Reiser til Kapp Verde

Kapp Verde, også kjent som Cabo Verde, er en tidligere portugisisk koloni og et fantastisk reisemål. Hos Escapeaway kan du om ikke lenge finne et godt utvalg av hoteller og pakkereiser som går til øyene vest for kysten av Afrika. Meld deg på nyhetsbrevet vårt eller følg oss på Facebook og få beskjed om når vi åpner for salg av reiser til Kapp Verde.

Inspirasjon og fakta

En reise til Kapp Verde er rett og slett en perfekt anledning til å koble helt av og tilbringe dagene på de lange strendene, slappe av med en bok under palmene eller reise på spennende utflukter. Du må naturligvis huske å pakke med deg badeklær; i vintermånedene kan du se frem til badetemperaturer på mellom 22 og 24 grader, mens lufttemperaturen kan nå behagelige 27 grader.

Dette lille øyparadiset, som består av ni bebodde øyer og flere mindre småøyer, ligger i Atlanterhavet utenfor Afrikas vestkyst, omkring tusen kilometer sør for Kanariøyene og 500 meter vest for kysten av Senegal på det afrikanske kontinentet. Det er derfor ikke unaturlig å omtale Kapp Verde som ganske isolert, men landskapet på øygruppen er meget variert. Her kan du oppleve alt fra frodige, grønne Santo Antão til de store sanddynene på Sal og Maio. Den avsides beliggenheten langt ute i Atlanterhavet har ført til at øyene har mange plantearter som utelukkende finnes på Kapp Verde.

Kapp Verdes hovedstad, Praia, ligger på den store øya Santiago, men strendene og det solrike været har bidratt til at mindre øyer, blant annet Sal, har blitt populære reisemål.

Historie

Da portugiserne ankom Kapp Verde i 1456, var øyene ubebodd, men i dag har Kapp Verde rundt 540.000 innbyggere, hvorav majoriteten snakker det kreolske språket crioulo, også kjent som kabuverdianu. Språket sies å være en blanding av portugisisk og flere afrikanske dialekter, men portugisisk er det offisielle språket og benyttes av regjeringen på tross av at øygruppen oppnådde uavhengighet i 1975.  

Historisk har Kapp Verde særlig spilt en viktig rolle for sjøfarten takket være sin beliggenhet langt ute i Atlanterhavet. Oppdagelsesreisende som Vasco de Gama og Columbus la til på Kapp Verde for å fylle på med ferske forsyninger, men også den 22-årige Charles Darwin la til her i 1832 på sin reise med The Beagle, som viste seg å bli avgjørende for hans epokegjørende teorier. 

Kapp Verde har også spilt en lite flatterende rolle som en mellomstasjon for slavehandlere, noe som i en tidsperiode medførte en viss velstand i øygruppen. Hele 70% av befolkningen er etterkommere av blandede ekteskap mellom slaver og portugisere.

Kapp Verde er etter europeisk målestokk et fattig land, men sammenlignet med det afrikanske kontinentet skiller den lille øygruppen seg ut som et stabilt land både politisk og økonomisk. Det er i mange sammenhenger mer naturlig å sammenligne Kapp Verde med de andre øyene i Makaronesien, som i tillegg til Kapp Verde består av Azorene, Madeira og Kanariøyene. 

Kapp Verdes største økonomiske utfordring har vært mangel på naturressurser og det tørre klimaet. Mer enn 90% av matvarene er importert, og i mange år har det lille samfunnet vært avhengig av støtte utenfra. Portugal har donert mange millioner euro hvert år, og i tillegg har nesten alle innbyggerne på Kapp Verde familie i utlandet, som sender penger hjem. Utfordrende tørkeperioder i det forrige århundre tvang en stor del av befolkningen til å emigrere. Derfor lever det flere kapp verdianere i utlandet enn på øyene, men i våre dager opplever Kapp Verde fremgang på mange fronter og immigrasjonen er økende. Det er ikke minst stor vekst i turismen, noe som har bidratt til den økonomiske fremgangen. Vel og merke er turismeindustrien mye mer omfattende på de andre øyene i Makaronesia.

Vær og klima

Hvis du drømmer om en solsikker vinterferie, er Kapp Verde et perfekt valg.  I vintersesongen kan du nyte en gjennomsnittstemperatur på cirka 24 grader på dagtid, og det regner nesten aldri om vinteren - eller resten av året, for den saks skyld. Gjennomsnittstemperaturen for hele året ligger over 20 grader (i de varmeste månedene opp mot 30), og havet frister hele året med sitt lune, krystallklare vann.

Heller enn fire årstider deles året på Kapp Verde inn i Tempo das Brisas (vindtiden) og Tempo das chuvas (regntiden). Førstnevnte varer fra oktober til midt i juli, mens regntiden typisk strekker seg fra august til september, som også er den varmeste tiden av året og ofte byr på kraftige regnbyger. Resten av året faller det meget lite nedbør, og på øyene Sal, Boa Vista og Maio regner det nesten aldri. Santiago, Fogo og Santo Antao er de mest frodige av øyene.

Opplevelser og aktiviteter

Hvis du drømmer om lange, hvite sandstrender, asurblått hav og en varmende sol, har du kommet til riktig sted. På ørkenøya Sal kan du for eksempel nyte varme svømmeturer om morgenen i det varme Atlanterhavet etterfulgt av en deilig frokost i skyggen under palmene mens du planlegger resten av dagen. 

Det solrike været egner seg perfekt til avslappende badeferier, men Kapp Verde er også kjent for å tilby sine besøkende mange aktive ferieopplevelser. De unike, vulkanske landskapene egner seg ideelt til vandreturer, og på Santiago, Fogo og Santo Antao kan du bestige vulkaner, bevege deg gjennom dype kløfter og langs dramatiske kyster. Eller hva med en romantisk ridetur eller en heseblesende tur med buggy gjennom de store sanddynene? 

Det er ikke kun på land at Kapp Verde byr på store naturopplevelser. Under havoverflaten kan du med snorkel eller på dykkerturer oppleve mange spennende skipsvrak, fargerike fisk, koraller, skilpadder og delfiner. På deler av året kan du også møte på havets kjemper på hvalsafari. 

Mat og drikke

Det er bare å glede seg til de kulinariske opplevelsene på Kapp Verde. I de fleste større byer finnes et godt utvalg av spisesteder, der det serveres både lokale kreolske matretter og portugisiske spesialiteter. I de mest populære ferieområdene finner du dessuten et bredt utvalg av barer, som i helgene spiller musikk til langt på natt. På de små øyene må du vel og merke forvente at utvalget av resturanter er begrenset. 

På menyen finner du ikke overraskende fantastiske matretter fra havet. På tross av at det serveres mer "vanlige" internasjonale matretter, vil det være en skam å ikke utnytte muligheten til å smake på de mange delikatessene som du ikke finner hjemme i Norge. Smak på øyenes mektige nasjonalrett -  gryteretten Cachupa - som består av moste mais, løk, grønne bananer, maniok, squash, jams, søtpoteter, tomater, kål og eventuelt kjøtt (for eksempel okse-eller svinekjøtt) eller fisk. Retten er delikat krydret med laurbærblad, hvitløk og allehånde.

Mange varer må importeres fra utlandet, og prisnivået på dagligvarer er deretter. Lokalt produserte varer, herunder bananer, mango og papaya, er vel og merke billigere. Det er forøvrig ofte gode muligheter til å finne gode tilbud på lokalt kunsthåndverk, hvorav særlig kombinasjonen av fletteverk og lær er populær.

Korte fakta

Tidsforskjell: Ved vintertid: -2 timer. Ved norsk sommertid: -3 timer.

Valuta: Kapp Verde Escudo (CVE). Sjekk den aktuelle dagskursen hos din egen bank. Du kan kun kjøpe Escudos på Kapp Verde. Dersom du trenger kontanter, bør du medbringe euro og veksle om på Kapp Verde. I større byer og ferieområder finnes banker og minibanker. På de fleste restauranter og i butikkene tar man imot kredittkort.

Transport: Det enkleste er å reise omkring med taxi, som det finnes mange av i de større byene og ferieområdene. Et godt råd er å avtale en pris for turen før avreise. Det finnes også lokale busser, men disse er ofte ganske overfylte. Det er enklest å fly mellom øyene, men det går også ferger til øyene Santo Antão og Brava, som ikke har egen flyplass. 

Reisemål på Kap Verde

 • Santa Maria
  16 hoteller
  Santa Maria er det mest populære reisemålet på Sal, en av Kapp Verdes ni bebodde øyer. Byen ligger nederst på øyas sydspiss ved en kilometer lang, gyllen sandstrand. Her kan du enkelt slå deg ned ved havet for å nyte solen.

Populære hoteller på Kap Verde

Kap Verde, Santa Maria
9,1
Fantastisk
158 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje
Kap Verde, Santa Maria
9,3
Fantastisk
1633 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Kap Verde, Santa Maria
8,9
Meget bra
89 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant