Reiser til Ayia Napa

Ayia Napa har noen av de mest barnevennlige sandstrendene på Kypros, men det er ikke kun sjansen til å nyte en avslappende ferie ved det asurblå havet som gjør Ayia Napa til et attraktivt reisemål. Book din reise til Ayia Napa med Escapeaway i dag!

Byen Ayia Napa på øya Kypros har en dobbel personlighet, på den ene siden er den et innbydende reisemål for ferierende som søker en rolig sol-strandsferie, mens den på den andre siden er kjent for sin livlige partyscene som  hvert år tiltrekker mange unge feriegjester fra Europa.
 
Uavhengig av motivet for å velge Ayia Napa som reisemål, er de fleste enige om at det er områdets fantastiske strender som er forlikkende. Den hvite sandstranden ved Nissi Beach er kjent som en av perlene på den østlige kysten av Kypros, mens Grecian Bay og vannsportmekka Macronissos Beach også tiltrekker seg mange turister på jakt etter et godt sted å sole seg, bade eller dyrke forskjellige vannsportaktiviteter ved det vakre Middelhavet.
 
Ayia Napa er også et ideelt reisemål for en familieferie med hotellpersonalet som vanligvis vet hvordan de skal underholde de små og mange grunne og trygge strender å bade på, i tillegg til WaterWorld badeland, som tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år, hvor både store og små lett får en dag til å gå.
 
Historieelskerne vil like det venetianske klosteret i byen, mens torget, som er fylt med håndverksboder de fleste kvelder, vil tiltrekke seg de ferierende som ønsker å ha et vakkert suvenir med hjem. Som prikken over i´en, har byen mange gode restauranter og kafeer hvor du kan nyte de mange gode middelhavsretter fra det kypriotiske kjøkkenet.
 
Velkommen til Kypros med Escapeaway, vi spesialiserer oss på reiser til Ayia Napa og andre destinasjoner på øya der du bor på nøye utvalgte hoteller på turen. Den nærmeste flyplassen er Larnaca, og du kan reise fra flere norske flyplasser inkludert Oslo og Bergen. Velg om du vil ordne transport til Kypros og bare bestille hotellet gjennom oss, eller om du vil ha full sikkerhet i form av en pakkereise med reisegaranti og pakkereiselov. En pakkereise til Ayia Napa inkl. fly og hotell. Du kan velge en leiebil til reisen som står klar til deg på flyplassen ved ankomst til Lanarca flyplass eller en transfer (tur/retur til hotellet).
 

Hoteller i Ayia Napa

Populære hoteller i Ayia Napa

Kypros, Ayia Napa
9,5
Fantastisk
1097 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Ayia Napa
9,1
Fantastisk
982 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Ayia Napa
9,5
Fantastisk
617 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi

Informasjon og fakta

Hvis du skal reise til Kypros og feriere i Ayia nappa, har jeg laget en liten guide hvor jeg har samlet litt informasjon og fakta om destinasjonen. Hvis du vil ha mer inspirasjon til reisen vil jeg anbefale deg å besøke bloggen vår, her skriver vi om våre egne erfaringer fra turer til Ayia Nappa og om temaer som for eksempel været når du reiser til Kypros, om kulturlivet, de viktigste severdighetene, om lokal mat og vin, byens historie og mye mer.

Opplevelser og utflukter

Nissi strand

Ayia Napas hovedattraksjon er utvilsomt sol, hav og strand, og i denne forbindelse er Nissi-stranden, som ligger ca. 5 kilometer fra byen, en av de hotteste turiststedene på Kypros. Det krystallklare og grunne vannet gjør det til et flott sted å bade og svømme for familier med barn. Stranden inneholder også mange fasiliteter og underholdningsalternativer. Det finnes også et utvalg av spisesteder ved stranden, i tillegg til en rekke steder dedikert til vannsport som vannski og paragliding.

Når solen går ned, har stedet et livlig natteliv med noen av øyas beste dj´er.

Ayia Napa Kloster

Ayia Napa kloster ligger i det vakre Ammochostros-distriktet, og er et populært reisemål for alle som besøker Kypros. Klosteret ble bygget på 1400-tallet og har en rik historie. Det anbefales å ta en guidet tur rundt klosteret, da guidene vanligvis har mange gode historier å fortelle. Entav stedets sagn forteller om en datter av en adelig venetiansk familie som søkte tilflukt i hulen etter at familien avviste ekteskapet hennes med en ikke-aristokrat. Det sies at kvinnen da bygde klosteret selv med en venetiansk utsmykket fontene og det ornamentiske romerske kapellet. Enten historien er sann eller ikke, gjøre det besøket enda mer interessant.

Skulpturpark

Ayia Napa er kjent for å ha mye kunst, og et av stedene, du kan se den er i skulpturparken på den østlige flanken av byen. Parken, som ble bygget i 2014, er et eksteriørmuseum som inneholder verk av over 20 kunstnere - fra større verk til mindre og mer delikate kreasjoner. Beliggenheten av skulpturparken er også en attraksjon i seg selv, ettersom parken er omgitt av steinete landskap og en vakker kystlinje som gir et nydelig bakteppe for de mange kunstverkene.

Waterworld

Hvis du er ute etter en underholdende dag med resten av familien eller sammen med en gruppe venner, anbefales det å besøke WaterWorld badeland. Her er et stort utvalg av underholdning, aktiviteter og opplevelser for både store og små som lett kan få en halv eller hel dag til å gå veldig raskt.
 
Cape Greco Nasjonalpark
 
Cape Greco gir et utmerket utsiktspunkt fra et av de høyeste stedene på østkysten av Kypros, og er et perfekt sted å tilbringe en rolig ettermiddag mens du nyter den naturlige skjønnheten i Middelhavet og klippeformasjonene som havet har skapt gjennom mange millioner år. Enten du er en familie eller gruppe som leter etter vakker utsikt og litt frisk luft, er parken et perfekt sted for et pikniksted og en måte å oppleve den roligere delen av Ayia Napa.

Tur i båt

Hvis du vil nyte den spektakulære skjønnheten i østlige Kypros fra sjøsiden, anbefales det å dra på båttur med de såkalte Yellow Submarines Boat Tours, som imidlertid, som navnet ellers antyder ikke er ubåter, men gule båter, som er utstyrt med spesielle fasiliteter, inkludert et dykkebord som enkelt lar deg hoppe i havet! I tillegg til utsikten over den vakre kypriotiske kystlinjen og unike muligheter til å hoppe i havet, tilbyr båtturen også muligheten til å nyte en kjølig drink på dekk mens solen går ned.

Opplevelser i nærheten af Ayia Napa

Yanathes strand

Hvis du er ute etter flotte strender i nærheten av Ayia Napa, trenger du ikke å gå lenger enn  til den nærliggende byen Voroclini, som tilbyr den utmerkede Yanathes-stranden. Stranden er flankert av mange strandkafeer og barer hvor du kan kjøpe forfriskende drinker og deilig snacks. I tillegg er stranden også et bra sted å utøve ulike vannsportaktiviteter. Og sist, men ikke minst, er stranden et flott sted å bade for familien, ettersom vannet holder seg lavt ganske langt ut.

Vathia Gonia strand

Vatia Gonia-stranden er omgitt av en bukt formet som en hestesko, noe som betyr at stranden er veldig beskyttet mot vinden fra havet. Dette bidrar til å gjøre vannet ved stranden både lavt og varmt. Det er gratis solsenger og toaletter på stranden, og det er til og med noen palmer som gir en behagelig skygge i de varmeste spisestider. I den nærliggende Café le Mar kan du kjøpe hjemmelagde retter og cocktailer.
 

Havgrotter

Øst for Ayia Napa finner du en rekke dramatiske havgrotter, som du kan nå enten til lands eller til sjøs med en av de mange båtturene som går fra byhavna. Disse naturlige grottene er også et flott sted å snorkle, dykke og bade - og hvis du er heldig, vil du også få øye på en blekksprut eller to, ettersom blekksprut er kjent for å bo i dette området! Det er en lokal legende som sier at hulene en gang var et tilholdsted for pirater og skattene deres, noe som er en god historie for yngre familiemedlemmer.
 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hva sier gjestene i Ayia Napa?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 68 anmeldelser