Reiser til Istria 

Adriaterhavets største halvøy Istria har alt som kan ønskes av et reisemål. Rundt langs kysten på denne halvøya i det nordvestlige hjørne av Kroatia venter det deg en perlerekke av gamle, idylliske fiskerbyer som Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula og Rabac, som emmer av historie og nyter godt av deres vakre beliggenhet ut til det krystallklare havet. 

Middelalderbyer og idylliske strender 

Beveger du deg inn i det grønne innlandet finner du maleriske bakketopslandsbyer som Motovun og Groznjan, som ligger omgitt av uberørt natur, og hvor det nesten kan føles som om tiden har stått stille i århundre. Vil du oppleve det "ekte" Istria, som er upåvirket av turisme, er det også landsbyene i halvøyas indre du må søke imot. 

Men det er ikke uten grunn at de fleste som reiser til Istria, først og fremst ønsker å oppleve kystbyer som Rovinj og Pula. Den vakre beliggenheten ut til Adriaterhavets azurblå vann gr disse byene en helt spesiell atmosfære om sommeren når det er masse av liv langs havnpromenadene og yachtbåthavnene. Reiser du til Istria i sommerhalvåret er det også gode sjanser for å oppleve konserter og festivaler i disse enestående kulissene. 

Det er ikke kun på grunn av de stemningsfulle middelalderbyene at Istrias kyststrekning tiltrekker flest besøkende. Når du ikke bruker tiden på å utforske unike butikker, resturanter og severdigheter i byens smale, snoende gater, byr Istrias kyst også på masse av muligheter for å slappe av ved eller i vannet. 

Istria er ganske visst ikke kjent for sandstrender, men til gjengjeld har du gode muligheter for å finne små, uforstyrrede badeviker med skjønne stein- og klippestrender. Her kan du og familien saktens bruke timevis på å bare nyte det solrike klima, bade og eventuelt utforske den forunderlige undervansverden med snorkel. 

Reise med gastronomsiske opplevelser 

Istria har gjennom tidene hatt et tett forhold til Italia, noe som blandt annet kommer tydelig til utrykk i det lokale kjøkkenet. Har du tidligere reist i nabolandet, vil du raskt gjenkjenne mange av rettene på menykartet når du går ut for å spise. Gled deg for eksempel til hjemmelaget pasta med trøfler og lokal olivenolje, samt lekker fisk og lufttørket skinke. Gå heller ikke glipp av vinene, som stammer fra de mange vingårdene på halvøya. 

Reisemål i Istria

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Reisemål i Istria

 • Motovun er en av Istrias vakreste middelalderlandsbyer. Fra gamlebyen har du mange vakre utsikter over dalens frodige trøffelskoger og vingårder, som du kan utforske på fotturer eller sykkelturer. Samtidig har du de mange sjarmerende byene og ... strendene ved kysten innen rekkevidde. Les mer
 • Porec
  10 hoteller
  Med noen av de beste hotellene på den istriske riviera, et pulserende nattliv, en lekker gastronomi og en historie fylt med antikke skatter, er en ferie i Porec aldri kjedelig.
 • Pula
  1 hotell
  Pula er ikke bare Istrias største by, det er også en av de mest interessante. Merk historiens vingesus i det store romerske amfiteateret, dra på shopping i et valg av småbutikker og nyt det lokale kjøkkenets herligheter på et valg av resturanter. ... Samtidig gir Pula det perfekte utgangspunktet for å besøke noen av Istrias beste badestrender. Les mer
 • Rovinj
  3 hoteller
  Rovinj er en av Istrias mest idylliske kystbyer med en enestående, gammel bydel, som i sine smale, brosteinsbelagte gater gjemmer på tallrike hyggelige restauranter og butikker. Samtidig finner du på en reise til Rovinj mange aktivitetsmuligheter ... i nærområdet. Les mer

Populært i Istria

Kroatia, Istria, Porec
 • Nærmeste flyplass: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng
Kroatia, Istria, Porec
 • Nærmeste flyplass: 60 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng
Kroatia, Istria, Porec
 • Nærmeste flyplass: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng