Reiser til Limassol

Det populære reisemålet Limassol ligger på Kypros sin flotte sørkyst, og byen har mye å by på. Her er det nok av muligheter for å slappe av under solen, eller man kan utforske landets historie gjennom de mange arkeologiske stedene og den sjarmerende gamlebyen. 

Langs kysten finner du et stort utvalg av lekre sandstrender som skapt for avslapning med fantastisk utsikt over det klare, turkisblå havet. Hvis du vil prøve deg på vannsport er det mange gode muligheter for dette på Akti Olympion Beach, og det rolige vannet er perfekt for vindsurfing og dykking. 

Når du reiser til Limassol merker du raskt at det er en viktig by for Kypros, da du finner landets viktigste industrihavn her, noe som også har vært med på å gjøre det til en populær feriedestinasjon. Her finner du fantastiske shoppingmuligheter, og i utkanten av byen ligger det største kjøpesenteret på Kypros, My Mall, med hundrevis av butikker, mange restauranter og muligheter for å både bowle og stå på skøyter. 

Hvis du på ferien din i Limassol gjerne vil lære mer om områdets historie og kultur, kan du besøke noen av de mange arkeologiske stedene som ligger rundt byen, som f.eks. den gamle ødelagte byen Kourion. I Limassol holder man dessuten fast på de kypriotiske tradisjonene ved å arrangere religiøse festivaler flere ganger i året. 

Om kvelden er det også masse liv i Limassol, og Limassol Marina er et populært sted med flere restauranter og barer. Herfra kan du dra videre på en av de mange cocktailbarene, der bartenderne demonstrerer sine ferdigheter og disker opp med lekre drinker. Det er også muligheter for god underholdning i form av kabaret-show og karaoke, og du kan danse på stranden under stjernene på Guaba Beach Bar. Kort sagt kan Limassols nattliv by på litt av hvert, og det er aldri kjedelig!

En reise til Limassol kan gi deg en perfekt kombinasjon av klassisk familieferie med basseng og ekte strandferie med lekkert, varmt havvann og mange timer i solen. 

>> Les også om reiser til Larnaca
>> Les også om reiser til Pafos

Hoteller i Limassol

Populære hoteller i Limassol

Kypros, Limassol
8,4
Meget bra
574 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 60 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Limassol
9,6
Fantastisk
1747 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Limassol
9,0
Fantastisk
1479 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Reiseguide Limassol

Når du reiser til Limassol kan du være sikker på å få et stort utvalg av attraksjoner, severdigheter og underholdning, og den familievennlige og populære badebyen har også mye å by på for de minste. Tilbring ettermiddagen på et museum eller gå en tur i de smale brosteinsgatene mens du nyter de billedskjønne bygningene og byens sjarm. Besøk noen av de mange historiske og arkeologiske stedene i og rundt byen, eller ta barn og barnlige sjeler med til Fasouri Watermania Waterpark. Uansett hvordan du helst vil nyte din ferie blir du ikke skuffet her, og når du bestiller et hotell i Limassol med Escapeaway bor du på sentrale hoteller tett på byens mange severdigheter. 

Opplevelser og severdigheter i Limassol

Middelalderslottet Lemesos eller Limassol Castle ligger i hjertet av gamlebyen, og ifølge legenden var det her korsfareren Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarre, og senere kronet henne til dronning av England i 1191. Når det opprinnelige bysantinske slottet er fra vites ikke helt nøyaktig, men på 1500-tallet ble slottet gjenoppbygget av osmanerne til sin nåværende form, og i dag huser det et middelaldermuseum. 

Ruinene av den gamle byen Kourion ligger ca. 18 km vest for  Limassol og er en av Kypros' mest spennende og besøkte arkeologiske utgravninger. De romerske og bysantinske ruinene er mer enn 3000 år gamle og ligger på et nesten 100 meter høyt platå med en fantastisk panoramautsikt over Episkopi-bukten. Flere av bygningene har blitt gravd ut og delvis restaurert, og du kan oppleve både amfiteateret, Kourions katedral og Eustolios hus med flotte mosaikkgulv. 

Ca. en times biltur nord for  Limassol ligger Troodos-fjellene, som også kalles for Kypros' hjerte. Her kan du oppleve Kypros sitt høyeste fjell, Mount Olympos, og det er gode tur- og skimuligheter om vinteren. Fjellene skjuler også fire gamle fjellandsbyer og ni bysantinske kirker, som alle er å finne på UNESCOs verdensarvliste. 

Mat og drikke

Det kryr av muligheter for store kulinariske opplevelser hvis du tør å prøve noen av de kypriotiske delikatessene på reisen din til  Limassol. Maten tar utgangspunkt i det klassiske middelhavskjøkkenet med sterk inspirasjon fra spesielt Hellas og Tyrkia, og består for det meste av fiskeretter, eller svinekjøtt eller lam med grønnsaker. Du kan også få tradisjonelle greske retter som moussaka, souvlaki og kleftiko, som består av langtidsstekt eller grillet lam med poteter, eller du kan prøve noen av de mer lokale rettene som kypriotisk ravioli med halloumi, egg og mynte tilberedt i kyllingbuljong, gryteretten tavas med lam eller kalvekjøtt, eller den tradisjonelle afelia, som er svinekjøtt tilberedt i rødvin med koriander. Hvis du er glad i spansk tapas kan du prøve meze her, som består av opptil 20 forskjellige småretter med alt fra ost, grønnsaker og humus til kylling, blekksprut, reker, fersk fisk og hjemmelaget pølse kalt seftalia. 

Til maten nyter du gjerne vin eller øl, og Carlsberg er svært populært på Kypros. Hvis du skal ha noe sterkere, er det mest populære drikkene gresk Ouzo, bulgarsk Mastika eller lokal Zivania. 

Været

Limassol har et svært varmt og solrikt klima som gjør byen til et attraktivt reisemål hele året rundt. Sommerværet begynner i mai og fortsetter helt til oktober med opptil 12 soltimer for dagen. I sommerperioden synker temperaturen sjelden under 20°C, men kan til gjengjeld stige opp til 35°C på varme dager. Det regner nesten ikke i det hele tatt om sommeren, noe som betyr at du er garantert mye solskinn på ferien din. Om kvelden kan du nyte litt kjøligere temperaturer takket være havbrisen. Finværet fortsetter utover høsten med temperaturer over 20°C frem til sent i november. De mest regntunge månedene er desember og januar. 

For litt kjøligere vær bør du reise til Limassol på våren, da temperaturen i april ligger på rundt 20°C på dagen og ned til rundt 9°C på natten. Det blir varmere i løpet av mai, og da stiger også havtemperaturene til rundt 17°C.

Hvis du vil ha litt bedre plass på strendene, men samtidig vil nyte solen og de litt høyere temperaturene bør du reise til Limassol i mai eller juni. 

Transport til/fra flyplassene på Kypros

Limassol ligger midt mellom de to store flyplassene på Kypros, med Larnaca International Airport ca. 67 km øst for Limassol, og Paphos International Airport ca. 60 km vest for Limassol.

Fra begge flyplassene er det to muligheter for transport til Limassol - enten med buss eller taxi. Den billigste løsningen er å ta Limassol Airport Express-bussen som kjører hele døgnet rundt alle dager i uken, og som i skrivende stund koster €9,00 per person fra begge flyplassene. Hvis du tar taxi må du regne med rundt €50,00 fra Larnaca International Airport og €45,00 fra Paphos International Airport alt etter hvor hotellet ligger i Limassol, men det kjøres med taksameter så du behøver ikke å avtale prisen på forhånd. 

Hvis du gjerne vil leie bil på Kypros kan dette gjøres fra begge flyplassene. Med leiebil har man muligheten til å utforske øya på egenhånd, noe som gir en annen frihet og fleksibilitet, og man har også transporten fra flyplassen til hotell og retur klar. Bare vær oppmerksom på at man kjører på venstre side på Kypros. 

Du kan bestille både transport og leiebil hjemmefra gjennom Escapeaway som en del av din pakkereise. 

Slik bestiller du en billig reise til Limassol med Escapeaway

Velg om du vil reise til Limassol fra Oslo/Gardermoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø - så finner vi de beste prisene på flybilletter for deg. Velg deretter et hotell i Limassol som passer deg, så setter vi det hele sammen til en pakkereise som er sikret av Reisegaranti, til en pris du ikke finner bedre andre steder. Legg til leiebil for optimal frihet og fleksibilitet på reisen. 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hva sier gjestene i Limassol?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser