Reiser til Kalavassos

Kalavasos ligger i kort avstand fra Kypros` populære sørkyst, omtrent midt mellom Larnaka og Limassol. Denne tradisjonelle landsbyen har derfor en perfekt beliggenhet for deg som reiser til Kypros for både å slappe av ved vannet og for å utforske øya på spennende utflukter. 

En idyllisk landsby med en rik historie

Den idylliske landsbyen har røtter helt tilbake til middelalderen, men det har vært bosetninger i området i flere årtusener. Disse bosetningene kan du se spor etter få kilometer fra byen, ved Tenta-utgravningen. Frem til 1970-tallet var det en innbringende kobberutvinning  i området nord for Kalavassos og det er fortsatt mulig å se rester av de gamle minesjaktene og utgravningene som i mange år var områdets viktigste inntektskilde. I denne sammenhengen er faktisk ikke Kalavassos helt unik. Minedrift, særlig etter kobber, har vært en viktig og lang del av øyas historie. Det er derfor ikke tilfeldig at oldtidens grekere valgte å oppkalle Kypros etter kobberet, som på latin heter cyprium. 

I dag er det ikke lengre verdifulle metaller og mineraler som gjør at feriegjester reiser til Kypros. Hovedattraksjonen er heller de 300 årlige solskinnsdagene og øyas mange vakre strender. Dem får du rikelig med muligheter til å oppleve på en reise til Kalavassos. Du kan også glede deg til å nyte den avslappende stemningen som hersker blant de gamle, rustikke steinhusene med sin flotte beliggenhet noe tilbaketrukket fra den populære kysten.

En ideell beliggenhet for utflukter

Det finnes en liten håndfull tavernaer og kaféer i byen, samt en liten kjøpmannsbutikk. Dersom du beveger deg ned til kysten for en dukkert eller for å sole deg, har du enda flere spisesteder og bedre handlemuligheter å velge blant. Det tar kun ti minutter å kjøre ned til lille Zygi marina, hvor du finner en liten strand og spisesteder rett ved vannet.

Ettersom at det kun er et par kilometer ned til motorveien, er det enkelt å reise på utflukter fra Kalavasos. Dersom reisende ønsker å besøke de populære feriebyene Larnaka eller Limassol, kan begge nås på kun en halvtime med bil. Du kan også følge motorveien hele veien opp til Kypros`s fargerike hovedstad Nicosia, som er verdens eneste todelte hovedstad. Som turist kan du fritt utforske både den greske og den tyrkiske siden. Sist, men ikke minst, har du fra Kalavassos gode muligheter til å utforske et stort utvalg av spennende severdigheter og mindre landsbyer inne i baklandet som har en autentisk, kypriotisk atmosfære. 

Vi ser frem til å ønske deg velkommen hos Escapeaway Reiser som gjest på et av våre håndplukkede hoteller i Kalavassos, som du finner i vårt program. Hotellene er valgt ut basert på sine gode anmeldelser, slik at du får de beste betingelsene for en minneverdig reise. 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Kalavassos