseum i Roma og teateret i Capua). Den ble bygget i det første århundre e.Kr. og plassert utenfor bymurene. I begynnelsen ble arenaen brukt til gladiatorkamper og brenning av kristne, så ble den brukt til dueller, tyrefekting, utstillinger – og som en festning.

I dag utgjør arenaen verdens største operascene. Hvert år går mer enn 500.000 mennesker til en operaforestilling på Arena di Verona. Av sikkerhetsmessige grunner er antall besøkende begrenset til 15.000 per kveld, selv om amfiet opprinnelig kunne rommet mer enn 30.000 gjester, og i dag kan romme opp til 22.000 tilskuere. Det er en veldig spesiell opplevelse å delta på en operaforestilling i arenaen på kvelden etter solnedgang, og det bør du unne deg.

Andre viktige attraksjoner i Verona er det romerske teateret på andre siden av Adige, et av de best bevarte romerske teatre i Italia. Ponte Pietra er én av bare to romerske broer over elven Adige som har overlevd tidens tann. Den har ikke vært uskadd, ettersom tyskerne sprengte den da de forlot byen under 2. verdenskrig, men den ble siden gjenoppbygd. Et annet ikon av byens romerske arv er Piazza delle Erbe, hvor det i dag er frukt- og grønnsaksmarked, og som av mange regnes som Veronas virkelige sentrum.

I gaten Via Cappello nr. 23 finner du Casa di Giulietta (Julies hus), som har blitt udødeliggjort i Shakespeares berømte kjærlighetstragedie. Huset er stort sett tomt, men det er utstyrt med den berømte balkongen, og på den lille gårdsplassen står det en bronsestatue av Julie. Mange besøkende har gjennom historien skrevet navnene sine på en hengelås eller på veggene ved inngangen i håp om at det vil gjøre deres kjærlighet evig.

Nær Piazza delle Erbe finner du Piazza dei Signori, som under scaligierierne utgjorde byens politiske sentrum, hvor du kan oppleve de storslåtte palassene, Palazzo del Capitano og Palazzo del Comune.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Andre linker

Hoteller i Verona

Populære hoteller i Verona

Italia, Nord-Italia, Veneto, Verona
8,5
Meget bra
6206 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Avstand til sentrum: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Nord-Italia, Veneto, Verona
9,5
Fantastisk
3302 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 14 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje
Italia, Nord-Italia, Veneto, Verona
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant

Hva sier gjestene i Verona?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 24 anmeldelser