Reiser til Larnaca

Larnaca ligger i en liten bukt på Kypros' sørlige kyst. Her får du alt fra en fantastisk middelhavskyst, kulturelle severdigheter i verdensklasse samt et stort utvalg av forskjellige barer, restauranter og nattklubber. Bestill din reise til Larnaca med Escapeaway i dag! 

Larnaca er Kypros' tredje største by og inngangsporten til resten av middelhavsøya. Flyplassen som ligger knappe 4 km sørvest for byen, mottar nemlig flesteparten av Kypros sine feriegjester. Det er også lett å komme seg videre herfra til resten av de mange flotte reisemålene på Kypros, men hvis det er sol og strand krydret med sjarmerende byliv du er ute etter, behøver du ikke å reise lenger enn til Larnaca. I tillegg til den sentrale stranden Finikoudes Beach, finner du en perlerekke av deilige strender på begge sider av Larnaca. Det er derfor enkelt å kombinere strandliv med for eksempel shopping i den gamle bydelens spennende småbutikker eller restaurantbesøk.

Til tross for at du finner alle fasilitetene man kan forvente av en moderne badeby, har Larnaca tonnevis av sjarm. Det er tross alt snakk om en av de eldste byene på Kypros, og selv om den har utviklet seg mye har man klart å bevare en god del av dens opprinnelige atmosfære. Beveger du deg opp fra stranden inn i gamlebyen, finner du ikke bare et rikt butikkliv, men også atskillige interessante historiske severdigheter rundt omkring i de smale gatene. Er du sulten på enda mer sightseeing kan du dra nytte av at Larnaca er et godt utgangspunkt for å dra på opplevelsesrike utflukter til noen av de mange andre severdighetene og attraksjonene på Kypros. 

Velkommen til Kypros med Escapeaway - vi er spesialister på reiser til Larnaca og andre reisemål på øya hvor du bor på nøye utvalgte hoteller på din reise. Som alltid tilbyr vi valgfri avreisedato og reiselengde. Du kan trygt og enkelt bestille din reise til Larnaca online, enten som pakkereise med fly, hotell og transport/leiebil, eller du kan bestille hotellet ditt gjennom oss hvis du vil arrangere reisen til Larnaca selv. 

Bestill reisen til Larnaca online

Med Escapeaway kan du bruke den smarte søkemotoren til å bestille en enkel og sikker reise til Larnaca. Velg mellom avreise fra flyplassene i Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med utvalgte hoteller i Larnaca, og med mulighet for å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise sikret av reisegaranti. 

>> Les også om reiser til Pafos
>> Les om fleksible pakkereiser til Kypros

Hoteller i Larnaca

Populære hoteller i Larnaca

Kypros, Larnaca
9,6
Fantastisk
754 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
Kypros, Larnaca
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internettilgang / WiFi
Kypros, Larnaca
9,4
Fantastisk
755 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Severdigheter og opplevelser

Nedenfor har jeg kort beskrevet noen av de mange opplevelsene som venter deg på en reise til Larnaca. Hvis du vil lese om de mange andre severdighetene på Kypros, anbefaler jeg deg å besøke vår reiseblogg, hvor du kan finne spennende artikler om denne herlige middelhavsøya. God fornøyelse, og god reise!

Strandliv

Larnaca er det perfekte reisemålet for deg som har sol og strand øverst på ønskelista for ferien. Like ved sentrum av byen ligger Finikoudes Beach (Phinikoudes), som er ideell hvis du vil være tett på byens tilbud i form av kaféer, barer, restauranter og mini-markeder. Blant barnefamilier er spesielt Mackenzie Beach, som ligger rett nord for flyplassen, populær med lys sand og langgrunne bademuligheter. Hvis du reiser østover fra byen finner du også en perlerekke av gode badestrender langs Larnaca-bukta. Om du ikke har leiebil tilgjengelig kan du ta taxi eller buss til strendene fra Larnaca sentrum. 

Du kan altså enkelt tilbringe hele ferien i Larnaca hvis du bare er ute etter å koble helt av og døse på stranden. Men det er også mye å oppleve både i og utenfor Larnaca hvis du vil krydre ferien med spennende utflukter. Kypros har utallige historiske severdigheter og flott natur du lett kan utforske hvis du leier en bil eller hopper på en buss. 

Attraksjoner i Larnaca

Den fine strandpromenaden har en naturlig tiltrekningskraft på de fleste som reiser på ferie til Larnaca. Men unn deg også noen spaserturer rundt i Larnacas sjarmerende gamleby. Her bør du blant annet stikke innom Agios Lazaros, en flott bysantinsk kirke. Er du historisk interessert er ruinene av antikke Kition også verdt et besøk. Det er kanskje litt vanskelig å umiddelbart se for seg  hvordan denne forløperen til dagens Larnaca så ut, men det er likevel lett å bli fascinert av disse mer enn 3000 år gamle ruinene. 

Utflukter

Vil du oppleve det "ekte" Kypros litt på avstand fra turistområdene kan det anbefales å dra på en tur til noen av landsbyene i Troodosfjellene. Her får du et bedre innblikk i kypriotenes hverdagsliv, og får samtidig sjansen til å oppleve de vakre landskapene i fjellene. Her oppe er temperaturen dessuten litt lavere, noe som kan være deilig på de heteste sommerdagene. 

Det tar heller ikke mer enn én times tid å kjøre opp til Nicosia, Kypros' hovedstad. I tillegg til de kulturelle severdighetene her kan du også oppleve verdens siste delte hovedstad. Siden den tyrkiske invasjonen i 1974 har den nordlige delen av byen befunnet seg i tyrkisk-okkupert område, som atskilles fra den greske siden av et FN-overvåket ingenmannsland. Men som internasjonal turist kan du krysse grensen til fots i gågaten uten større problemer. 

Informasjon

Her har jeg samlet litt informasjon og reisetips om Larnaca som forhåpentligvis kan tjene som inspirasjon til din ferie i denne elegante badebyen. Opplysningene er utelukkende ment som inspirasjon og vi tar forbehold for faktuelle feil. Hvis du ønsker flere tips til din ferie vil jeg også anbefale deg å ta en titt på bloggen vår, hvor du kan finne mange spennende artikler om Larnaca og våre andre reisemål på Kypros. God fornøyelse og god reise! 

Den vakre byen Larnaka, som ligger på den like vakre ferieøya Kypros, har fascinert mange med sin idyll.

Den gamle havnebyen har under sin eksistens blitt styrt av forskjellige folkeslag og bærer fortsatt spor av dette. Utforsk havbunnen rundt byen, klatre på gamle ruiner som en gang utgjorde et fort, betrakt statuer av eldre menn som en gang gikk på gaten du nå går på og mye, mye mer. Når du reiser til Larnaca kan du dessuten se den lekre akvedukten Kamares, som fraktet friskt vann til byen fra 1750 og helt frem til 1939. 

Larnaca, med sine ca. 80.000 innbyggere, er ikke hektisk på samme måte som mange store byer, men har fortsatt mye liv, røre og aktiviteter. Larnaca er Kypros tredje største by, og i utkanten av byen er øyas største internasjonale flyplass.

Med sin beliggenhet på kysten og de mange vakre strendene, er det lett å tro at Larnaca først og fremst er en strandferie reisemål, men Larnaca er mye mer enn bare det. Larnaca er også et forretningssenter og har arkeologiske steder. Byen er kjent for sitt rike kulturliv med mange museer, gallerier og kunstverksteder.

Larnaca har et mildt klima om vinteren, og beliggenheten ved sjøen gjør det ofte litt kjøligere om sommeren enn andre steder på Kypros, hvor det kan bli veldig varmt på midten av sommeren. Flyselskapene har alle kontorer i Larnaca, og det er gode muligheter til å ordne leiebil enten inne i byen eller på flyplassen.

Reis til Larnaca på Kypros' solrike sørkyst hvis du drømmer om en avslappende ferie i en badeby, som i tillegg til å ha en kilometerlang sandstrand, også er stor nok til å kunne by på et hav av gode restauranter og shoppingmuligheter. 

>> Se også reiser til Pafos på Kypros
>> Les mer om pakkereiser til Kypros

Historie og tall

Larnaca ligger på Kypros' solsikre sørkyst, som er kjent for sine kilometerlange innbydende sandstrender. Med knappe 52 000 innbyggere er Larnaca øyas tredje største by etter Nicosia og Limassol. I dag stifter de fleste reisende til Kypros bekjentskap med Larnaca, i hvert fall med byens flyplass. 

Sett med historiske briller er Larnacas rolle som et av Kypros sine viktigste knytepunkter for fly og skipstrafikk tett knyttet til oppdelingen av Kypros i 1974. Da Tyrkia invaderte øya og okkuperte det som nå kalles for Nord-Kypros, mistet Kypros tilgangen til flyplassen ved Nicosia. Kyprioterne etablerte derfor i all hast en ny flyplass ved Larnaca. Oppdelingen av øya betød samtidig av befolkningstallet i Larnaca ble nesten fordoblet på et øyeblikk. Tusenvis av gresk-kyprioter som flyktet fra den tyrkisk-okkuperte delen bosatte seg nemlig i Larnaca.  

Flyplassen har naturligvis også vært viktig for utviklingen av turismen, som tok seg opp igjen da den politiske situasjonen stabiliserte seg, og har vokst jevnt til den i dag er avgjørende for Kypros' økonomi. Larnaca har i den forbindelse utviklet seg til en attraktiv badeby, hvor man til tross for de moderne bekvemmelighetene fortsatt fornemmer de dype, historiske røttene som strekker seg minst 3000 år tilbake i tid. 

Vær og klima

Kypros har et typisk middelhavsklima med varme somre, hvor det på høysommeren kan være for varmt til å gjøre stort annet enn å døse ved bassenget eller på stranden. Vinteren er også mild, men mer nedbørsrik. Reiser du til Larnaca med mål om å dra på sightseeing eller nyte en aktiv ferie er våren eller høsten tiden for deg. 

Restauranter og shopping

På den alltid livlige strandpromenaden ligger fortauskaféer, tavernaer og restauranter side om side. Her kan du derfor lett finne alt du måtte ønske deg av forfriskninger i løpet av dagen. Enten det er snakk om en kjapp kaffekopp for å kickstarte batteriene, en lett lunsj mellom svømmeturene, eller en hyggelig middag med familien på kvelden. Litt lengre oppe i sentrum, spesielt i nærheten av marinaen, er det også utallige restauranter - for ikke å glemme spennende butikker. Jevnt fordelt over byen finner du mini-markeder hvor du kan få alle daglige fornøyelser. 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hva sier gjestene i Larnaca?

7,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 17 anmeldelser