Reiser til Pafos

Med suptropisk middelhavsklima er Pafos - som ligger på Kypros sin sørkyst - perfekt for en strandferie uansett årstiden. Reis til Pafos med Escapeaway og nyt livet på en fleksibel ferie.

Med flere lekre strender langs kysten, et summende byliv og et historisk sentrum, er Pafos ideell for dem som søker sol, hav og eventyr under den herlige kypriotiske sola. Selve byen kan dateres tilbake til neolittisk tid, noe som bekrefter byens historiske og arkeologiske rikdom. Pafos, også kjent som Papjos eller Paphos, ligger på sørvestkysten av Kypros, beskyttet av Troodos-fjellene. Her kan du nyte solen hele året rundt og f.eks. fordrive tiden med golf og tennis eller utforske områdets attraksjoner.

Pafos er, takket være sin rike historie og et vell av arkeologiske steder, å finne på UNESCOs verdensarvliste. Pafos ligger på en høyde og er delt inn i to områder: det nedre området, Kato Pafos, rundt havnen og Ano Pafos som ligger lenger opp i bakken. Med mange butikker er den øvre delen av byen det beste stedet å handle, mens i den nedre delen av byen finner du de fleste arkeologiske steder og havneområdet med turbåter og tavernaer.

Attraksjoner og severdigheter

Byen har en mytologisk betydning, da den er nær nabo med stedet Petra Tou Romiou. Stedet sies å være der den greske gudinnen Afrodite ble født. Besøk dette stedet, så vel som Kaldedalen, Pafos slott og opplev Middelhavshistoriene som fanger din fantasi og oppmerksomhet. Byen og området inneholder mange historier som bare venter på at ørene og fantasien din skal bli oppslukt av dem.

En av de mest populære attraksjonene i Paphos er den vakre stranden i Pegeia - Coral Bay, som ligger ca. et kvarters kjøretur fra Paphos by. I og rundt Pafos er det mange historiske severdigheter, besøk for eksempel det middelalderske slottet ved den gamle havnen eller en av de mange kongelige gravene hugget ut av klippene og dekorert med doriske søyler.

Flyplassen 

Pafos' internasjonale flyplass ligger 8 km fra byen. Det er Kypros nest største flyplass (etter Larnaca), ofte brukt av turister på ferie i den vestlige delen av Kypros, da det gir enkel og rask tilgang til populære destinasjoner som Coral Bay, Limassol og selvfølgelig selve Pafos.

Les også mer om Pafos på byens offisielle hjemmeside (engelsk).

Slik bestiller du en reise til Pafos

Bruk søkemotoren her på siden til å søke blant våre håndplukkede hoteller i Pafos og på resten av Kypros. Kombinér med en flybillett med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand eller Tromsø, til enten Larnaca eller Pafos, og legg evt. til en leiebil og få det hele samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegaranti. Slik tar man ferie med Escapeaway.

>> Les også om lukushoteller og luksusreiser til Kypros her
>> Her kan du finne mer informasjon om pakkereiser til Kypros

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Pafos

Populære hoteller i Pafos

Kypros, Pafos
9,2
Fantastisk
1877 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Pafos
8,9
Meget bra
3929 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Pafos
9,3
Fantastisk
1202 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)